Başbakan Davutoğlu, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Törenine Katıldı

Başbakan Davutoğlu, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Törenine Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen "Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri", Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Topkapı Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

03.11.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen "Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri", Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Topkapı Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende konuşan Başbakan Davutoğlu, törenin yapıldığı Topkapı Sarayı'nın ve İstanbul'un önemine dikkat çekerek, "Bir cihan devletinin baş şehri ve önümüzdeki dönemde de eminim küresel bütün nehirlerin aktığı bir nehir olarak idrak etmeden İstanbul'u anlayamazsınız" dedi.

Siyaset sorumluluğunun sanat sevgisiyle birleşmesi gerektiğine vurgu yapan Davutoğlu, "Burada, bu mekanda, bir kez daha ecdattan aldığımız bu emaneti gelecek nesillere aktarma gücünü, kudretini vermesini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin bu yıl, tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, edebiyatçı, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu, mersiyehan Celal Yılmaz ve Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı'na verildiğini belirten Başbakan, "Dört ödülü yan yana koyduğumuzda, bizim modernite ile kadim arasında kurduğumuz irtibattan izler taşıyor" dedi ve modernite ile küreselleşme arasındaki irtibatın hiçbir zaman kopmayacağını dile getirdi.

"Toplumun kökenlerinden kopmuş bir modernitenin karşılık bulamayacağı aşikardır" diyen Davutoğlu, lise yıllarındaki anılarını anlatarak, "70'li yıllarda ideolojik ortam vardı, fakat kültürel ortam çok azdı. İstanbul Erkek Lisesi'ndeyken Kubbealtı'na gider, kültür sohbetleri yapardık" dedi.

"Benim en büyük hocam İstanbul" sözünü tekrarlayan Davutoğlu, "İstanbul'un her bir köşesinde aldığımız ders bize en büyük hikmet oldu. O ortamlarda sahici bir arayış vardı, sabırlı bir arayış vardı. Google'a girerek telaşlı bir arayış değil, bir yere oturup sabırlı bir şekilde araştırma yapmak söz konusuydu" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "İnşallah hayatımızın her zerresine sanat bilincinin nüfuz etmesini diliyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement