Başbakan Erdoğan, Gümüşhane'de Halka Hitap Etti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, Gümüşhane'de Halka Hitap Etti

Başbakan Erdoğan, Gümüşhane\'de Halka Hitap Etti

Başbakan Erdoğan, 12 Haziran'da yapılacak genel seçim kampanyasının ikinci durağı olan Gümüşhane'de yaklaşık 10 bin kişiye seslendi.

22.04.2011 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan, berberindeki Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ile birlikte Bayburt'taki miting ve temaslarının ardından saat 16. 30'da helikopterle Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı'nnın helikopter pistine indi.

Helikopterin Yenişehir stadyumuna ineceği beklentisi içerisinde olan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Canlı, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın, Yahya Doğan ise burada kaldı.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan karayolu ile Gümüşhane Zafer Meydanı'ndaki miting alanına gelen Erdoğan, burada sevgi gösterileri ile karşılandı. Mitinge ilçe ve köylerden yaklaşık 500 araçla gelen vatandaşlarla birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Miting öncesi çevrede geniş güvenlik önlemi alındı, yüksek binalar ile cami minarelerine keskin nişancılar ile özel harekatçı polisler yerleştirildi, alana gelenler ise sıkı bir aramadan geçirildi.

Miting öncesi ise 3 helikopter de alan üzerinde uçtu. Miting alanına 'Bu millet sana hasta, çok yaşa büyük usta' pankartı asıldı. Alana ayrıca AK Parti Gençlik Kolları tarafından Başbakan Erdoğan adına düzenlenmiş ve fotoğrafı yer alan temsili 'ustalık belgesi' pankartı asıldı.

12 HAZİRAN'DA USTALIK DÖNEMİNE BAŞLIYORUZ

Mitingde halka seslenen Erdoğan, yerel seçimlerde Gümüşhane'ye gelmek istediğini ancak BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından dolayı bu ziyaretini gerçekleştiremediğini söyledi. Şimdi Gümüşhanelilere kavuştuğunu ifade eden Erdoğan, 81 vilayetin hepsinin kendileri için bir olduğunu belirterek İstanbul'da ne yapılıyorsa burada da onun yapıldığını belirtti. Erdoğan, "Çıraklık dönemimizin eserleri ortada, kalfalık döneminin eserleri ortada, şimdi 12 Haziran'dan itibaren ustalık dönemine başlıyoruz. Ustalık dönemine geçişte ilk mitingi Bayburt' ta yaptık. Şimdi Gümüşhane'deyiz. Buradan "Bismillah" diyoruz. Türkiye artık 2023'e hazırlanıyor. Hep birlikte diyoruz ki hedef 2023, siz ne diyeceksiniz 'hedef 2023, Türkiye hazır. ' İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün, Gümüşhane büyüsün" dedi.

BAHÇELİ RADİKAL SOL ÖRGÜTLERİN AVUKATLIĞINA SOYUNUYOR

Erdoğan, yaptıkları hizmetlere muhalefetin hayallerinin dahi ulaşamayacağını belirterek şunları söyledi:

"Onlar sadece bizim projelerimizi taklit ve kopya ederler. MHP Genel Başkanı çıkmış bozkurtları karşına dikeriz diyor. İşte bunların millet ve milliyetçik anlayışı bu. Ben 5-10 bin genci Taksim'e çıkarırız derken illegal bir eylemden değil, demokrasi, hukuk çerçevesinde ifade özgürlüğüne vurgu yapıyorum. Kimlere karşı illegal örgütlere karşı. MHP Genel Başkanı ise kalkıyor radikal sol örgütlerin avukatlığına soyunuyor. Bozkurtları radikal sol örgütlerle aynı safta hizaya getirmekten bahsediyor. MHP 12 Eylül halk oylamasında İşçi Partisi, Ergenekonla, CHP, BDP ve hatta terör örgütü ile aynı hizaya geldi, aynı safı tuttu ve değişikliğe hayır dedi. Şimdi de Taksim'de radikal örgütlerle ülkücüleri buluşturmaktan, AK Parti'nin karşısına dikmekten bahsediyor. Bunların zaten yaptıkları budur. Bunlar ekonomiye ilişkin tek bir cümle kuramazlar. Bunlar büyük Türkiye'yi itibarlı Türkiye'ye, saygın dış politikaya ilişkin tek bir cümle kuramazlar. Ama iş kışkırtmaya ve hakarete gelince MHP Genel Başkanı ve üst yönetimi bunu çok iyi bilirler. MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Sakın bu oyuna gelmeyin. Biz gönüllere çağrı yapıyoruz. Benim Kasımpaşaya kadar vatandaşlarımı kovalayacak bozkurtlarım yok. Benimkiler, kardeşlerim burada. Biz eşrefi mahluk olan insanla yürüyoruz. Bizim yolumuz bu. MHP'li kardeşim bu tahriklere prim vermesin. Biz üslubumuzu bunların seviyesine düşürmeyecek, bu tahriklere de asla boyun eğmeyeceğiz. Sayın Bahçeli, senin gücün, dilin yetiyorsa işte meydan. 12 Haziran'da işte sandık. Niye başka yerleri arıyorsun. Biz buralardan geldik, başka yerden değil. 18 yaşından itibaren ben hep meydan ve salonlardayım. Mücadelemizi buralardan verdik. Milletimizde bize yürü dedi ve yürüdük. Şimdi de beraber yürüyoruz. 12 Haziran'da da ustalık dönemine beraber devam edeceğiz. Biz 2023 hedeflerini belirledik. MHP diyor ki 2023'ü biz konuştuk. Ben diyorum ki satın Bahçeli yahu sen bu kadar kabiliyetliydin de bu kadar bu işi biliyordun da bizden önce millet 5 yıl sana görev verdi. Peki sayın Bahçeli niçin 3. 5 yıl dayanamadın, bırakıp gittin. 3. 5 yıl bu ülkeyi yönetemeyenler kalkıp ta şu anda 2023'ü konuşabilir mi? Bunların yapacağı bir şey yok. Bunlar çıkıp şunu, şunu yaptık diyemezler. Ama biz 8. 5 yılı kitaplara sığdırdık ve konuşuyoruz. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' biz buyuz. "

CHP, MHP HEDEFLERİMİZİN ALTINA KARBON KAĞIDI KOYMUŞLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden İstanbul dersi almasını isteyen Erdoğan, "CHP, MHP bizim hedefimizin altında ne koymuşlar biliyor musunuz? Karbon kağıdı koymuşlar. Peşimiz sıra geliyor. Kes, kopyala, yapıştır bunu yapıyorlar. Proje ürettik diye milletin huzuruna çıkıyorlar. Yahu varsa proje açıkla millete kardeşim. Ben açıkladıktan sonra ne konuşuyorsun. Ana muhalefetin başkanı İstanbul'da Belediye başkan adayıydı. Kağıthane'de oturuyordu ama Kağıthane'nin adını unutmuş. Ne dedi Kağıthane'ye Kağıt tepe dedi. Şimdi de diyor ki Başbakan'dan önce İstanbul'a iki yeni il projesini benim yardımcım anlattı. Söylediği yerlerden bir tanesi Saroz körfezi, diğeri Karasu. Bunların ikisinin de İstanbul'la yakından uzaktan alakası yok. Gel önce benden bir İstanbul dersi al. Biz İstanbul'un neresinde ne yapacağımızı biliriz. Orda doğduk, orada büyüdük ve 4. 5 yılda İstanbul'a anlımızın akıyla hizmet verdik. Bunu Gümüşhaneliler iyi bilir. Bu aziz millet CHP'nin bu ülkeye bu millete neler yaşattığını unutmadı. Bu aziz millet daha 2002 yılı öncesinde MHP'nin bu ülkeye neler yaşattığını unutmadı. Onların millet diye bir derdi olmadığını biliyorsunuz" diye konuştu.

BUNLAR KARTONDAN MİLLİYETÇİ

Seçimi kazanmadan önce ülkede DSP, MHP ve ANAP iktidarının bulunduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, bankaların iflas ettiğini, 21 bankanın fona devredildiğini söyledi. Bunun faturasının 40 milyar doları bulduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

"Bunu kim ödedi. Gümüşhaneli Fatma, Hatice bacım ödedi. Bizim cebimizden çıktı bu paralar. Görev zararı dediler Ziraat ve Halk Bankası'nı batırdılar. Kim bu dediğim partiler. O zaman kim vardı. Merhum Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz. Gümüşhaneliler dünyada küresel finans krizi oldu. Bir tane banka Türkiye'de battı mı? ABD' de bankalar battı. Ama Türkiye'de bir tane batık banka yok, sigorta firması yok. Soruyorum bunlar gittiler IMF'den 30 milyar dolar borç aldılar. Ey Bahçeli bunu inkar et bakalım. Bize 23. 5 milyar dolar borç devrettiler. IMF'ye ödedik ödedik şu anda borcumuz 5. 2 milyar dolar. Buraya geldik. Bizim farkımı bu. Gerçeği gör ama görmez. Göz var ama görmez. Kulak var ama duymaz. Dil var ama haklı gerçeği söyleyemiyor. Bunların durumu bu. Bunlar milliyetçiyim diyor değil mi? Ne milliyetçisi. Bunlar kartondan milliyetçi, bunlarda milliyetçilik olsaydı merkez bankasını o hale düşürmezlerdi. Biz bunlardan merkez bankasını 27 milyar dolar döviz rezervi ile aldık. Bu bizim milli bankamız. Şuanda merkez bankasının döviz rezervi altın ile birlikte 92 milyar dolardır. 27 milyar dolar nire, 92 milyar dolar nire. İşte MHP'nin iktidarı o bizim iktidarımız bu. Onlar kirletti biz temizliyoruz. "

BÖBREK NAKLİ YAPILAN SEMİH'İ AİLESİ İLE SAHNEYE ALDI

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında sahneye 12 yaşındaki Semih ile annesi Sevinç ve babası Ayhan Karabulut'u çağırdı. Semih'in böbrek hastası olduğunu anlatan Erdoğan, "Semih yavrumuzun böbrek yetmezliği vardı. Önce böbreğin bulunması gerekiyordu. Bu araştırıldı. Böbreği Zonguldak'ta bulundu. Fakat operasyonun yapılması gerekiyordu. Bir jet ambulansımız Trabzon'a geldi ve Semih'i aldı. Bir jet ambulansımızda böbreği aldı. Hepsini Ankara'da buluşturdu ve operasyon gerçekleşti. Tabii Semih 6 yaşından bu yana bu sıkıntıyı çekti. Şimdi Semih sağlığına kavuştu. Şimdi Semih inşallah okuyacak. İnşallah tıp okuyacak. Oradan mezun olup hastalara derman olacak. Onların şifa bulmasına vasıta olacak. Ben böyle bir şeye hükümet ve devlet olarak vesile olduğumuz için çok mutluyum Bundan sonrada ailenin sıkıntılarının yanınızda olacağız. " dedi. Baba, Ayhan Karabulut ise Başbakan Erdoğan ile Sağlık Bakanlığı'na teşekkür etti.

Erdoğan, daha sonra Gümüşhane Milletvekili adayları Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'ı tanıttı. Bu sırada kemençe eşliğinde çalan müziğe 4 bakan kısa süreli horon tutarak eşlik etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan, Gümüşhane'de Halka Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement