Başbakan, Kurban Bayramı Müjdesini Şimdiden Verdi: Tatil 9 Güne Çıkacak - Son Dakika
Güncel

Başbakan, Kurban Bayramı Müjdesini Şimdiden Verdi: Tatil 9 Güne Çıkacak

Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 9 güne çıkacağını duyurdu.

12.07.2016 12:17  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan Bayramı gibi birleştirilip 9 güne çıkarılacağını açıkladı. Yıldırım, "Kurban Bayramı'nda da bayramın evveli bayramla birleşiyor ve böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın grup toplantısındaki konuşmasından satır başları şöyle:

YAKASINA TAKTIĞI ÇİÇEĞİN ANLAMI

"Az önce bir genç kızımızın, kardeşlerimizin yakamıza taktığı çiçekle bir şey hatırlatıyor. Srebrenitsa Soykırımı unutulmasın diye bu çiçekleri hazırlanıyor, insanlık ayıbı bu katliamı bütün dünyaya hatırlatıyor. Bu çiçek bize Bosna'nın ölümsüz lideri Aliyev İzzetbegoviç'i hatırlatıyor. 'Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın, unutturmayın. Unutulan soykırım tekrar edebilir' bu söz bütün Boşnakların kulağın küpedir. O günler bir daha yaşanmayacak ama o günleri gelecek nesillere aktarmak insanlık görevi. AB'nin göbeğinde yaşanan 8 bin 372 şehit verildiği bu soykırım unutulmayacak. Şehitleri minnetle, şükranla anıyoruz.

"BM BU KATLİAMA SEYİRCİ KALDI"

Bosna savaşı sırasında Srebrenitsa ve çevresini korumak için görevlendirilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Güçleri bu katliama seyrici kaldırlar. İnsanlık utancına imza attılar. Orada, savunmasız insanları korumaları gerekirken, bu katliama seyirci kalmayı tercih ettiler, görevlerini yapmadılar. Bu güvenlik güçlerini oluşturan ülkeler, medeniyet dersi vermeye çalışan Batılı dostlarımızdır. Onlar terörle mücadeleye laf yetiştireceklerine bizim yasalarımızı değiştirme öğüdü vereceklerine, Avrupa'nın göbeğindeki insanlık suçu için niye görevini yapmadılar bunun hesabını versinler. Srebrenitsa'da yaşanan hadise 2. Dünya Savaşı'ndan sonra bölgede görülen en büyük insanlık dramı. Bunları hatırlayacağız, bu hadise Irak'ta, Suriye'de yaşanmaya devam ediyor. Biz nasıl 21 yıl önce nasıl Bosna halkının yanındaysak bugün de Suriye halkının yanındayız. Milyonlarca göçmeni bağrımıza bastık.

"KAZALARDA İNSAN KUSURU ÇOK YÜKSEK, YOLLARIN KUSURU YOK"

Biz yolları yaptık. Görevimiz yolları yapmak, vatandaşımızın hayatını, güvenliğini kolaylaştırmak. Bundan sonrası vatandaşlarımıza düşüyor. Zira yolların kralı olmaz, kuralı olur diyoruz. Demek ki her şey insanla başlıyor. Eğitime daha çok yatırım yapacağız. Kazalarda insan kusur hala çok yüksek olmasına rağmen yollardan kaynaklanan kusur istatistiklere girmiyor. Yolları böldük canları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik. Her ne kadar trafikteki araç sayısı iki katın üzerine çıksa da, trafik kazalarında sayı artmasına rağmen, ölümlü kazalarda azalma devam ediyor. Bütün bunlara rağmen istediğimiz düzeyde değiliz. AB'nin hedef koyduğu sıfır ölümlü kaza bizim de hedefimizdir. Yeni eğitim yılından itibaren trafik güvenliği için seferberlik başlatıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde trafikte insan hatasının en az düzeye çekilmesi için başlatacağımız bu çalışma ölümlü kazaların azalmasına katkı sağlayacak.

"SEL FELAKETİ MAĞDURU VATANDAŞLARIN ZARARI KARŞILANACAK"

Giresun'da karakolları ziyaret etmeye giden komutanlar ve arkadaşları şehit oldular. Bazıları yaralandı. Ayrıca Ordu ve Giresun, Rize'de yaşanan sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Selin yol açtığı zararın tespit çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın zarar ve ziyanı karşılanacak.

"AK PARTİ GELDİ, HAYALLER GERÇEK OLDU"

Geçtiğimiz ayda çok güzel işlere hükümetimiz imza attı. Cumhurbaşkanımızın ve vatandaşımızın katkısıyla Osman Gazi Köprüsü diyip geçmeyelim. Dünyanın 4. büyük köprüsü. Dillere destan oldu, sonunda AK Parti geldi hayaller gerçek oldu. Osman Gazi Köprüsü 1 Temmuz'da hizmete girdi. 9 gün boyunca vatandaşımıza bir güzellik yapalım dedik, 9 gün boyunca işletici firma da fedakarlık yaparak bütün bayramda vatandaşlarımız Körfezi dolaşmaktan kurtardık. 3 dakikada Gebze'den girdi, Yalova'dan çıktı. Koca İzmit Körfezi'ni geçiyorsunuz. İşte medeniyet bu, millete hizmet bu. 9 günde 1 milyonun üzerinde vatandaşımız bu konfordan yaralandı. Osman Gazi Köprüsü hem hayat kurtardı, hem zaman tasarrufu yaptı, hem bayram trafiğini rahatlattı.

Hatay'da, Eskişehir'de vatandaşlarımızla buluştuk. 2,5 milyar tutarında eseri halkımızın hizmetine sunduk. Arife günü Bakanlar Kurulu'nda bir ilki gerçekleştirdik, millete açtık. Canlı yayında ne konuşuluyor milletimiz gördü. Bugün bir müjdeyi milletimizle paylaştık. Türkiye'nin yatırımcısının yüzünü güldürecek, gereksiz yüklerden kurtaracak, damga vergisi gibi bir uygulamayı sorun olmaktan çıkarakcak, çek denen ödeme aracını daha güvenli hale getirecek, iflas ertelemeyi ortanda kaldıracak, işçiden memura, şehit yakınından çiftçiye, esnaftan büyük yatırımcıya herkesin yüzünü güldürecek kararlar aldık. İyi giden ekonomimiz daha da güzelleşecek, Türkiye kalkınma yönünde emin adımlarla ilerlemeye devam edecek.

"TÜRKİYE BİR DAHA AYAĞA KALKAMAZ DİYORLARDI, BAYRAMDA REKOR KIRDIK"

Havaalanında patlama oldu. Turizm biter, Türkiye bir daha ayağa kalkamaz, mahvolduk diyenler bir kez daha yanıldı. Atatürk Havalimanı bayramın son günü Cumhuriyet tarihinin rekor uçak iniş ve kalkışı gerçekleşti. Bin 443 uçuş gerçekleşti. 13 yıl önce Türkiye'nin bütün hava sahasındaki uçak sayısı bin 100'dü. İşte Türkiye bu. Türkiye'yi terörle yıldırmak isteyenler Türkiye'nin gücünü görmüş oldu. Sabiha Gökçen tarihinin rekouruna ulaştı. 785 trafiğe ulaştı. Bunlar havaalanı saldırısından sonra oldu. Brüksel'de saldırı oldu, havaalanı 10 gün açılmadı. Atatürk Havaalanı saat 02.00'de her şey normale döndü. Türkiye'nin hazır olduğunun göstergesidir.

RUSYA VE İSRAİL İLE İLİŞKİLER

65. Hükümetin kuruluşunda, 'dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azalatacağız' dedik. İsrail'le ve Rusya'yla ilişkilerimizi normale döndürdük. Şimdi İsrail mutabakatıyla ilgili ileri geri konuşanlar var. Biz eğer, Gazze'de, Filistin'de perişanlık içerisinde dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize bir faydası olacaksa mutabakata varız. Bu anlaşma 3 madde içeriyor. Bir tanesi Mavi Marmara ile yaşanan 10 vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaydır. İsrail'den resmen özür dilenmesini şart koştuk. Bu gerçekleşti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına tazminat kabul edildi. Bir şart için direndiler. Filistin'e, Gazze'ye uygulanan ambargonun gevşetilmesi, insani yardımların Türkiye'nin önderliğinde gerçekleşmesi. Bu şartı da İsrail tarafından kabul edildi ve mutabakat sağlandı. Bu mutabakat kendisini Gazze'de gösterdi. Mersin'den yüklenen insani yardım Gazze'deki kardeşlerimize bayram sevinci olarak götürüldü.

Elektrik olmayan, altyapısı bozulan, sanayisi bozulmuş o bölgelerin ayağa kalkmasında Türkiye başrolde olacak. Şartlar normele dönecek ve Filistin'li kardeşlerimiz nefes alacak. Filistin meselesini savunmak icraatla olur. TOKİ orada konut yapıyor, TİKA hastane yapıyor, odalar borsalar birliği organize sanayi bölgesi kuruyor. Gazze'ye elektrik sağlanması için Enerji Bakanlığı harekete geçiyor. Bu mutabakat bu hafta içinde Meclis'e gelecek ve Meclis onayına sunulacak. Bu mutabakatla birlikte Filistinlilerin yaşamı çok daha iyi şartlara kavuşmuş olacak. İsrail'le var olan anlaşmazlıklar da diplomatik sorunlar da normalleşmiş olacak.

"BUNDAN SONRA GERİLİM, KAVGA YOK! DOSTLUK VAR"

Bundan sonra gerilimlerle, kavgalarla değil, dostluklarla bölgenin kalkınmasını hedef alıyoruz. Bu İsrail'le sınırlı kalmayacak, bölge ülkeleriyle çalışmalarımız devam edecek. Biz haklarımızdan vazgeçecek değiliz. Menfeaatimizi koruyarak, dostluklarımızı artırmaya devam edeceğiz. Rusya ile uçak düşmesiyle başlayan kriz 6 ay sonra sona ermiş, Türk ve Rus halkının ortak iradesiyle normale dönmüştür. Ekonomik, turizm alanında karşılıklı işbirliği başlamıştır.

"KURBAN BAYRAMI'NDA DA UZUN BİR TATİL YAPACAKSINIZ"

Yollarımız, havaalanlarımız bayram boyunca doldu taştı. Bayram uzatıldı ve iç turizm gelişti, dış turizmdeki eksiğimizi böylece kapatmış olduk. İnsanlar sahillerde, çadırlarda vaktini geçirme durumunda kaldı. Aynı şey Kurban Bayramı'nda da olacak. Kurban Bayramı'nda bir uzun tatil daha yapacaksınız. Milletvekillerimiz bayrama kadar sıkı çalışırsanız, Meclis üzerine düşen görevi yaparsa güzel bir bayramı daha geçirme imkanı kendiliğinden gelmiş olur.

"İÇTÜZÜKLE İLGİLİ BİR ŞEY YAPMANIN ZAMANI GELDİ VE GEÇTİ"

Muhalefet partilerinin muhalefet yapma gibi bir görevi var. Buna asla ve asla söyleyecek bir şeyimiz yok. Ama isteriz ki Meclisimiz daha etkin çalışsın. O yüzden gündemde olan içtüzük konumuz var. İçtüzükle ilgili bir şey yapmanın zamanı geldi ve geçti. Çünkü maalesef bu konuda kötü alışkanlıklar, içtüzüğün getirdiği imkanları amacı dışında kullanma aldı başını gitti.

"DİĞER PARTİLERDEN DESTEK İSTİYORUZ"

AK Parti grubu olarak içtüzük konusunda birlikte hareket etme ve içtüzüğün daha etkin hale getirilerek Meclis'in daha hızlı çalışmasını sağlayacak yeni içtüzüğün yapılması konusunda diğer partilerin desteğini bekliyoruz. Ülkelerle mutabakat yapıyoruz da kendi ülkemizde partiler neden mutabakat yapmasın? Muhalefetimizi sahada istediğiniz kadar yapın, Türkiye için ne yapabiliriz buna kafa yoralım. Bizim için, geleceğimiz için yapacağınız bir şey varsa yol gösterin. Her şey yanlış olmaz ki, her şey yanlış olsa bu yollar, bu sağlık sistemi nasıl olur? Bu gerçeği görün. Cümle alem gördü, siz hala görmemekte ısrar ediyorsunuz. Görmezseniz millet de sizi görmez.

"SAĞLIKTA DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK"

Sağlıkta Türk modeli dünyaya örnek oldu. AK Parti iktidarında vatandaşla ilişkilerin en çok geliştiği alanlardan biri sağlık. Vatandaş hastaneye, doktora kavuştu, istediği tedaviyi gördü.

* 810 tane yeni hastane ve ek bina yaptık. Bin 775'i ilk basamak sağlık kuruluşu olmak üzere 2 bin 585 sağlık tesisini hizmete aldık. Şimdi sağlıkta yeni bir değişim yapıyor, sağlık şehirleri kuruyoruz. İçinde hastaneler olan şehirler gibi. Oteller ile adeta bir kasabayı andırıyor. Şu anda 16 büyükşehir inşaatı devam ediyor. 30 ilimizi kapsayacak çalışmalar tamamlandığında 35 bin yatak kapasitesi sağlayacağız. Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri tamamlanacak hizmete alınacak bu yıl.

* 618 ambulansımız vardı. Şimdi 5 bin 500 tane ambulansımız var. İlçelerde, beldeler her yerde hazır. Aile hekimliği uygulaması hayata geçti, temel sağlık hizmetleri ücretsiz yapılıyor. Ücretsiz gezici sağlık hizmetlerini de kırsal alana yaymış durumdayız. Hastaneleri tek çatı altında birleştirdik, vatandaşlarımızın bütün sağlık kuruluşlarından hizmet almasını sağladık.

* 2002 yılında yüzde 6 olan nitelikli yatak oranımızını yüzde 50'nin üzerine çıkardık. Sağlık Bakanlığımız'da hizmet veren personel sayısı 256 bindi, şimdi 568 bin. Bu başarının arkasında yetişmiş insan gücü var. AK Parti iktidarı döneminde başlattığımız evde sağlık hizmetini devam ettiriyoruz. Kan lazım olduğunda hasta yakınlarından temin edilmesi şarttı. Bu ihtiyaç gönüllüler tarafından tüm hastaneler tarafından sağlanıyor.

* Organ Nakli Birliği oluşturuldu. Organ nakli 4 bin 552'ye ulaştı. İlaç politikamız, bütün engelleri kaldırdı. Herkesin ilaçlara serbestçe ulaşımını sağladı. Eczane bulunmayan kırsal yerlerde ilaç erişimi için mobil eczane uygulamasını başlattık. 2002 yılında bir antibiyotik için 63 lira ödeniyordu, şimdi 9 lira ödeniyor. Yerli ve milli ilaç sanayisini geliştirecek adımları hızlandırıyoruz. Vatandaş sade bir yönetimle daha etkin, daha hızlı hizmet almanın yolunu açıldı.

VARŞOVA'DAKİ NATO ZİRVESİ

Sayın Cumhurbaşkanımız Varşova'da yapılan NATO zirvesine katıldı, 3 mesaj verdi. Biri Suriye meselesinin çözümsüz kalması dünya barışı için en büyük tehdittir. DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerine zemin oluşturmakta. Anamuhalefet partisi bizi soru yağmuruna tutuyor. Tek bir cevap veriyorum 2013'te DAEŞ'e ve PKK'ya karşı Meclis'te karar alınırken CHP niye hayır oyu verdi onun hesabını versin önce. Yağma yok. Her şey kayıtlarda. Dünyanın DAEŞ örgütünden haberi yokken Türkiye El Kaide'den sonra dünyanın başının belası yeni bir örgütün doğduğunu tüm dünyaya duyurdu. 50 bin 153 şüpheliyi bütün dünya ülkelerine bildirdik."

Başbakan, Kurban Bayramı Müjdesini Şimdiden Verdi: Tatil 9 Güne Çıkacak

Son Dakika Güncel Başbakan, Kurban Bayramı Müjdesini Şimdiden Verdi: Tatil 9 Güne Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (51)

  • Turk: Akp ye oy veriyordum ama bu suriyelilere vatandaşlık yüzünden oyumu Chp ye vereceğim. 22 1 Yanıtla
  • taseron: taseronda mujde beklıyor 6 14 Yanıtla
  • Şeref: İnsanlarımız artık boş boş ölmeyecek müjdesini versenize 7 13 Yanıtla
  • torinolu şaban: gelin halk olarak esattan özür dileyelim zaten esadın türk halkıyla her hangi bir sorunu yok mültecileri affetsin geri gitsinler yoksa türk halkı bunları çok sırtında taşıyacak 8 11 Yanıtla
  • sözün bittiği yerdeyiz: taşeron dan ne haber başbakanım hani ilk 100 gündü yazık yazık vatandaşı resmen keklediniz 4 13 Yanıtla ESKİ AKPLİLER: SEÇİM YAKLAŞSIN GENE SÖZLER VERİLİR MERAK ETME SEN . BEKLE. NE ACELE BU 1 0
  • Murat: Bayram tatilini dusunceginize hergün şehit Ler geliyor onların çaresine bakın 12 4 Yanıtla
  • doğan akşit: hakkaten helal olsun ak partiye yapiyor yani. 1 14 Yanıtla
  • hiç kimse: memleket tatille batacak dünyanın hiç bir yerinde böyle bişe yok. 2 11 Yanıtla
  • ben: ne güzel haber daha çok yan gelip yatacağız.umarım ekonomi gemisi su almaz yada almışsa birden patlak vermez. 4 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya'da horoz dövüştürüp bahis oynayanlara para cezası
    11:40 Antalya'da horoz dövüştürüp bahis oynayanlara para cezası

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yapılan bir baskında, horoz dövüştürüp bahis oynadığı tespit edilen 16 kişiye idari para cezası uygulandı. Jandarma tarafından yapılan kontrolde 5 dövüş horozu, demir kafesler ve nakit para ele geçirildi. Dövüştürülen horozlar veteriner hekim tarafından muayene edildikten sonra Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.

  • ATO Panelinde Enflasyon Düzeltmesi Tartışıldı
    11:39 ATO Panelinde Enflasyon Düzeltmesi Tartışıldı

    Ankara Ticaret Odası'nın düzenlediği panelde enflasyon düzeltmesi uygulamasının avantajları, dezavantajları ve hukuki boyutları ele alındı. ATO Başkanı Gürsel Baran, enflasyonun ticaretin sağlıklı işlemesini engellediğini ve iş dünyasını olumsuz etkilediğini belirtti. Panelde, enflasyon muhasebesinin vergi yükünü azaltacağı ve verginin adaletli hale gelmesini sağlayacağı umuduyla talep edildiği vurgulandı. Ayrıca, panelin iş dünyasının daha fazla bilgilenmesine katkı sağlamayı hedeflediği ve yayın haline getirileceği ifade edildi.

  • CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor
    11:38 CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs yasağına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması çağrısında bulundu. Taşçıer, emekçilerin düşük ücretler, aşırı çalışma ve sendikal örgütlenme hakkına saldırılarla karşıladığı 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını istedi. CHP, meydanın milyonlara açılmasını ve hukuksuz yasak kararının kaldırılmasını talep ediyor.

  • Erzincan'da başıboş köpeklerin saldırısında 7 koyun telef oldu
    11:37 Erzincan'da başıboş köpeklerin saldırısında 7 koyun telef oldu

    Erzincan'ın Işıkpınar Mahallesinde bir çiftliğe giren başıboş köpek sürüsü, 7 koyunu telef etti. Çiftçi Erdem Bayram, zararını Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirdi ve yetkililerden yardım istedi.

  • Altıeylül Belediyesi, askere gidecek gençlere özel program düzenledi
    11:37 Altıeylül Belediyesi, askere gidecek gençlere özel program düzenledi

    Altıeylül Belediyesi, vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere yönelik özel bir program düzenledi. Belediye Başkanı Hakan Şehirli, gençlerle bir araya gelerek hayırlı tezkereler diledi.

  • AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti
    11:35 AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi, taksirli suçtan 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Mahkeme, taksirli suçlar nedeniyle hapis cezası alan uzman erbaşların kamu görevinde bulunmalarına son verilmesinin anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

  • Bursa'da İki Otomobil Yangında Alev Topuna Döndü
    11:33 Bursa'da İki Otomobil Yangında Alev Topuna Döndü

    Bursa'da Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde meydana gelen iki ayrı olayda, otomobiller çıkan yangında alev topuna döndü. İtfaiye ekipleri müdahale etse de araçlar kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar, yangını söndürmeye çalışan kişiyi zarar görmemesi için uzaklaştırdı.

  • VakıfBank, 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye tahvil ihracını başarıyla tamamladı
    11:33 VakıfBank, 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye tahvil ihracını başarıyla tamamladı

    VakıfBank, 550 milyon dolar tutarında ilave ana sermaye ihracını tamamladı. İhracın uluslararası piyasalardan Türkiye'ye 2,5 milyar dolar kaynak getirdiği belirtildi. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, işlemin uluslararası piyasalarda gerçekleştirilen ilk ilave ana sermaye tahvil ihracı olduğunu vurguladı.

  • Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    11:33 Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri'nden sonra başkanlık koltuğuna oturan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya tebrik ziyaretleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Başkan Kaya, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla görüşerek beklentileri ve talepleri dinliyor.

  • Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda Yakalanan Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
    11:30 Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda Yakalanan Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, 13,62 gram sentetik kannabinoid (Bonzai) ve 2,56 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli hakkında 'Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak' suçuyla ilgili yasal işlem başlatıldı.


Advertisement