Başbakan Erdoğan: "Öleceksek Adam Gibi Ölelim" - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: "Öleceksek Adam Gibi Ölelim"

Başbakan Erdoğan: "Öleceksek Adam Gibi Ölelim"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırıları konusunda Batı ülkelerinin tavrını eleştirdi.

20.11.2012 13:38  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırıları konusunda Batı ülkelerinin tavrını eleştirerek, "Onun için diyoruz ki Türkiye, Mısır ve Körfez ülkeleri içinde Katar olmak üzere Suudi Arabistan, hep birlikte el ele vermeye mecburuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırıları konusunda Batı ülkelerinin tavrını eleştirerek, "Onun için diyoruz ki Türkiye, Mısır ve Körfez ülkeleri içinde Katar olmak üzere Suudi Arabistan, hep birlikte el ele vermeye mecburuz. Biz (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki daimi üyelerin ağzına bakarak adım atacak olursak halimiz perişandır. Bugün onlara yarın bize Bunu böyle bilelim. Öleceksek adam gibi ölelim, bunu başaralım" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında, Hakkari'de verilen 5 şehit için Allah'tan rahmet diledi, Muharrem ayı nedeniyle Hz. Ali ve Ehl-i Beyt'i de rahmetle yad ettiğini belirtti. 19 Kasım itibariyle AK Parti'nin görevdeki 10. yılını tamamladığını kaydeden Erdoğan, aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bulunduğu eski parti yöneticilerine ve kabinelere teşekkür etti. Davalarının medeniyet değerlerinden ilham alarak yükseldiğini belirtti ve "Biz bu ulu davanın sancağını 19 Kasım 2002'de milletimizden devraldık ve çok yüksek burçlara diktik. İnşallah o sancağı namusumuz, şerefimiz, onurumuz gibi muhafaza edecek, yüceltecek, Allah'ın izni, milletimizin takdiriyle 2023 burçlarına hep birlikte dikeceğiz" dedi.

-İHRACATI CUMHURİYET DÖNEMİYLE KARŞILAŞTIRDI-

İktidarda oldukları 10 yılda yaşanan önemli gelişmelerden bahseden Erdoğan, yaşanan gelişmelerin millete her fırtsa anlatılması gerektiğini kaydetti. Bugün 20 yaş altı gençlerin, AK Parti iktidara geldiği yıllarda çocuk olduğunu, o dönemin manzarasını yeterince bilmediğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin hangi badirelerden geçip bugüne ulaştığının gençlere anlatılması gerektiğini vurguladı. Cumhuriyetin kurulduğu yıl, iktidara geldikleri 2002 yılı ve bugün arasındaki ihracat rakamlarını karşılaştıran Erdoğan, "Biz Cumhuriyete slogan atarak sahip çıkanlardan, milliyetçiliğe hamaset yaparak sahip çıkanlardan değiliz" diye konuştu ve Cumhuriyete ekonomik başarılarla sahip çıktıklarını kaydetti. Yaptığı karşılaştırmanın Cumhuriyetin kuruluş dönemindeki performansını değerlendirme amacını taşımadığını söyleyen Erdoğan, meselenin diğer partilerin başaramadıklarını AK Parti'nin başarmış olması olduğunu kaydetti.

-"AL BİRİNE VUR ÖTEKİNE"-

İsrail'in Gazze saldırılarını "meşru savunma hakkı" söylemiyle gerekçelendirdiğini ifade eden Erdoğan, İsrail'in Ortadoğu'da bir terör estirdiğini, BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail hakkında aldığı kararların hiç birini uygulayamadığını belirterek, "Bunun için ben Birleşmiş Milletlerin adaletine inanmıyorum" diye konuştu. BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin Suriye ve İsrail konusunda farklı yaklaşımlar gösterdiğini kaydeden Erdoğan, "Nerde sizin adaletiniz? Birbirinizle, al birini vur öbürüne. Durumunuz bu" diye konuştu.

-"ÖLECEKSEK ADAM GİBİ ÖLELİM"-

Gazze'de son saldırılarda bu sabah itibariyle ölü sayısının 115 olduğunu kaydeden Erdoğan, Türkiye içinde de bazı çevrelerin kendilerini aktif dış politikaları nedeniyle eleştirdiğini savunarak, "Biz Hakk'a ve halkımıza inanıyoruz. Biz bir şeyi yaparken diğerini ihmal etmiyoruz. Hakk'ın yardımının da yakın olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte bu süreci bu şekilde sürdürüyoruz" dedi. Yaşananlara sessiz kalamayacaklarını belirten Erdoğan, gerekli adımları atmaya mecbur oldukların ifade etti. Erdoğan, başta ABD olmak üzere tüm Batı ülkelerinin iki devletli çözümden bahsettiğini fakat şu anda Filistin'i boşaltıp İsrail'e teslim etme hesabında olduklarını ileri sürdü. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için diyoruz ki Türkiye, Mısır ve Körfez ülkeleri içinde Katar olmak üzere Suudi Arabistan, hep birlikte el ele vermeye mecburuz. Biz (BM)Güvenlik Konseyi'ndeki daimi üyelerin ağzına bakarak adım atacak olursak halimiz perişandır. Bugün onlara yarın bize Bunu böyle bilelim. Öleceksek adam gibi ölelim, bunu başaralım." (ANKA/DEVAM)

(OE/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: 'Öleceksek Adam Gibi Ölelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement