Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa\'da

Arınç: "Sosyal güvenlik harcamaları her sene bize 70 katrilyondan aşağısına mal olmuyor. Ne kadar zengin bir devletiz biz. Ham dolsun hırsızlık, yolsuzluk kalmayınca havuza Allah suyu gönderiyor. Biz de Türkiye'yi suluyoruz"

07.09.2013 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sosyal güvenlik harcamalarının her sene 70 milyar liradan aşağısına mal olmadığını belirterek, "Ne kadar zengin bir devletiz biz. Hamd olsun hırsızlık, yolsuzluk kalmayınca havuza Allah suyu gönderiyor. Biz de Türkiye'yi suluyoruz" dedi.

Arınç, Alaattin Mahallesi'ndeki Özel Murat Yıldırım Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, çok hayırlı bir faaliyetin açılışını yapacağını, bu lisenin eğitim konusunda Bursa'da çok önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi.

Sağlığın gençler için çok iyi bir alan olduğunu dile getiren Arınç, bu alanda yetişen gençlerin vasıflı eleman ihityacını karşılayacağını ve "sağlıkta dönüşüm" konusunun tamamen sonuçlanmasını sağlayacağını belirtti.

Arınç, Murat Yıldırım'ın çok başarılı bir eğitimci ve aynı zaman da AK Parti Çorum Milletvekili olduğunu kaydederek, "Arkadaşıma teşekkür ediyorum. Burada eğitim görecek tüm gençlere, onların anne, baba, kardeşlerine şimdiden başarılar temenni ediyorum. İnşallah mezun olduklarında hem güzel bir iş sahibi olacaklar hem de insanların en çok hayır dua aldıkları bir sektörde kalben de mutluluk duyacaklar" diye konuştu.

Meslek liseleri konusunun Türkiye'nin memleket meselesi olduğunu dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

"Geçmişte bu işin ne kadar örselendiğini, ne kadar önüne geçildiğini, bunun sebeplerini de çok iyi biliyoruz. Bazı meslek liselerine duyulan husumet, sonunda öyle bir noktaya gelmişti ki bütün meslek liseleri, bütün Türkiye, bütün sanayi, bütün ekonomi bundan zarar görür hale gelmişti. Hamd olsun hükümetimizin başlattığı ve başarılı olduğu bu ayrımcılığın ortadan kaldırılması, meslek liselerinin Türkiye için hayati öneme sahip olduğu konusu bugün herkesin kabul ettiği bir noktaya geldi. Başarılı öğrencilerin hiçbir puan ve katsayı farkı olmadan nereden mezun olursa olsun önünün açık olması ve bu alanda yeni binlerce derslik yapılması bizleri çok sevindirdi."

Arınç, geçmişte çok hasta bir vaziyette hastaneye gidildiğinde kapıda bir "münker nekir"in "SSK'lı mısın, Bağkurlu musun, memur musun?" diye sorduğunu hatırlatarak, "Memursun, yanlışlıkla SSK'ya gitmişsin. İçeride de boş yatak var. 'Orada yatak yok, burada var. Beni buraya alın.' 'Alamam, yassah' derlerdi, sizi içeriye sokmazlardı" diye konuştu.

- "Sağlığa 70 katrilyon veriyoruz"

"Allah'a hamd olsun hükümetimiz en zor işi büyük bir başarıyla sonuçlandırdı" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce bu hastanelerin ayrımcılığını kaldırdı ki hepsini, imkanlarını birleştirdi. Kanuni bütün formalitelerini yerine getirdi. İkincisi, onları donanımlara kavuşturdu. Üçüncüsü, doktor açıklarını kapattık. Yazıklar olsun ki biz geldiğimiz zaman atayacak doktor yoktu. Tıp fakülteleri vardı ama sayıları çok azdı ve çok az sayıda doktor mezun oluyordu. Bir şehirde bir uzman doktor bulunuyorsa öpüp de başınıza koyacaksınız. Şimdi hamd olsun ilçelerin bile uzman doktor ihtiyacı kalmadı."

Arınç, sağlığın çok masraflı, ülke bütçesinin belini büken bir sektör olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sosyal güvenlik harcamaları her sene bize 70 katrilyondan aşağısına mal olmuyor. Ne kadar zengin bir devletiz biz. Hamd olsun hırsızlık, yolsuzluk kalmayınca havuza Allah suyu gönderiyor. Biz de Türkiye'yi suluyoruz. Eskiden havuzun dibinde kaçaklar vardı. Herkes kendine bir delik açmıştı. Şimdi kaçakları kapattık, havuzun suyundan açılan arklarla Türkiye'yi suluyoruz. Misal bu, ne demek istiyorum biliyor musunuz? Eskiden 70 katrilyon değil, Türkiye'nin bütçesinin 9 milyar olduğunu hatırlıyorum."

Geçmişte "zorunlu tasarruf" adına bu milletten 13,5 katrilyon lira kesildiğini hatırlatan Arınç, "Peki nerede bu para? Dağa çıktı. Dağ nerede? Yandı, bitti, kül oldu. Yok, ortada para yok. 13,5 lira bari bir yerden çıkmaz mı? Çıkmaz. Hepsini yemişler. Kim yemiş? Bütçenin açığında kullanmışlar. Milletten almışlar parayı, 'Nemalandıracağız, sana daha fazlasıyla vereceğiz, sen şimdi bize şu parayı ver' demişler. Geldik, bomboş" ifadelerini kullandı.

"Havuzumuz dolu, Allah bereketini verdi, biz de sağlığa 70 katrilyon veriyoruz" diyen Arınç, kayıp-kaçak olduğunu, fakat milletin memnun olması, dua etmesi halinde "70'i de, 80'i de" ödeyeceklerini, bu masraflı sektörün açıklarını da kapatmak istediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından beraberindekilerle açılış kurdelesini kesen Arınç, daha sonra liseyi gezdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Özel Murat Yıldırım Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışından önce de AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç'a ait pastanenin açılışını yaptı.

Açılışa, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ ve bazı AK Parti milletvekilleri katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement