Başbakan Davutoğlu'nun Yeni Başdanışmanları Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'nun Yeni Başdanışmanları Belli Oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni başdanışmanları, İskender Pala, Süleyman Seyfi Öğün, Yılmaz Ensaroğlu, Necdet Subaşı, Muhsin Kızılkaya, Mustafa Şen, Feridun Bilgin, Ömer Faruk Korkmaz ve Ahmet Doğan oldu.

05.01.2016 18:16  Güncelleme: 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni başdanışmanları belli oldu. Yapılan açıklamaya göre başdanışmanlar şu isimlerden oluştu:

" İskender Pala, Süleyman Seyfi Öğün, Yılmaz Ensaroğlu, Necdet Subaşı, Muhsin Kızılkaya, Mustafa Şen, Feridun Bilgin, Ömer Faruk Korkmaz, Ahmet Doğan"

Peki kim bu isimler?

İSKENDER PALA

Profesör ve Divan Edebiyatı araştırmacısı olan İskender Pala, yazdığı çok sayıda romanla tanınıyor. Bir ara Hilmi Yavuz ile TRT'de Şairane adlı programı sunan yazar, TRT 2'de Divançe adlı programı hazırladı. Yakın zamana kadar Zaman gazetesinde Kültür-Sanat sayfasında köşe yazıları da yayınlamıştı.

MUHSİN KIZILKAYA

1966 yılında Hakkari'de doğdu. İlk orta ve liseyi Hakkari'de bitirdi. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl gazeteciliğe başladı.

Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştıktan sonra bir süre reklamcılık ve senaryo yazarlığı yaptı. Kürtçeden Türkçeye edebiyat çevirileri yaptı. Yayınlanmış 15 kitabı var.

En son, çözüm sürecinde oluşturulan Akil İnsanlar Heyetinin Akdeniz Grubunda yer aldı.

Kızılkaya, olarak 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmeyince Habertürk'teki "Kısa dönem milletvekilliği' yapmış bir yazarın serencamı..." başlıklı yazısında "Sertleşti hayat, galiba Meclis'te bana düşecek iş yok, o yüzden yokum yeni dönemde..." demişti.

YILMAZ ENSAROĞLU

Lise yıllarından itibaren çeşitli sosyal hareketlerde yer adlı, öğrenci derneklerinde yöneticilik yaptı. 1992'de MAZLUMDER Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

2005–2009 yılları arasında İnsan Hakları Ortak Platformu Yürütme Kurulu üyeliği yaptı. Halen MAZLUMDER, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ve İnsan Hakları Araştırmaları Derneği (İHAD)'nin üyesi ve İnsan Hakları İçin Diyalog Dergisi Genel Yayın Yönetmeni görevleri devam etmektedir.

Bağımsız, tarafsız düşünce ve yayın kuruluşu olan ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı olan SETA'da Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü olarak da çalışmalar yapıyor.

Yılmaz Ensaroğlu, 3 nisan 2013 tarihinde AK Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden girmişti.

SÜLEYMAN SEYFİ ÖĞÜN

14 Şubat 1959 Muğla'da doğdu. Ortaokul ve lise öğrenimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Lisans öğrenimini (1982) ve doktorasını (1991) Uludağ Üniversitesi'inde, yüksek lisansını (1986) ise İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı. 1993 yılında doçent, 1998 yılında profesör oldu. 2010 yılına kadar Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde çalıştı. Şu anda ise Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü öğretim üyesidir. Politik kültür, muhafazakarlık ve milliyetçilik konularında çalışmalar yapıyor. Maltepe Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü Başkanlığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinde köşe yazıları yazıyor.

NECDET SUBAŞI

Necdet Subaşı 1961 yılında Artvin'in Şavşat ilçesinde doğdu. Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde lisans, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde de doktora programını tamamladı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde, Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapan Subaşı, 22.01.2011 tarihinde Strateji Geliştirme Başkanı olarak atandı.

Evli ve üç çocuk babası olan Subaşı'nın "Türk Aydınının Din Anlayışı", "Kutsanmış Görüntüler", "Öteki Türkiye'de Din ve Modernleşme", "Gündelik Hayat ve Dinsellik", "Alevî Modernleşmesi", "Ara Dönem Din Politikaları" ve "Sınırları Yoklamak" adlı eserleri yayımlandı.

FERİDUN BİLGİN

1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1985-1987 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcılığı, 1991 yılında Planlama Uzmanlığı, 1992 yılında ise aynı yerde Grup Başkanlığı, aynı yıl Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü, 1996-1999 yılları arasında T.C. Üsküp Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müşavirliği yaptı. 15 Ekim 2003 tarihinde Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Vekili görevine, 2 Kasım 2007'de ise aynı göreve asaleten atandı. 30 Haziran 2010'da Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Vekilliği, 30 Temmuz 2010 tarihinden 2014 yılına kadar Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. 2014 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114 üncü maddesi gereğince Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak atandı.

AHMET DOĞAN

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını Erciyes Üniversitesi'nde bitirdi. Doktorasını Ankara Üniversitesi'nde tamamladı. Erciyes Üniversitesi İİBF'de yardımcı doçent iken istifa etti. Aynı üniversitede çeşitli kademelerde yöneticilikler yaptı. İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu üyesi. Serbest muhasebeci mali müşavir ve bağımsız denetçi yetki belgesine sahip.

Başbakan Davutoğlu\'nun Yeni Başdanışmanları Belli Oldu

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'nun Yeni Başdanışmanları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • TC.Vatandaşı: Duallarımız HERZAMAN szinlle Allah yardımcı nız olsun 1 19 Yanıtla
  • Mehmet Pelın: Hayırlı olsun vatana mıllete 5 8 Yanıtla
  • 40: Benide son danışman yap kaznirsin 3 0 Yanıtla
  • zülfükar OTHAN: Hayırlı oğurlu olsun diyeyim Halkın telefonuna bakanmı Yoksaaa Halkın telefonunu saptıranmı seçtiniz 2 1 Yanıtla
  • Boş işler: Yalakalar hepsi bir yerde 2 1 Yanıtla
  • Türk Okulları: Hadi İskender Pala seni göreğim; bir zamanlar ordudan atılarak, zulme uğradığını söylemiştin, bakalım bu iktidarın zulümlerine ses çıkaracakmısın ? 2 0 Yanıtla
  • h cıfcı: sayın başbakanım ben bır akp li olarak askarı ucretı agi dahıl hıc olmadı sızın sozunuz bızım ıcın senettır agi harıc olması lazımolan rakam 1 1 Yanıtla
  • Davud: Valahın ıyı oldu Musın Kızılkaya kalan Kurdlerıde bıtırecek pırojeler oretecek ,onerım Sedat Bucak ı de alın .Ya Alah Ya Bısmılah Ya Xwıda 2 0 Yanıtla
  • adolf: ASGERİ GEÇİM İNDİRİMİ KALDIRDI ASGERI ÜCRET 1300 TL ARTI ASGERI GECIM İNDİRİMİNİ ILE 1485 TL OLMASI GEREK, YANI 50 TL ZAM YAPTILAR, 1300 YAPTIK DIYE SOW YAPTILAR, ASGERI ÜCRET asgeri geçim indirimi ile 2015 TE 1135 TL idi 100 tl zam gelse 2016 da 1250 olacaktı, yani 50 tl zam yaptılar. 1 1 Yanıtla
  • ismail : ilim bilim adı yok. 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement