Başbakan Erdoğan, Ordu'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, Ordu'da

Başbakan Erdoğan, Ordu\'da

Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuştu: (4) "Benim Genel Başkan Yardımcımla ilgili, son derece iffetli bir insanla ilgili ahlaksız bir filmden kare alıyorlar, onu servis ediyorlar.

21.12.2013 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim Genel Başkan Yardımcımla ilgili, son derece iffetli bir insanla ilgili ahlaksız bir filmden kare alıyorlar, onu servis ediyorlar. Bu alçaklıktır, bu şerefsizliktir, bu namuzsuzluktur, ahlaksızlıkdır, hem 'dindarım' diyeceksin hem de gözünü kırpmadan, üstelik de en iğrenç biçimde masum insanlara iftira atacaksın, yazıklar olsun" dedi.

Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 30 yılda sadece teröre 40 bin insanını verdiğini belirterek, "8 binden fazla insanımızı, gencimizi, askerimizi, polisimizi, korucumuzu 30 yıl içinde şehit verdik. Nice ocaklar söndü. Nice annelerin, babaların, eşlerin, çocukların yürekleri kavruldu" ifadesini kullandı.

"Terör nedeniyle, en mütevazı söylüyorum, şu andaki gücümüzün, imkanımızın bir o kadarı kaybolup gitti" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda bu terörü bitirdiğimiz anda bu çözüm süreci ile birlikte Türkiye evelallah katlayarak gidecek. Düşmanlar, rantiye çevreleri, faiz lobileri, kan tüccarları bu büyük kaynaktan mahrum kalacaklar. Kudurmaları ondan, kuduruyorlar, inanın terörün bitmesini istemiyorlar. Allah'a hamd olsun, bir yıldır şehirlerimize şehidimiz gelmiyor. Bir yıldır ocaklar sönmüyor, yürekler kavrulmuyor, analar gözyaşı dökmüyor, terörden, gençlerin kanından beslenenler büyük rahatsızlık duyuyor. Rantını kaybedenler, işte bu tuzaklarla çözüm sürecini sabote etmek istiyor. Biz çözüm süreci ile çok kirli bir tezgahı bozduk. Şimdi çözüm sürecini baltalayarak, o kirli tezgahı yeniden kurmaya çalışıyorlar."

Görev geldiklerinde Halkbank ve Ziraat Bankasının görev zararının 24 milyar lira olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, zararda olan bu iki kamu bankasını kara geçirdiklerini söyledi.

Erdoğan, "16 milyar liranın üzerinde kar elde ettik. Bu iki banka karın yanında hazineye 10 milyar lira vergi ödedi. Halkbank'ın aktif büyüklüğü altı kat arttı. Halkbank dünyanın en önemli, saygın bankalarından biri haline geldi. İşte bunların tedirginliği, rahatsızlığı buradan. Çünkü kendi pastalarına devletin bankalarını ortak etmek istemediler" diye konuştu.

Rantlarını kaybettikleri için Türkiye'ye büyük tuzak kurduklarını ve komplolar hazırladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Açık açık ifade ediyorum, bu tuzak, bu komplo, yurt dışında pişirilmiş Türkiye'deki taşeronlar tarafından, maşalar tarafından servis edilmiştir. Ortada çok açık bir ihanet var, biz bu ihanetin, bu ajanlık faaliyetinin hesabını soracağız. Bu ihanetin hesabını hukuk yoluyla, sandık yoluyla soracağız. Hiç kimse hiçbir çevre, hiçbir karanlık merkez benim ülkede ameliyat yapamaz. Geçti o günler. Şimdi bakıyorum da bazıları bir araya gelerek kendilerine göre bir ittifak içine giriyorlar, kirli ittifak. CHP, MHP, TÜSİAD bakıyorsunuz böyle bir koalisyonun içindeler. Biz CHP ile MHP'yi siyasette tanıyoruz da TÜSİAD'ı da tanımıştık zaten biliyoruz ama şimdi son zamanlarda yine bir heyecan onları da kapladı. Bakın ne yaparsanız yapın sermaye bu ülkede dürüst çalıştığı sürece kazanır, dürüst çalışmadığı sürece her zaman bizi karşısında bulur. Vergisini yerinde ödeyecek, benim işçi kardeşim vergisini kaynağında ödüyor. Ama sermaye vatandaşımdan KDV'yi alıyor, bunu ödemiyor, ondan sonra ağlamaya başlıyor. Şu ahlaksızlığa bakın böyle bir şey olabilir mi?"

-"İninize gireceğiz, ininize, didik didik edeceğiz"

"Benim Genel Başkan Yardımcımla ilgili, son derece iffetli bir insanla ilgili ahlaksız bir filmden kare alıyorlar, onu servis ediyorlar. Bu alçaklıktır, bu şerefsizliktir, bu namuzsuzluktur, ahlaksızlıkdır, hem 'dindarım' diyeceksin, hem de gözünü kırpmadan, üstelik de en iğrenç biçimde masum insanlara iftira atacaksın, yazıklar olsun" değerlendirmesini yapan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne yaparsanız yapın, bu dine zerre kadar zarar veremeyeceksiniz. Bu din azizdir, kitabımız korunmuştur. Bu alçaklıkları yapanları, bunlara sahip çıkanları, bunlara kol kanat gerenleri, tek tek bulacak hukuk önüne çıkaracağız. Devlette parellel bir yapı olamaz, paralel bir yapı kurmak isteyenler, devletin kurumları içerisine sinenler şunu bilesiniz ki istediğiniz kadar oralara yerleşin, ininize gireceğiz, ininize, didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz. Bugüne kadar çetelerle nasıl mücadele ettiysek, uluslararası merkezlerin taşeronu örgütleriyle de aynı şekilde mücadele edeceğiz. Bizim Allah'a verilecek bir borcumuz var, başka kimseye yok. Söylüyorum ya biz kefenimizle yola çıktık, vakti saati geldiğinde sahibine teslim ederiz. Bir tek geri adım atmayacağız, asla ve asla diz çökmeyeceğiz. Allah bize yeter, millet bize yeter. Sizin hayır dualarınızla biz bu tuzağı da bozacağız. Bu tezfahı da Allah'ın izniyle yerle bir edeceğiz."

Çok kirli bir ittifak kurulduğunu yineleyen Başbakan Erdoğan, "Şimdi gazetelere, televizyonlara, sermaye çevrelerine, sermaye örgütlerine bakın. Yurt dışındaki, yurt içindeki o malum çevrelere bakın. Bunlar geçmişte bir araya asla gelemezlerdi. Kuruluşlar, çevreler, şu anda Hükümete karşı, milli iradeye, demokrasiye karşı ortak hareket ediyorlar. Darbe dönemlerinde kurulan ittifak bir kez daha kuruldu. Vesayet dönemlerinde kurulan ittifak bir kez daha kuruldu. Millet bu oyunu bozar, bozacak, defalarca bu tuzakları alt üst ettiniz, inanıyorum ki yine bozacaksınız" diye konuştu.

Bu ittifakların, tuzakların büyük Türkiye yürüyüşünü engelleyemeyeceğini bildiren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"2023'e hep birlikte yürüyeceğiz. 2023 Türkiyesini hep birlikte inşa edeceğiz. Türkiye'ye vesayetten kurtaracağız, karanlık örgütlerden temizleyeceğiz. İleri demokrasiyle, kardeşlikle, özgürlükle, tam bağımsızlıkla yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Büyüyen Türkiye'den rahatsız olanların, bu komploları düzenleyenlerin inşallah hevesleri kursaklarında kalacak. Biz hizmet için geldik. Biz geride eser bırakmak için, şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak için geldik. Bakın sadece son 3 ay içinde 11 şehrimize yaklaşık 11,5 milyar liralık eser ve yatırımı milletimizin hizmetine sunduk. 5,5 milyar lirayla tamamladığımız Marmaray'ı, asrın projesini hizmete açtık. İstanbul Boğazı'nın 62 metre derinliğinde dünyanın bir numarası bir tünel inşa ettik. Şimdi oradan trenler gidiyor. Asya ile Avrupa'yı bir birine bağladık. İnşallah Londra ile Pekin artık birleşiyor. Şu anda ortalama günde Marmaray'da gidip gelenlerin sayısı 300 bin. Şimdi yeni bir adım daha attık, onun biraz daha güneyinde bir tünel daha yapıyoruz, yine boğazın altında. Oradan da otomobiller gelip gidecek. İki tüp üst, üste. Bir de üçüncü köprüyü kuruyoruz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Beş tane karşılıklı geçit. Zaten bunların çıldırması bundan. Bunların hakkı teslim etmek gibi bir dertleri yok. İşte biz bunlara rağmen bunları yapacağız."

-"3 milyar liralık yatırımları hizmete açtık"

Başbakan Erdoğan, Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığının 3 milyar liralık yatırımlarını hizmete açtıklarını hatırlatarak, "Son 3 ay içinde 20 katrilyon liralık yatırımı milletimizle, ülkemizle buluşturduk" dedi.

Bugün toplu açılış törenleriyle Ordu ve ilçelerinde tamamlanan tüm yatırımları hizmete aldıklarını belirten Erdoğan, açılışını yapacağı eserleri anlattı.

Toplamda 632 milyon liralık yatırımı bugün Ordu'ya kazandırdıklarını dile getiren Erdoğan, hizmetlerin hayırlı olmasını diledi.

Ordu'ya bir söz verdiğini ve 750 bin nüfusu yakalaması durumunda Büyükşehir yapacaklarını söylediğini anımsatan Erdoğan, "Siz 750 bini aştınız biz de Ordu ilimizi büyükşehir yaptık. Şu anda artık Ordu Büyükşehir Belediyesi. Dolayısıyla Ordu'nun en ücra köşesine artık Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet vereceğiz. Yani 30 Mart'ta Ordu mülki sınırların tamamında oy kullanacak. Hem ilçesi için hem de büyükşehir belediyesi için kullanacak" diye konuştu.

Artık İl Genel Meclisi olmayacağını, tek meclisin Büyükşehir Belediye Meclisi olacağını anlatan Erdoğan, köylerin artık mahalle olarak hizmet alacağını kaydetti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne vardı eskiden köyde? Sadece muhtar, ihtiyar meclisi. Oranın herhangi bir aracı gereci yok. Sadece kaymakamlık o da her yere ulaşabiliyor muydu, ulaşamıyordu. Ama şimdi ilçe belediyesi tüm mahallelerine ulaşacak. Büyükşehir belediyesi ulaşacak ve böylece modern bir Ordu'yu inşallah mülki sınırların tamamında kurmuş olacağız. 'Efendim ama bu nasıl olur?' Sakın bunu söylemeyin. Bunu CHP'nin Genel Müdürü söylüyor, varsın o söylemeye devam etsin. Onlara siz şunu söyleyin, 'İstanbula bak, nasıl olduğunu görürsün. Kocaeli'ne bak, nasıl olduğunu görürsün.' Bu iki ilimizin mülki sınırları belediyenin sınırlarıdır. Kardeşlerim, önce inanacaksın, azmedeceksin, o zaman neticeyi alırsın. İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Olaya böyle bakacaksın. Büyükşehir Ordu inşallah tüm Türkiye'ye büyük ders verecek. Samsun Büyükşehir, Ordu Büyükşehir, Trabzon Büyükşehir Karadeniz'de 3 tane büyükşehirimiz oldu böylece."

Başbakan Erdoğan, 2 dönem Ordu, son dönem İstanbul milletvekili Enver Yılmaz ile Ordu'da bu sıçramayı gerçekleştireceklerine inandığını belirterek, "Gece gündüz demeden koşacağız, el ele vererek koşacağız ve Ordu'nun modern bir şehir haline nasıl geldiğini, geleceğini göstereceğiz" dedi.

- "Dik duracağız, dik duruyoruz ama dikleşmeyeceğiz"

"Sizden bir gayreti istiyoruz. Bir duanız bizim için çok önemli" diyen Erdoğan, "Rabbim kardeşliğimizi daim etsin, birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Hep söylüyorum, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine, "Dik duracağız, dik duruyoruz ama dikleşmeyeceğiz. İnşallah bu yolu böyle devam ettireceğiz" dedi.

Erdoğan, "Ben imam hatipli kardeşlerime, yavrularıma teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Diğer meslek lisesi mensuplarına, diğer düz, ilk, orta, lise bütün yavrularımıza, eğitim camiamızın tüm mensuplarına, üniversiteli gençlerimize, dayanışma içinde, birlik beraberlik içerisinde aydınlık yarınların Türkiyesi için el ele, omuz omuza teröre üniversitelerimizin kapısını asla açmadan sevgiye dayalı olarak yarınlara yürümenizi istiyorum" diye konuştu.

-Törenden notlar

Ordu 19 Eylül Stadına helikopterle gelen Erdoğan, buradan toplu açılış töreninin gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanı'na eşi Emine Erdoğan ile birlikte otobüsle geçti.

Tören alanına gelişinde platforma çıkarak vatandaşları selamlayan Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, vefat eden Ordu Milletvekili Harun Çakır'ı hatırlatarak, "Merhum milletvekilimiz Harun Çakır kardeşime de Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine sabırlar diliyorum. Rabbim inşallah mekanını cennet kılsın diyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından platformdan inen Erdoğan, satranç takımı dağıttı. Burada adının Sevil Yazıcı olduğu öğrenilen bir vatandaş Erdoğan'a seslendi. Erdoğan'ın vatandaştan isteğini sorması üzerine Yazıcı, İstanbul Maltepe'de oturan babası Mustafa Yazıcı'nın 4 yıldır yatalak olduğunu ve kendisinden babasını ziyaret etmesini istediğini söyledi. Erdoğan istek üzerine baba Mustafa Yazıcı'nın adres ve telefonunu aldı.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve milletvekilleri de katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement