Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Birileri 'Yıkılmadık ayaktayız' görüntüsü vermeye çalışıyor.

28.04.2015 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Birileri 'Yıkılmadık ayaktayız' görüntüsü vermeye çalışıyor. Yeniden hortlamaya çalışıyorlar. Sizin hortlaklarınızla da mücadele edeceğiz, kendinizle de mücadele edeceğiz, neyiniz kaldıysa, bu ülkede milletin iradesine el uzatan hangi yapı, hastalıklı yapı varsa hepinizle sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Altındağ Kültür Sarayında, eski AK Parti milletvekillerinden Faruk Koca'nın parti teşkilatına verdiği "Birlik, beraberlik ve kardeşlik yemeğine" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Burada konuşan Akdoğan, Koca'ya teşekkürlerini ileterek, "Kendisi AK davanın yolcusu, davanın gerçekten samimi bir neferi ve başından itibaren Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında duran, bu kutlu yolculuğa her şeyiyle katkıda bulunan değerli bir kardeşimizdir" ifadesini kullandı.

Vesayet odaklarının "AK Parti bu seçimden başarılı çıkarsa, bize yeni Türkiye'de yer yok" dediğini belirten Akdoğan, yeni Türkiye'de bu yapılara asla yer olmayacağına işaret etti.

"Bu yılanın kafasını koparmak gerekiyor"

Akdoğan, son birkaç gündür akla zarar işler olduğunu, hukuk sabotajı yapıldığını belirterek, adeta devlete, hukuka ve demokrasiye meydan okunduğunu söyledi.

"Birileri 'Yıkılmadık ayaktayız' görüntüsü vermeye çalışıyor" diyen Akdoğan, "Yeniden hortlamaya çalışıyorlar. Sizin hortlaklarınızla da mücadele edeceğiz, kendinizle de mücadele edeceğiz, neyiniz kaldıysa, bu ülkede milletin iradesine el uzatan hangi yapı, hastalıklı yapı varsa hepinizle sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Akdoğan, bu kişilere "kertenkele" benzetmesi yaptığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bunun başını ezmek gerekiyor, bu yılanın kafasını koparmak gerekiyor. O insanları, canlı bomba gibi bu eylemlere gönderen kimse, bunları intihar eylemcisi haline getiren hastalıklı anlayış kimse ondan hesap sorulması gerekiyor. Bunlar taşeron, sadece figüran. Nasıl MİT tırlarına operasyon yaptıysa, kendi ülkesini bütün dünyaya teröristmiş gibi, teröristlere yardım eden ülkeymiş gibi göstermeye çalıştıysa, daha önce MİT Müsteşarına operasyon yaptıysa işte bu da aynı şey, aynı operasyonu devlete çekiyorlar. Devletin yükünü kullanarak devleti dize getirmeye çalışıyorlar, bu çok vahim bir durumdur. Bunlar herkesi dinledi, sınavlarda soruları çaldılar, insanların sicilini bozdular, geleceği çaldılar, bunlar taşeron. Bir insan kendi ülkesinin ordusuna, milli kurumlarına, istihbarat örgütlerine kumpas kurar mı? Bunlar yerli olamaz, bunlar milli olamaz, bunlar yabancı odakların tetikçileri, taşeronları. İşte bu seçim bu yüzden hayati önemde."

Başkentin ilçelerini tek tek gezdiklerini ve seçime kadar da hepsini gezeceğini bildiren Akdoğan, herkese sandığa gitmesi çağrısında bulundu.

"Dünyada bizden medet uman ülkeler var"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da AK Parti'nin başarısının arkasında teşkilat, birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu, kendilerini başarıya bu unsurların götürdüğünü söyledi.

Yeni dönemde çok daha güçlü bir şekilde parlamentoda yer alacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Hükümet'in açıkladığı eylem planını hayata geçirerek ülkeyi hedeflerine ulaştıracaklarını dile getirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, bu davanın bir neferi olmalarının kendileri için asıl önemli unsur olduğuna değinerek, "İşte biz bu anlayışla bu partide siyaset yapıyoruz. Türkiye, dünyada çok güçlü ama çok daha güçlü olması gerekiyor. Çünkü dünyada bizden medet uman ülkeler var. Kuveytliler 'Siz başarılı olmak zorundasınız. Çünkü siz bizim rol modelimizsiniz. Biz sizleri örnek alıyoruz, Türkiye bizim liderimiz, Türkiye başarmak zorunda, başka şansımız yok' diyor. Sorumluluğumuz çok fazla" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement