Başbakan Erdoğan'dan Değerlendirmeler (1) - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan'dan Değerlendirmeler (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce 'terörle mücadele, siyasi uzantılarıyla müzakere' dediğini ama BDP'li vekillerin teröristlerle kucaklaşma görüntülerinden sonra bu noktada olmadığını belirterek, "Artık siyasi uzantılarla müzakere"...

27.09.2012 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce 'terörle mücadele, siyasi uzantılarıyla müzakere' dediğini ama BDP'li vekillerin teröristlerle kucaklaşma görüntülerinden sonra bu noktada olmadığını belirterek, "Artık siyasi uzantılarla müzakere noktasında değilim" dedi.

Başbakan Erdoğan, NTV ve Star TV'nin ortak canlı yayınına katıldı. Erdoğan, NTV Yayın Koordinatörü Nermin Yurteri, Star Haber Koordinatörü Nazlı Öztarhan ve Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtladı.

MİT'İN GÖRÜŞMELERİ

Terör sorunu ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yaptığı görüşmelere ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Emre Bey (Eski MİT Müsteşarı) döneminde de İmralı'ya gönderdim, Oslo'ya gönderdim. Hakan Bey döneminde gönderdim. İmralı için de, Oslo için de yaparız. Farklı zemini varsa bu alanlara gireriz. En büyük enstrümanımız MİT'tir. MİT, dünyanın çok değişik ülkelerin istihbarat örgütleriyle görüşür. Kimlerle görüş alışverişinde bulunursa bunu yaparlar. Ne zaman adım atım atılması gerekirse bu adımı atabilir. Atmaması yönünde bir kabulümüz yoktur. Timing (zamanlama) önemlidir" diye konuştu.

"MEDYA SAMİMİ DAVRANMAMIŞTIR"

'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' ile ilgili soru üzerine Başbakan Erdoğan, "Son seçimlerin öncesinde adımlar attık. Habur da o sürecin içindedir. Attığımız adım samimiydi. Halkımızın teveccühü artarak devam etti. Oslo sürecinde samimiyetsiz davranışlar oldu. Belli basın organlarına servis edildi. Bu görüşmeleri belge olarak sundular. Belge olması için altında imzalar olması lazım. Görüşülmemiş şeyler görüşülmüş gibi gösterilmiş. Benim ve ilgili birimlerin onadığı bir şey yoktur. Birileri bunu alıp değerlendirme sürecine girmiştir. Yargı bunu alarak değerlendirme sürecine girmiştir. Medya samimi davranmamıştır. Medya, ne MİT'le ne de hükümetle değerlendirmemiştir. Medya noktasında iyi bir sınav olmamıştır" dedi.

"O ZAMAN BENİ HESABA ÇEKİN, NİYE MÜSTEŞARIM ÜZERİNDEN YAPIYORSUNUZ"

MİT Müsteşarını görüşmelere kendisinin gönderdiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Müsteşar arkadaşımı gönderen benim, arkasında ben varım. Onu oraya getiren, göreve gönderen de benim. O zaman beni hesaba çekin, niye müsteşarım üzerinden yapıyorsunuz. Dürüst davranılmasını istiyorum. Yargının tutumunu doğru bulmadım" ifadelerini kullandı.

"ARTIK SİYASİ UZANTILARLA MÜZAKERE NOKTASINDA DEĞİLİM"

Daha önce 'terörle mücadele, siyasi uzantılarıyla müzakere" dediğini ifade eden Erdoğan, kucaklaşma görüntülerinden sonra bu noktada olmadığını belirterek, "Artık siyasi uzantılarla müzakere noktasında değilim. Bu partinin 9 milletvekili teröristlerle kucaklaşıyor, yanak yanağa. Şimdi nasıl olacak terör örgütü üyeleriyle yanak yanağa, sarmaş dolaş olan bir Eşbaşkanla nasıl konuşacağım. Şehit anneleri beni o görüşme masasında görünce ne derler. Hiçbir şehit annesinin gözyaşına değişmem" dedi.

"PARTİ KAPATILMASINA KARŞIYIM"

Başbakan Erdoğan, BDP de dahil siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi. Erdoğan, "Parti kapatılmasına karşıyım, çok açık ve net. Anayasa değişikliği konusunda ne CHP, MHP ve BDP yanımızda yer almadı. Bizim içimizden birkaç kişi onların yanında yer aldı, 330'u yakalayamadık. Parti kapatılmasına karşıyız, suçu işleyen birey ceza alsın" diye konuştu.

"BATI TERÖR SORUNUNU ÇÖZMEMİZİ İSTEMİYOR"

Batı'nın Türkiye'nin terör sorununu çözmesini istemediğini söyleyen Erdoğan, teröristlerin iadesi konusunda da Avrupa ülkelerini eleştirdi. Erdoğan, "Bizim çözmemizi engellemek isteyenler olabilir. Batı bizim çözmemizi istemiyor. Almanya, Fransa istemiyor. Bize yardımcı olmuyor. Terörist başları cirit atıyor. Finansal destek veriyorlar. Suçluların iadesi nerede? Terör örgütü diyeceksiniz, ellerini kollarını sallayarak dolaşacak" dedi.

"BATTIKTAN SONRA MI ZAMMI DÜŞÜNECEĞİZ"

Hiçbir zaman popülist davranmadıklarını belirten Erdoğan, "Zamlar yaptık. 'Seçim öncesinde zam yapılır mı?' dediler. Battıktan sonra mı zammı düşüneceğiz. Yunanistan, İspanya ve İtalya'daki ne durumda görüyorsunuz. Onların durumuna düşmeyiz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan'dan Değerlendirmeler (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement