Başbakan Erdoğan, Ricciardone'yi Uyardı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, Ricciardone'yi Uyardı

Başbakan Erdoğan, Ricciardone\'yi Uyardı

Karadeniz turununun ilk ayağında Samsunda konuşan Erdoğan, ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye "işinizi yapın" uyarısında bulundu.

21.12.2013 12:39  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin, "Yapılan operasyon, uluslararası boyutu ve maalesef yerel taşeronları olan hükümete karşı yapılmış bir operasyondur" dedi.

Samsun'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen kalabalığa hitap etti. "Yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, bunun uluslararası grupların yerel taşeronlarıyla hükümete karşı yaptığı bir operasyon olduğunu söyledi.

RICCIARDONE'Yİ UYARDI

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi de eleştiren Erdoğan, "İşte son günlerde bakınız çok enteresan, büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içerisine giriyorlar. Ben onlara da Samsun'dan sesleniyorum, işinizi yapın. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içerisine giriyorsa siz bize haber verin, sizin göndermenize gerek yok biz alırız" dedi.

İDDİALAR NEYDİ?
 
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone hakkında bugün yayınlanan gazetelerde yolsuzluk ve rüşvet operasyonu konusunda açıklamalar yaptığına ilişkin haberler yayınlanmıştı. Yayınlanan haberlerde, Ricciardone'nin 17 Aralık'ta AB Büyükelçileri ile biraraya gelerek, " Halkbank'ın İran'la ilişkilerinin kesilmesini istedik dinlemediler. Bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz" dediği iddia edilmişti. 

BÜYÜKELÇİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI 
 
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone ise hakkındaki iddiaları yazılı açıklama ile yalanlamıştı. Ricciardone, ABD'nin, devam eden yolsuzluk operasyonuyla hiçbir şekilde ilgisi olmadığını vurgulayarak, "ABD ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği iki ülke için de hayati öneme sahiptir. Hiç kimse Türk-Amerikan ilişkilerini böyle asılsız iddialarla tehlikeye atmamalıdır. Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi, haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır" demişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan, Ricciardone'yi Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • lokman: burdaki mesele yolsuzluk değil anlayın artık yolsuzluk üzerinden ülkeyi kaosa sürükleyip hükümeti bitirmek allah başbakanımızdan razı olsun ve onun yardımcısı olsun o hem bu süreci en az zararla atlatacak hem de yolsuzluk yapanları bazılarının kini ile deyil devlet eliyle cezalandıracaktır.bu olaylar chp nin işine gelir ama merak etmeyin bu etten size kemik çıkmaz.ellerinizi ovuşturmayın boşuna ha bu arada yolsuzluk yapanlar kim olursa olsun cezasını çeksin ama dedimya devlet eli ile.devlet içinde devlet olmaya çalışanların eliyle değil.dik dur eğilme bu millet seninle R.T.E 24 11 Yanıtla
  • hasan: çıldırma noktasında herhalde.önüne gelene kafa tutuyor.çocukları Amerikadan geri çağırırsın artık. 18 11 Yanıtla R.TOPTAŞ: BİZİM İNSANIMIZ BUNU DÜŞÜNMEZ, HER NE HİKMETSE ŞERİAT GETİRECEĞİZ HIRSIZLIK YAPANIN ELİNİ KESECEĞİZ DİYENLER KENDİ ÇOCUKLARI KENDİ SERVETLERİ OLUNCA AVRUPA VE AMERİKANIN YOLUNA DÜŞÜYORLAR. 0 0
  • kürşat: başbakanım türk milleti yine senle biz kimin ne halt olduğunu biliyoruz yola devam. senden ricamız savunma sanayini dahada geliştirmen 17 8 Yanıtla
  • DOGRU ADAM: Ricciardone dikkatli ol Ergenekondan içeri alırlar seni obama bile kurtaramaz bu gözü dönmüşlerin elinden. 15 8 Yanıtla
  • oyunlara ragmen akpartı: HEPSİ İFTİRA HEPSİ DEVLETİ YIKMAK İÇİN CHP ABD İŞBİRLİKÇİLERİNİN OYUNU gezi olaylarında yıkamadılar bu devleti ALLAHIN İZNİYLEDE YIKAMAYACAKLAR RABBİM BAŞBAKANA YARDIM ETSİN HERKEZ DUACI DUALARLA YIKILMAYACAK BAŞBAKAN İNADINA AKP İNADINA RECEP TAYYİP ERDOGAN RABBİM HAKLI OLANIN YANINDA SİZİN HA SÖLEYİN,,,,,,,,,,,,,........... 18 3 Yanıtla
  • Ahmet ŞENTÜRK: Ne hikmetse komşunun tavuğu bile çalınsa ya Amerika yada İsrail yapıyor. Arkadaş hırsızın hiç mi suçu yok, sadece aklanan para 2013 Türkiye bütçesinin yarısı 284 milyar TL halen daha AKP diyorsunuz. Allah korkunuz yok mu sizin dilsiz seytanlar 7 10 Yanıtla
  • mehmet: helaaaaal başbakan elçiye laf söylüyor çok helal olsun 7 4 Yanıtla
  • varel: Sana aslında kızıyorum AKP ama bu olayın bir komplo olduğunu düşünerek destekliyorum . 7 2 Yanıtla
  • R.TOPTAŞ: SİYASİ DİZAYN YAPAN SİYASETİ VESAYET ALTINA ALAN, BAKANLARI BELKİDE BAŞBAKANI İSTEDİĞİ GİBİ KULLANAN ZERRAB'I HEDEF ALSIN. AMA ALAMAZ. KARDEŞİM BU ÜLKEDE SİYASET VE DİN PARA İÇİN YAPILDIĞI MÜDDETÇE BİZ ÖZGÜR OLAMAYIZ. MAFYA BABASI BİLE BİZE OPERASYON YAPAR. AMERİKA YA HAKARET ETMEYİN. MEMLEKETTE O KADAR UCUZ İNSAN VARKEN ONLARA SIRA GELMEZ. 2 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement