Başbakan Davutoğlu'nu Erzurum'da Atlı Ciritçiler Karşıladı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'nu Erzurum'da Atlı Ciritçiler Karşıladı

Erzurum'dan uçakla Kars'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, spor salonunda yapılan AK Parti il kongresine katıldı.

29.11.2014 17:20  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars İL KONGRESİNDE KONUŞTU

Erzurum'dan uçakla Kars'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, spor salonunda yapılan Ak Parti il kongresine katıldı. Partililerin 'Kars'ın oğlu, Ahmet Davutoğlu' sloganları atıp tekbir getirerek karşıladığı Davutoğlu konuşmasına, "Seyit Hasan Harakani'ye, Allahu Ekber Dağları'nda canlarını veren Sarıkamış şehitlerine selam olsun" diye başladı.

Güneşin ülkeye serhat Kars'tan doğduğunu belirten Davutoğlu, "Bu topraklarda Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi ile kardeşlerimizi birbirinden ayırmak mümkün değildir. Her biri azizdir. Ak Parti hareketi gönülleri birleştirme, ayrımcılığa karşı halkı bir ve beraber olmasının adıdır" dedi. Kars isminin Anadolu'daki ilk Türkçe yer adı olduğuna dikkati çeken Ahmet Davutoğlu, 1855'teki Rus savaşındaki kahramanlıklarından dolayı şeref madalyası verilen ilk ilin Kars olduğunu anımsattı.

Davutoğlu, Bakü- Tiflis- Kars demiryolunu önümüzdeki yıl hizmete açacaklarını, bu hatta Kars- Iğdır- Nahcıvan bağlantısının kurulmasıyla Kars'ta Azerbaycan'ın iki yakasını bir araya getireceklerini bildirdi. Kavşak şehri Kars'ın önemli bir lojistik merkez olacağını vurgulayan Davutoğlu, sadece hayvancılığın değil ulaşım açısından kesişme noktası olacağını ifade etti. Yapımına 56 milyon lira harcanan Kars havalimanı terminalini bugün resmi açılışının olacağını hatırlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"İşte bizim gerçekleştirdiğimiz hedeflere başkalarının ufukları, rüyaları bile yetmez. Biz bu gayretle bir araya geldik, çalışıyoruz. İstiyoruz ki, bütün vatandaşlar arasında muhabbet egemen olsun. Sarıkamış'ta yürüyen her etnikten ecdat şehit düşerken, yanındaki kardeşinin Kürt mü, Arap mı olmadığını sormamışlarsa Allah şahittir biz de vatandaşlarımızla göz göze geldiğimizde onların etnik kimliği üzerinden bakmayacağız. İnsan olarak, kardeş olarak, dost olarak göreceğiz. Gözlerimle gönlümle sizi kucaklıyorum. 12 yıllık iktidarımız döneminde bir an bile hayalimizden ülkemizin hiçbir şehri kaybolmadı. Biz er meydanına her yerde çıkıyoruz. Bazıları ise sadece kendi mahallelerinde konuşuyor. Kendi bulundukları şehirlerde konuşuyorlar."

"ALEVİ -SÜNNİ, TÜRK- KÜRT KARDEŞTİR, AYRIM YAPAN KALLEŞTİR"

Sloganların ardından sesini yükselterek 'Türk- Kürt kardeştir, ayırım yapan kalleştir', 'Alevi- Sünni kardeştir ayrım yapan kalleştir' diyen Ahmet Davutoğlu, yine Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine değindi. Davutoğlu, " Kobani'de, Halep'te tarihin emanetidir. Oradaki Kürt, Türk, Arap kardeşlerimize sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Daha Çarşamba günü Kobani'den gelen Kürt kardeşlerimizle kucaklaştım, dertleştim. Ama HDP ve zihniyeti bu olayı bahane edip vandallık yapmaya çalıştılar. Patnos'ta yakılan belediye binasının yerine çok daha güzelini yapmak için talimat verdim. Onlar yıkmaya, biz yapmaya geliriz" dedi.

Gezisinde 1.5 günde Patnos'a, Erzincan'a ve Tunceli'ye gittiğini hatırlatan Davutoğlu, "Başka hangi parti lideri bunu yapabilir? Biz Türkiye'nin her yerinden konuşuyoruz. Başımız dik dolaşırız. İşte Türkiye'nin birliğini beraberliğini savunmak budur" diye konuştu.

"KARA DÖNEME SON VERDİK"

Kendilerinden önce DSP- ANAP- MHP koalisyon hükümetinin işbaşında olduğunu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de o hükümette Başbakan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Türk lirasının değeri düşmüştü. Bir küçük İMF memuru bile Ankara'ya gelip Bahçeli ve hükümetten hesap soruyordu" dedi. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Devlet onurunu korumak slogan atmakla olmaz. Al bayrağın, Türk lirasının değerini korumakla olur. Biz o kara döneme son verdik. Yeni bir Türkiye inşa ettik ve ediyoruz. Bu Türkiye geçmişteki acılar yaşamayan bir Türkiye olacak. Namerdin kapısında borç dilenmeyen bir Türkiye olacak. Tanklarını modernizasyon için yurt dışına göndermeyen bir Türkiye olacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu icin "MİT'e kafayı taktı" diyen Davutoğlu, "MHP ve CHP koalisyon yapıp, tek parti döneminin zulümlerini savunuyor. Yeni Türkiye'de herkes kendi siyasi görünüşünü, siyasi parti faaliyetlerini hukuk içinde yapacak. HDP'ye sesleniyorum: Hukuksuzluğa vandalizme karşı açık tavır almadıkça bu milletten itibar göremezsiniz. Çözüm sürecini ebedi kardeşlik için başlattık. Kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye'nin huzurunu milletimizin kardeşliğini yok etmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Davutoğlu konuşmasının sonunda kendisine tezahüratta bulunan Ak Partili gençlere "Sizde gördüğüm aşk ve heyecanı hiç unutmayacağım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'nu Erzurum'da Atlı Ciritçiler Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement