Başbakan Yardımcısı Arınç, Mehmet Akif Ersoy Müzesi'nin Açılışını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mehmet Akif Ersoy Müzesi'nin Açılışını Gerçekleştirdi

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mehmet Akif Ersoy Müzesi\'nin Açılışını Gerçekleştirdi

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nin açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla gerçekleşti.

14.03.2012 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nin açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla gerçekleşti.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nin açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende bir konuşma yapan Bülent Arınç, "Hepimizin bildiği, hepimizin göğsünü kabartan, bizi istiklal mücadelesine büyük tarihimize götüren, o güzel kıtaları yazdığı günün üzerinden neredeyse 90 yılın üzerinden bir zaman geçti. Bir yarışma sonunda bu dizeler kabul edildi. Daha sonra bestelendi. 1930'lu yıllardan bugüne kadar geldi. Fakat herkesin tanıdığı, bildiği, güvendiği istiklal bağımsızlık mücadelemizin simge isimlerinden ve o tarihte Burdur Milletvekili olan Mehmet Akif Ersoy, yarışmaya

katılmamış. Ricacı oluyorlar, soruyorlar, niçin katılmadığını öğrenmek istiyorlar. 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyor. Çünkü çekilen çileler, uğruna verilen şehitler, gaziler ve Anadolu topraklarının bağımsızlığa kavuşması çok kolay olmamıştır. Bu merkezi Bağcılar'a kazandıran Lokman Çağırıcı kardeşime, onun belediyedeki mesai arkadaşlarına ve ona destek olan, ona bu yolu gösteren Bağcılar'ın güzel insanlarına kalben şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, "Milli şairimiz, gönül şairimiz, medeniyet şairimiz, heyecan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un adına bir Tacettin Dergahı'nın İstanbul'da açılışını gerçekleştireceğiz. Ankara'da Hamamönü'nde Tacettin Dergah'ı var. Orada da çok güzel hizmetler yapıldı. Fakat bugün bir yenisinin Bağcılarımızda, İstanbul'da açılmasından ben de büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, "Belediyeler hizmet ettikleri ilçenin, beldenin sadece şehircilik alanında, imar alanında, alt yapı alanında yaşanabilir şehirler olmasını hedeflemiyorlar. Aynı zamanda kültür sanat uygulamalarıyla tarihi arka planımızda bizim için çok anlamlı değer ifade eden birikimimizi dünden bugüne taşıyarak, kültür değerlerimizi insanımızla buluşturan böyle anlamlı hizmetlere de imza atıyorlar" dedi.

Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, "Onun merhamet düşüncesi ve özellikle vefa duygusu. O vefa duyguları içerisinde biz de Bağcılar'da kaymakamından sokaktaki vatandaşına kadar dopdoluyuz. Şükran ve minnet hisleriyle coşkuluyuz. Çok değerli belediye başkanımı yürekten kutluyorum. Çok yürekli, çok onurlu, çok mertçe bir iş yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Bir milletin varoluş mücadelesi gösterdiği günlerde, o şiirleriyle, sohbetleriyle bize birlik ve beraberlik, istiklali ve istikbali öğretmiştir. Onun idealindeki gençlik Asım'ın neslidir. Asım'ın nesli; öncelikle tarihiyle, kültürüyle ve inancıyla barışık olacaktır. O nesil ki Çanakkale'de muhteşem bir zafere imza atmış ve şairimizin ifadesiyle, -Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek-" dedi.

Törende Büşra Güngör isimli lise öğrencisinin coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı'nı okuması, davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Bülent Arınç ve beraberindeki konuklar, müzeyi gezdi.

Daha sonra Mehmet Akif Ersoy'u en iyi anlatan isimlerden biri olarak bilinen M. Ertuğrul Düzdağ, "İstiklal Marşı ve Müstesna Şahsiyet Mehmet Akif Ersoy" konulu konferans verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç, Mehmet Akif Ersoy Müzesi'nin Açılışını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement