Başbakan Erdoğan: Kimse Hesap İçine Girmesin - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Kimse Hesap İçine Girmesin

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını belirtirken, "Bizi bölmek, parçalamak istediler.

06.07.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını belirtirken, "Bizi bölmek, parçalamak istediler. Buna izin vermedik. Biz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Bunun üzerinden bazıları operasyon yapmak istiyorlar. Kusura bakmasınlar, onlar avucunu yalarlar. Kimse hesap içine girmesin. Eğer hesap içine girerlerse yanılırlar" dedi.

Erdoğan, Tekkeköy mitingde konuştu. Erdoğan, İstanbul belediye başkanlığından geldiğini ve 4 buçuk yıllık belediye başkanlığı döneminde çöpten, susuzluktan, kirli havadan kurtulduklarını belirtti. Cumhurbaşkanlığı adaylığına değinen Erdoğan, "Bazıları başbakanım ne olursun bizi bırakma' diyor. Böyle bir şey yok. Şu anda bize dediler ki "cumhurbaşkanlığına başbakanım sizi aday göstermek istiyoruz.' Aday olduk ve şimdi bu yoldayız. İnşallah 10 Ağustos'ta milletin bu görevi bizlere verirse bizim cumhurbaşkanlığı sürecimiz inşallah bir sorumluluk bilinci ile çok daha farklı olacaktır. Çünkü bizler cumhurbaşkanlığı makamını sadece oturalım, dinlenelim, uluslararası diplomatik görüşmeler yapalım. Böyle bir makam olarak görmüyorum" dedi.

-"SİYASET İNSAN YÖNETME SANATIDIR"-

Samsunlulara müjde de veren Erdoğan, Samsun'da bin 150 yataklı şehir hastanesini kuracaklarını vurguladı. Erdoğan, Samsunun gençlik ve sporun merkezi haline geldiğini belirterek, 33 bin seyirci kapasiteli stadyum inşa ettiklerini söyledi.

Siyasetin insan yönetme sanatı olduğunu belirten Erdoğan, "Bu işin içerisinde evrile, devrile gelenlerin yapacağı iştir. Ve bizim şuana kadar edindiğimiz tecrübeler, vereceğimiz bu mücadele işte bu güne kadar elde ettiğimizin ifadesi olacaktır. Bizim uluslarası camiada Türkiyeyi getirdiğimiz nokta ortadadır. İnşallah bundan sonra daha farklı olacak. Cumhurbaşkanı, başbakanı, kabinesiyle ele ele omuz omuza bu süreci aynı kararlılıkla devam ettireceğiz" diye konuştu.

-"EĞER HESAP İÇİNE GİRERLERSE YANILIRLAR"-

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığının altını çizen Erdoğan, " Şimdi yeni Türkiye var. Eski Türkiye'de nelerin olduğunu biliyorsunuz. Kimsenin yüzüne bakmadığı bir Türkiye vardı. Gündemi belirlenen bir Türkiye vardı. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok. Artık gündem belirleyen Türkiye var. Bizi bölmek, parçalamak istediler. Buna izin vermedik. Biz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Bunun üzerinden bazıları operasyon yapmak istiyorlar. Kusura bakmasınlar, onlar avucunu yalarlar. Kimse hesap içine girmesin. Eğer hesap içine girerlerse yanılırlar" dedi.

-"BAYRAĞIMIZIN YANINA ASLA KİMSE BAŞKA BİR BAYRAK YAKIŞTIRAMAZ"-

Erdoğan, "Tek bayrak diyoruz. Bayrağımızın yanına asla kimse başka bir bayrak yakıştıramaz. Unutmayın bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bunu da böyle sürdüreceğiz Bütün bu yolda, yolculukta zaman zaman bölücü terör örgütü mensuplarının bayrağımıza karşı yaptıkları saygısızlıkları gördük görüyoruz, takipçisiyiz. Yakalanıp içeriye alınanlar var. Bundan sonra yapılanların bedelini ağır öderler. Nitekim geçenlerde Gaziosmanpaşa'da gördünüz. Çünkü bu barak şehidimizin simgesidir. Bunlara 10 Ağustos'da birde sandıkta demokratik bir ders verelim diyorum" diye konuştu.

-"NEREYE GÖNÜL VERDİĞİNİZİ İYİ HESAP EDİN"-

MHP'ye oy verenlerde de seslenen Erdoğan, "Ben MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimiz sesleniyorum; nereye gönül verdiğinizi iyi hesap edin. 3 buçuk yıl iktidarda kalabildi, bıraktı kaçtı, gitti. Niye devam etmedi? Niye 5 yıl idare etmedi? Çünkü Kocaeli, Düzce depremi altında kalmıştı. Ama biz depremlerin altında kalmadık. O depremlerle beraber Van'ı, Bingöl'ü, Sakarya'yı çok daha güzel yaptık" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Kimse Hesap İçine Girmesin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement