Başbakan Erdoğan(2): O Fotoğraf Bir Utanç Vesikası - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan(2): O Fotoğraf Bir Utanç Vesikası

Başbakan Erdoğan(2): O Fotoğraf Bir Utanç Vesikası

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Suriye'de 90 gün tutulan Türk gazeteci Cüneyt Ünsal'ın CHP'li milletvekillerinin de aralarına bulunduğu heyet tarafından Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili olarak, "Bu olayın Esad'ın PR çalışmasına dönüştürülmesi,"...

20.11.2012 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Suriye'de 90 gün tutulan Türk gazeteci Cüneyt Ünsal'ın CHP'li milletvekillerinin de aralarına bulunduğu heyet tarafından Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili olarak, "Bu olayın Esad'ın PR çalışmasına dönüştürülmesi, adeta siyasi şov haline getirilmesi üzüntü verici Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Suriye'de 90 gün tutulan Türk gazeteci Cüneyt Ünsal'ın CHP'li milletvekillerinin de aralarına bulunduğu heyet tarafından Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili olarak, "Bu olayın Esad'ın PR çalışmasına dönüştürülmesi, adeta siyasi şov haline getirilmesi üzüntü verici. CHP'nin tarihi boyunca her zaman eli kanlı diktatörler nezdinde mutlaka bir itibarı olmuştur. Bu fotoğraf, bir utanç vesikasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, bir yandan "bölgesel barış, hak, hukuk, insanlık onuru" diyenlerin, öbür yandan "insanlık vicdanını yaralayan, hakkı hukuku ayaklar altına alan insanlık dışı" saldırılara destek verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ben şimdi buradan dünyadaki bu barış örgütlerine sesleniyorum; hani insan hakları diyenler var ya O derneklere, o kuruluşlara sesleniyorum; sizin insan hakları dediğiniz zaman aklınıza ateistler veya farklı inanç gruplarında olanlar mı geliyor? Gazze'de İsmail Haniye kardeşimin kucağındaki 9 aylık çocuk sizin gündeminize niye girmiyor? 900 tane şurada yaralı var, 115 ölü var. Hani, sesiniz nerede? Niye çıkmıyorsunuz ortaya? Niye konuşmuyorsunuz? Türkiye'de PKK'yı takip ediyorsunuz. Onlar için buraya gelip gidiyorsunuz. Gazze'de niye yoksunuz? Bunu sorgulamaya mecburuz ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle vicdan, böyle insaf olmaz."

-"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM"-

Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un oğlu Gilad Şaron'un köşe yazısında, "Gazze'nin Hiroşima'ya çevrilmesi, dümdüz edilmesi gerektiği" ifadelerini kullandığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ya baban da bana zaten aynı şeyi söylemişti ama farklı söylemişti. Şimdi buradan insanlığa sesleniyorum, Türk medyası da iyi bilsin; İsrail ziyaretimde Şaron başbakandı. Bana "En zevk aldığım an Filistin'de tankların üzerinde olduğum andı' dedi. "Ayıp olmuyor mu, bunu nasıl aynı inancı paylaşan bir ülkenin liderine söylüyorsunuz?' dedim. "Bunu basın toplantısında da açıklayın' dedim, söyleyemedi. Şimdi kaç yıldır makineye bağlı yaşıyor. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Böyle bir yazıyı yazmak insanlık suçudur. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Ülkemdeki hukukçuları bu noktada AİHM mi dersiniz, sizler benden daha iyi biliyorsunuz, bu yazı üzerinden müracaatı yapmak lazım. Bu adam savaş suçlusudur, diye ilan ediyorum."

-"BU FOTOĞRAFLA CHP TARİHİNE KARA BİR LEKE DAHA KAZINMIŞTIR"-

Erdoğan, Suriye'de 90 gün tutulan Gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest kalmasıyla ilgili olarak da "Suriye'de kanlı rejimin 3 aydır hukuksuz şekilde elinde tuttuğu bir gazeteci kardeşimizin ve yine onun yanında bir diğer çalışma arkadaşının oradaki 3 ayı aşan süre içerisindeki çile dolu dönemleri Cüneyt Ünal kardeşimiz için sona erdi, teslim edildi. Bunu büyük bir memnuniyetle öğrendik. Fakat diğer kardeşimiz bırakılmadı, akıbeti belli değil. Buradan öncelikle Cüneyt Ünal'a, ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Henüz serbest bırakılmayan gazeteci kardeşimiz Beşar Kaddumi'nin de bir an önce özgürlüğüne, ailesine kavuşmasını temenni ediyorum" dedi.

Ünal Türkiye'ye ulaşmadan önce, CHP heyetinin Şam'da Esad'la çektirdikleri hatıra fotoğrafının Türkiye'ye ulaşmasının "son derece manidar" olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları ekledi:

"Bu hadisenin ardından CHP'nin yandaş medyasında bir kez daha Esad'ı öven yayınların yapılması da aynı derecede manidardır. Bu olayın Esad'ın PR çalışmasına dönüştürülmesi, adeta siyasi şov haline getirilmesi üzüntü verici. CHP'nin tarihi boyunca her zaman eli kanlı diktatörler nezdinde mutlaka bir itibarı olmuştur. Bu fotoğraf, bir utanç vesikasıdır. Bu fotoğrafla CHP tarihine kara bir leke daha kazınmıştır. CHP heyeti hiç utanmadan, sıkılmadan işkenceci başıyla hatıra fotoğrafı çektiriyor, yetmiyor. Bir de bu işkenceci başına övgüler diziyor. Esad, CHP'yi adeta parmağında oynatarak, kullanarak Türkiye kamuoyuna mesajlar gönderiyor. Daha birkaç hafta önce CHP'nin grup başkanvekili Meclis kürsüsünde aslanlar gibi kükreyerek, "Esad'ın canı cehenneme' diyordu. Birkaç hafta sonra kendi milletvekilleri gittiler, o diktatörle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Sorun, kişisel bir sorun değildir. Mesele Türkiye ile Suriye'nin gayrimeşru rejimi arasındaki meseledir. CHP'yi bir kez daha milli bir duruş sergilemeye çağırıyorum. CHP'yi Türkiye düşmanlarından değil, Türkiye'den yana tavır koymaya davet ediyorum. CHP'yi diktatörlerin nezdinde değil, mazlumların, mağdurların, haklının yanında bir kez olsun durmaya davet ediyorum."(ANKA/SON)

(AYÇ/OE) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan(2): O Fotoğraf Bir Utanç Vesikası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement