'Başbakan Gerilim Dili Siyasetini Bırakmalı' - Son Dakika
Güncel

'Başbakan Gerilim Dili Siyasetini Bırakmalı'

\'Başbakan Gerilim Dili Siyasetini Bırakmalı\'

BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel, Gezi Parkı'nı değerlendirerek, "AKP hükümeti özellikle başbakan gerilim dili siyasetini bırakmalı." dedi.

19.06.2013 15:04  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, Gezi Parkı protestolarını değerlendirerek, "AKP hükümeti özellikle başbakan gerilim dili siyasetini bırakmalı. Hoşgörülü olmalı" dedi.

BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel, partisinin Antalya İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı. Gezi Parkı protestolarını değerlendiren Döngel, Türkiye'nin ihtilal sonrasının en sıkıntılı süreçlerinin birisinden geçtiğini ifade etti. Eski alışkanlıklarından vazgeçmeyen antidemokratik yapıların, Türkiye'nin içeride ve dışarıda sinerji ve enerjisinin güçlenmesini istemeyen kirli yapıların, Taksim Gezi Parkı olayları üzerinden milleti sokaklara dökmek istediğini dile getiren Göngel, "Demokrasimiz değil sokaklarımız test edilmeye çalışılıyor. Buna asla müdahale edilmemeli. Türk milleti uyanık olmalı. Bu ülkeyi seven bu ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulmasına arzu etmeyen her Türk vatandaşına tarihi bir görev ve sorumluluk düşmektedir" dedi.

Gezi Parkı olaylarında orantısız güç kullanımı sonucu 10 yıllık AK Parti hükümetinin gerilim dili ve siyaseti nedeniyle gergin kalabalık halkın meydanda bir araya gelip tepkilerini gösterdiğini aktaran Döngel, şöyle konuştu:

"AKP hükümeti özellikle başbakan gerilim dili siyasetini bırakmalı. Hoşgörülü olmalı. Kendisi gibi düşünmeyen kitleleri rahatlatıcı kuşatıcı beyanatlarda bulunmalı. Ayrıştırıcı, öteleyici bir dilin ülkeyi ne hale getirdiğini gördük. Bu dönemde başta başbakan olmak üzere bütün siyasi liderlere gerilim dilinden ayrıştırıcı dil kullanmaktan uzak durmalarını tavsiye ediyorum."

Döngel, daha sonra partililerle görüşme yaptı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Başbakan Gerilim Dili Siyasetini Bırakmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement