Başbakan Yardımcısı Arınç: Başbakan Kılıçdaroğlu'nun Foyasını Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Arınç: Başbakan Kılıçdaroğlu'nun Foyasını Çıkardı

Başbakan Yardımcısı Arınç: Başbakan Kılıçdaroğlu\'nun Foyasını Çıkardı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Allah'a ne kadar dua etsek, şükretsek azdır, böyle güçlü bir parti görülmedi." dedi.

13.12.2014 22:08  Güncelleme: 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Genel Başkanı olması  için 900 kişinin aday gösterdiğini belirten Arınç, seçimlerde delegelerden 250'sinin fire verdiğini belirterek, "Bunu nasıl başbakan yapacaksınız siz? Kim güveniyor buna, kim destekler bunu? Bak Sayın Başbakan bir foyasını çıkardı. Şimdi meydan okuyor ama bunun bütün belgeleri elimizde. SSK Genel Müdürü olmuş, 'İmtihan yapmaya gerek yok, vaktimiz de yok' diyerek, ne kadar yedi sülalesi varsa SSK'ya doldurmuş. Onun için SSK batmış zaten. Onun için SSK Hazine'nin sırtında yük olmuş" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Orhangazi İlçe Kongresi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada Arınç, Ak Parti'nin büyük bir parti olduğunu ve iktidarda 13'üncü yılına girdiğini belirterek, çok partili siyasi hayata gireli 60-65 yıl olduğunu ve hiçbir partinin bu kadar uzun ömürlü, güçlü, ara vermeden sürekli iktidar halinde kalmadığını kaydetti. Türkiye'nin önünde şimdi çok daha büyük bir imtihanın bulunduğunu ve 2015 Haziran ayında yeni bir milletvekili genel seçimi yapılacağını hatırlatan Arınç, "Allah kısmet ederse şimdilik 7 Haziran tarihi görünüyor. Biz bu seçimde 4'üncü defa inşallah iktidar olacağız. Allah bir mani keder vermezse, yer yarılmazsa, gök delinmezse inşallah 4'üncü defa iktidar olacağız. Kültegin mi, Alper Tunga mı, Dede Korkut mu söylemişti bunu. Dilimin ucuna geldi yahu. Gök delinmezse, yer yarılmazsa kimindi? Dede Korkut diyor. Dedem Korkut boy boyladı, soy soyladı diye eskiden ortaokul lise kitaplarında okurduk. Yani kıyamet kopmadıkça Allahın izniyle Ak Parti yeniden iktidara gelecek" ifadelerini kullandı.

Ak Parti'nin başarılarına rağmen partililerin asla yan gelip yatmaması gerektiğini ifade eden Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Neden? 3 dönem oldu kardeşim. Başımızda Tayyip Bey vardı. Başbakanımızı halk seviyordu. 'Tayyibe oy vereceğim' diyen Anadolu insanı Ak Parti'yi bile görmeden oyunu veriyordu. Ama o şimdi Cumhurbaşkanı oldu. Acaba Ak Parti ne yapacak? Bir bunu düşünenler var. İkincisi 'Yeter yahu her gün kaymaklı baklava yese insan bıkar, 13 senedir bunlar var. Bir gitseler de kurtulsak' diyenler de var. Üçüncüsü 'Yeter artık be. Bunlar varken bize iktidar yüzü yok. Milletin gözü Ak Parti'den başka bir şey görmüyor. Biz bunları nasıl yıkarız. Hangi hile ile çözeriz? Üçümüz bir araya geldik olmadı. 14 parti birleşti, 'Ekmek için Ekmeleddin' dedi yine olmadı. Bu sefer acaba 15 parti yapsak bu iş olur mu? Mesela CHP ile HDP'yi birleştirsek, yanına MHP'yi eklesek. Adı sanı duyulmamış ne kadar parti varsa veya oy oranları yüzde 1 bile olsa Büyük Birlik Partisi'ni de Saadet Partisi'ni de bunların yanına koyuversek, bir de şöyle bir yüklensek artık bunlardan kurtulur muyuz? diye düşünenler var. İçerisi başka düşünüyor. Dışarısı başka düşünüyor. Dışarıda da böyle biz bittik, tükendik yahu."

BİZ PAZAR GÜNKÜ SEÇİMİ PAZARTESİ OLARAK DÜŞÜNMÜYORUZ

Daha sonra Türkiye'nin ekonomik açıdan önemli başarı elde ettiğini dile getiren Arınç, "2008'den beri ekonomik kriz bizim belimizi büktü. Şu anda hemen yanı başımızdaki komşudan başlayarak, AB üyesi ülkelere bakalım. Büyümesi eksi 2'de. İşsizlik en iyisinde yüzde 16 en kötüsünde yüzde 28. Maaşlara zam yapamıyorlar. Maaş ödeyemiyorlar. İşçiler toplu sözleşmede eksi 10'lara imza atıyor. Bazı ülkeler adalarını satışa çıkardı. Yunanistan'ı kastetmiyorum. Biraz daha yukarda İzlanda, İrlanda tarafında toprak satacak noktaya geldiler. Türkiye, yüzde 4,5 artışın içerisinde onlar eksi 2'lerde en iyisi. İhracatımız, milli gelirimiz, üretimimiz artıyor. Çok şükür her yıl 1,5 milyon insana istihdam sağlıyoruz. Veriyoruz. Allah verdikçe veriyor, biz de millete dağıtıyoruz kardeşim. Biz de bereket var. Peki ben bu haldeyim de bu Ak Parti'ye ne oluyor? Bu işin bir sırrı var. Araştırdılar uzaya gittiler. Uzaydan baktılar, içimize girdiler. Herşeyi yaptılar, bunları bölmekten parçalamaktan başka çare yok. Onlar da başka hesapların içinde olabilir. Bu Türkiye fazla oluyor artık. Eskiden bir reklam vardı. Blue jean markası 'Artık Türkler de fazla oluyor' diye bir yerlerde konuşanlar vardı. Fazla olduk ne demek? 2000 dolar milli geliri, 11 bin 500 dolara çıkardık. Bir de hedef koyduk. Biz pazar günkü seçimi pazartesi olarak düşünmüyoruz. 2023 hedefini koyduk. Yani 9 – 10 yıl sonrasını koyduk. O yetmedi 2053'ü koyduk. O az geldi 2071'i koyduk. Sen koşuyorsun Allah veriyor kardeşim" dedi.

SİZDEN HÜKÜMET Mİ OLUR?

Konuşmasında muhalefet partilerine yüklenen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazen diyorum ashab-ı kehf gibi bir yerde uykuya yatsam, 3 ay ortadan kaybolsak, memlekette hükümet kurmak için sokağa çıksalar kiminle hükümet kurulur deseniz, bunların benzerleri 99'da hükümet kurdu. DSP, MHP, ANAP. Ne hale geldi ülke? Aynı kafada bunlar, hatta aynı partiler çoğu. Türkiye yandı yıkıldı yahu. Bankalar battı. Esnaf maffoldu. Yüzde 100 Türk parası devülasyon edildi. O 6 sıfırları biz o zaman aldık. Bunlara hükümet mi verilir. Ne 4 dakikası ne 4 senesi kardeşim. Daha iyisi olsa canıma millet. Ben meydan okuyorum. Ak Parti'den daha iyisini bulun size helal olsun. Ama bizden daha iyisini bulacaksınız. Daha çok çalışanını bulacaksınız. Daha çok bilenini bulacaksınız. Daha çok milletle beraber olanı bulacaksınız. Daha çok milletin inancına, ahlakına örf ve adetine sahip çıkanı bulacaksınız. Sizden hiçbir şey olmaz ve sizin 3'ünü 5'ini toplasanız, benim paçama yetişemiyorsunuz. Sizden hükümet mi olur?"

YEL KAYADAN BİRŞEY KOPARMADI

Ak Partililerin ülkesini milletini sevdiğini diğer partilerde böyle bir şey olmadığını dile getiren Arınç, "CHP'nin Genel Başkanı'nı 900 kişinin aday gösterdi. Oylarken delegelerden 250'si fire verdi. Biz bin 348 ile aday gösterdik, bin 368 oy çıktı. Aramızdaki fark bu. Şimdi öyle bir genel başkanı düşünün, 'Ulan beni satan kim bunların içinde diyecek?' 900'ün yarısı satmış, nereye gittiği de belli. Bu adam partisinde rahat değil. Bunu nasıl başbakan yapacaksınız siz? Kim güveniyor buna, kim destekler bunu? Bak Sayın Başbakan bir foyasını çıkardı. Şimdi meydan okuyor ama bunun bütün belgeleri elimizde. SSK Genel Müdürü olmuş, 'İmtihan yapmaya gerek yok, vaktimiz de yok' diyerek, ne kadar 7 sülalesi varsa SSK'ya doldurmuş. Onun için SSK batmış zaten. Onun için SSK Hazine'nin sırtında yük olmuş. Bak ben şimdi SGK'ya sene 70 katrilyon veriyorum, bütçemizin içerisinde millet güzel sağlık hizmeti alsın diye. Güzel hastaneler, güzel ameliyatlar, iyi doktorlar olsun diye. Pırıl pırıl hastanelerde herkes sağlık bulsun diye. Allah'a hamdolsun ben her sene 70 katrilyon lira veriyorum, helali hoş olsun. Siz razı olun, dua edin bizim için yeter. O yüzden bunları bir devirsek diye fevkalade hileler yapılabilir. İnsanlar kandırılabilir. Bir takım operasyonlar düşünebilirler. Bugüne kadar çok örneklerini gördük ama yel kayadan bir şey koparmadı" dedi.

HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRBİRİMİZE DAYANIŞACAĞIZ

Seçimlerde "Böyle güzel bir başbakanımız ile birlikte önümüzdeki seçimlerde Ak Parti'nin 63'üncü hükümetini yeniden kuracağız" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "367 ile geleceğiz. Yeni Anayasa yapacağız, millete kalmış hizmetlerimizi tek tek gerçekleştireceğiz. Onların şunu yapsak da bunları şöyle bitiriversek, bunlar tutmadı. Erkan Mumcu'yu çıkardılar, grup kuracak kadar milletvekimi verdiler. Şimdi Erkan Mumcu da yok, partisi de yok. Başkasını çıkardılar. Abdullatif Şener partisini kurdu, iktidara geleceğim dedi. Kendisi de partisi de yok. Son zamanlarda aramızdan ayrılanlar, uyduruk uyduruk partiler kurdular. Zorla 30 kişiyi biraraya getirdiler, 7 tanesi ikinci gün firar etti, ben bunları tanımıyorum dedi. Ama daha akılcı davranabilirler. Daha akılcı politikalarla bizi zaafa uğratmak isteyebilirler. O yüzden her zamankinden daha çok birbirimize dayanışacağız, kucaklaşacağız. Aramızdaki dedikodulara hiç fırsat vermeyeceğiz. Biz Ak Partiliyiz kardeşim. Bu memlekete Ak Parti hükümeti lazım. Tekrar geriye gidiş yok. Onun için 3'ü de 5'i de gelse cihana meydan okuyacağız ki 4'üncü dönem iktidarımız ile ondan sonra 4 altın yıl kazanacağız."

BENDEN ÖNCE GAZOZ KAPAĞI AÇAR GİBİ BASİT ŞEYLERİ ÜLKE ALKIŞLIYORDU

Konuşmasında Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ile 3 başbakan çıkardıklarını söyleyen bülent Arınç, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ile iki cumhurbaşkanı çıkardıklarını kaydetti. Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek ile 4 meclis başkanı çıkardıklarını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Allah'a ne kadar dua etsek, şükretsek azdır. Böyle güçlü bir parti görülmedi. 365 ile de geldik. 346 ile de geldik. 320 küsür ile de geldik. Hep geldik, ama güçlü geldik ve güzel işler yaptık. Bugün Türkiye'de nereden nereye giderseniz, üzerinde yürüdüğünüz yol benim eserimdir. Ak Parti'yi kastediyorum. Üniversite varsa, benim eserimdir. Havaalanı, okullar varsa benim eserimdir. Ben Ak Partiyim. Benden önce gazoz kapağı açar gibi basit şeyleri bile ülke bayağı alkışlıyordu. Şimdi ben 470 katrilyonluk bütçe ile Türkiye'yi idare ediyorum ve hamdolsun herşeyi yapıyorum. 1 milyon dolar kredi bulmak için Avrupa kıtasında saatlerce ayakta bekletilenler gitti. IMF'ye sana lazımsa 5 milyar dolar da ben borç vereyim diyen hükümetler geldi. Çok şükür millet boşuna vermiyor, güvenmiyor bize" ifadelerini kullandı.

KADIN KIYAFETİNE KENDİSİ KARAR VERSİN

Başörtüsü konusunda yaptıkları çalışmalardan da bahseden Arınç, geçtiğimiz günlerde Merve Kavakçı olayını hatırladığını şu an ise kamuda özel sektörde başörtülü çalışılabildiğini kaydetti. Kimsenin başını zorla kapatma gibi iddialarının olmadığını ifade eden Arınç, "Kadın kendisini karar versin kendi kıyafetine, istediğimiz budur ve hiç kimse başındaki örtüsüne başındaki saçına el uzatmasın. İstediğimiz tek şey bu. Çok şükür iyi gidiyoruz" dedi.

AMAN DİLEYEREK GELMİŞ OLAN HİÇ KİMSEYİ REDETMEDİK

Dış ilişkilerde de önemli gelişmeler yaşandığını söyleyen Bülent Arınç, 1,5 milyon Suriyeli'nin, 200 bin Kobani'den de 40 bin Yezidi'nin geldiğini belirterek, "Biz hangi dinden, hangi mezheptendir, hangi etnik kökendendir diye bakmıyoruz. Aman Allah beni kurtar diyen herkese kucağımızı açıyoruz. Hollandalılara, Avusturyalılara onu söylüyorum. ya siz Suriye'ye komşu olan ülke olsaydınız ve bu kadar insan size gelmek istese alır mıydınız? Haşa ve zinhar diyorlar. Akılları bile almıyor ama biz alırız. Biz çünkü Osmanlı öncesi Selçuklu Müslümanlığı ne zaman kabul etmişsek o günden bu yana kapımıza aman dileyerek, gelmiş olan hiç kimseyi reddetmedik. Onun canı bizim canımız namusu bizim namusumuzdur bildik. Evet sıkıntı var. Sadece maddi değil, elbette bu kadar insanın Türkiye'ye gelmiş olması önemli ama inşallah kısa zamanda o ülkelerde de demokratik rejimlerle iktidara gelenler olacak ve buradan kendi ülkesine gidenler bize ömür boyu şükran duyguları ile veda edecekler" dedi.

ONLARIN ANLADIĞI DİLDEN ANCAK KONUŞABİLİRİZ

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Bülent Arınç, "Terör meselesini bitirmek için gayret ediyoruz. Akılcı adımlar atıyoruz. Kamu düzeni sağlanmadan size hiçbir şey söylemez ve hiçbir şeyi kabul etmeyiz. Hem elinizde silah olacak, hem de çözüm sürecini konuşacağız. Hem sokakları yakıp yıkacaksınız, hem de çözüm süreci var diye üzerine yatacağız öyle mi? Yok öyle bir şey. Elinde silah olan silahını kullanan şiddet kullanan, masum insanların kanına giren eşkıya ile konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Onların anladığı dilden ancak konuşabiliriz. Onu da yerine getiriyoruz. Herkes müsterih olsun" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Arınç: Başbakan Kılıçdaroğlu'nun Foyasını Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • mürteza: sen böyle yaptın ben böyle yaptım.yav biz zaten size onlar gibi yapmayın diye oy verdik ama siz naptınız devletin malı deniz dediniz.haram olsun bu kadar bitti 0 0 Yanıtla
  • .: Mükemmel bir konuşma 0 0 Yanıtla
  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement