"Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz" - Son Dakika
Güncel

"Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz"

"Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz"

Başbakan, "Tehditlere boyun eğmeyecek, gerilim siyaseti güdenlerin tuzağına düşmeyecek, milletimizle birlikte hareket etmeye devam edeceğiz." dedi.

25.10.2013 14:18  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz gerilimin tarafı olmayacağız, eski acı günlerin tekerrür etmemesi için hassasiyetimizi koruyacağız. Tehditlere boyun eğmeyecek, gerilim siyaseti güdenlerin tuzağına düşmeyecek, milletimizle birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, Mısır'ın Rabia Meydanı'nda halkın "sandık namusumuz" diyerek ölümüne iradesinin peşinden koştuğunu belirterek, demokrasi mücadelesi sıradan bir olay olmadığını vurguladı.

Mersin'e bağlı Arslanköy'de 1947 yılındaki muhtarlık seçimlerinde köylülerin oylarına sahip çıkmak için gösterdiği çabayı da anlatan Erdoğan, demokrasinin bugünlere taşınmasında Arslanköy'lülerin bu çabalarısının da etkisinin olduğunu söyledi.

Erdoğan, tıpkı 1947 yılında olduğu gibi bugünde sandığın namus olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kimin ne meselesi varsa sandıkta o meseleyi halleder. Eline taş, molotof almak suretiyle demokrasi gelmez, o darbe olur. Sandık hesap sorma makamıdır. Bu millet derin ferasetiyle muhalefete de iktidara da hesabını sandıkta sorar. Sandıktan çıkan karara herkes, istinasız herkes boyun eğmek zorundadır. Kaybeden de kazanan da sandık sonucunu hazmetmek, milletin kararına saygı göstermek zorundadır. Sandık sonucunu beğenmeyip silah zoruyla, sokak marifetiyle, terör aracılığıyla millet iradesini gaspetme dönemi artık geri gelmemek üzere kapanmıştır. Cumhuriyet artık cumhurla kucaklaşmıştır, cumhur sizsiniz. Cumhuriyet artık demokrasiyle güçlenmiştir. Bu cumhuriyeti büyütmeye, cumhuriyetimiz daha güçlendirmeye 76 milyonun tamamını bir, beraber ve eşit görmeye devam edecek, 100. yıldönümüne de bu şuurla inşallah ulaşacağız. 11 yılda cumhuriyetin kazanımlarına yenilerini ekledik. Önümüzdeki 10 yıl boyunca da bu cumhuriyet korumaya, kollamaya daha da büyütmeye inşallah devam edeceğiz. Şundan hiç kuşkunuz olmasın ki cumhuriyetimizi ileri demokratik standartlarla büyüteceğiz. Reform kararlılığımızı sürdürecek, yeni reformlarla, yeni adımlarla büyüyen güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz."

Erdoğan, Çözüm Sürecini sonlandırma gayretinde olanlarda seslenerek, "Çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir. Her attığımız adım bu devamın bir eseridir" dedi.

Cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümünde, çok büyük bir yatırım olan Marmaray Projesini kazandıracaklarını bildiren Erdoğan, "Boğaz tüp geçidini inşallah 29 Ekim 2013'te İstanbul'da muhteşem bir törenle hizmete açıyoruz, saat 15.00'te. Türkiye'nin ve İstanbul'un asırları aşan bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Küresel ölçekte pretiji olan bir yatırımla Türkiye'yi buluşturuyoruz. Asya ve Avrupa tekrar yeni bir zincirle bütünleşiyor" ifadelerini kullandı.

-"Cumhuriyetin yegane sahibi zanneden zihniyet, tarihi yenilgi aldı"

Van'a yarın başlayacak ve iki gün sürecek önemli bir ziyaret gerçekleştireceklerini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"2 yıl önce 23 Ekim'de meydana gelen Van Depremi sonrası yaraları sarmak, Van'ın çehresini değiştirmek için yaptığımız yatırımları orada hizmete alıyoruz. Bugüne kadar bir çoğunu hizmete aldığımız gibi yine devam eden yatırımların bir kısmını da hizmete alıyoruz. Bundan daha da önemlisi cumhuriyetimizin kuruluşunun 90 yıl dönümünde talihi değişen cumhur olduğunun artık farkına varan, devletiyle kucaklaşan Van'ı, Van özelinde tüm doğu ve güney doğuyu bizlerde kucaklamaya gidiyoruz. Son 11 yılda cumhuriyetimiz cumhurla daha bir muhabbetle kucaklaşırken, demokrasimiz güç kazanırken, devlet ile millette daha da kaynaştı, daha bir yakınlaştı. Kendilerini, cumhuriyetin yegane sahibi zanneden, diğer herkesi dışlayan, bununla da kalmayıp farklı olanı asimile etmeye çalışan zihniyet artık tarihi bir yenilgi aldı. Bunu görelim. Cumhuriyetimiz 100. yılına emin ve kararlı adımlarla ilerlerken geçmişte yaşanan acıları da dindiriyor, yaraları sarıyor, geçmişin ihmallerini tek tek telafi ediyoruz."

Yaklaşık 1 yıldır Doğu ve Güneydoğu ile birlikte 7 coğrafi bölgede huzurun, barışın, kardeşliğin ikliminde geleceğe daha da umutla baktığını dile getiren Erdoğan, kepenklerin artık kapanmadığını, sokakların terörize edilmediğini, anneleri ağlamadığını, ocaklara ateşlerin düşmediğini, doğu ve güney doğunun dağlarının turistleriyle buluştuğunu, köylerin ve ilçelerin canlandığını, büyük projelerin canladnığını söyledi.

-"Bölge halkı da barış ikliminin tadını almıştır"

Kurban Bayramı vesilesiyle olan tatilde Mardin'deki otellerin dolduğunu, bunun vatandaşa gelen özgüvenle ilgili olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"İnsanımız artık umutla bakıyor, güvenle bakıyor. Biz artık bu yılın ilkbaharında bölgedeki baharın kalıcı olmasını ifade etmiştik. Hamdolsun bölgedeki bahar iklimi, barış iklimi çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Silahların sustuğu, şiddetin ortadan kalktığı bir ortamda sorunlarımızı daha bir samimiyetle, soğukkanlılıkla, cesaretle ele alıyor, her sorunu tek tek çözüme kavuşturuyoruz. Şunu bütün kalbimle söylüyorum, bölge halkı da tüm Türkiye'de barış ve bahar ikliminin tadını almıştır. Buradan tekrar geriye dönüşe asla müsaade etmeyecektir. Huzurun yeniden bozulmasına, eski karanlık günlerin tekrar gelmesine en başta bölge insanı izin vermeyecektir. Ben buna inanıyorum. Özellikle Kürt kardeşlerimize sesleniyorum, gelin bu oyunu beraber bozalım, bu oyuna artık son verelim. Bu ülkede Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abhazası, Boşnağı, Romanı aklınıza ne gelirse gelsin aydınlık yarınlara ele ele, omuz omuza birlikte yürütelim."

Erdoğan, Doğu ve Güney Doğu bölgelerindeki yeni durumun birilerini rahatsız ettiğine, silahların sustuğu, kanın ve gözyaşının durduğu bir ortamdan doğuda ve batıda bazı kişilerin tedirgin olduğuna dikkati çekerek, "Özellikle terör üzerinden, terör tehdidini kullanarak Türkiye'de on yıllarca siyaset mühendisliği yapmış olanların işsiz kaldığını biliyor, terör örgütlerine akıldanelik yaptığına ibretle şahit oluyoruz. Biz gerilimin tarafı olmayacağız, eski acı günlerin tekerrür etmemesi için hassasiyetimizi koruyacağız. Tehditlere boyun eğmeyecek, gerilim siyaseti güdenlerin tuzağına düşmeyecek, milletimizle birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. bütün imkanlarımızla Türkiye'deki bu yeni süreci güçlendirmenin mücadelesi içinde olacağız" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement