Başbakan Yardımcısı Atalay(3): Yüce Divan Konusuna Yargı Karar Verir - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Atalay(3): Yüce Divan Konusuna Yargı Karar Verir

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un nerede yargılanacağı konusunda yargının karar vereceğini söyledi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un özel yetkili mahkemede mi, Yüce Divan'da mı yargılanması konusuna yargının karar vereceğini söyledi.

10.01.2012 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un nerede yargılanacağı konusunda yargının karar vereceğini söyledi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un özel yetkili mahkemede mi, Yüce Divan'da mı yargılanması konusuna yargının karar vereceğini söyledi. Atalay, Uludere operasyona ilişkin tazminat miktarının çok gecikmeden belirlenmesini istediklerini de söyledi.

Beşir Atalay, DMD ile buluşmasında İlker Başbuğ'un nerede yargılanması gerektiğine ilişkin tartışmalara dikkat çekilmesi üzerine bu konudaki karara yargı vereceğini söyledi.

Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "tutuksuz yargılanma bizim her zamanki arzumuzdur" sözlerinin hükümetin görüşünü olduğunu da ifade ettiği buluşmada, Uludere operasyonu sırasında öldürülen vatandaşlar için ödenecek tazminatın miktarının henüz belirlenmediğini, bu konudaki çalışmaların yapıldığını belirterek, "Hem Valiliğimiz çalışıyor, hem de burada bizim Kamu Güvenliği Müsteşarlığında hukukçular görevlendirdi. Çok gecikmeden belirleyelim, sonuçlandıralım, istiyoruz" dedi.

Uludere operasyonuna ilişkin, "istihbarat tartışmalar ve bölgeden sorumlu Jandarma Albayın görevinden alınması konularını, soruşturmaların sürdüğünü belirterek, "Beklemek lazım. Soruşturmalar yürümesi gerekir" demekle yetindi.

Terör ile ilgili koordinasyon konusunda en iyi dönem yaşadıklarını kaydeden Atalay, istihbarat paylaşımında bir sorunun bulunmadığını da ifade etti.

"Demokratik açılım" ile ilgili bir soru üzerine parti olarak bu sorunları çözmek için çok samimi, çok iyi niyetli adımlar attıklarını, riskler aldıklarını vurgulayan Atalay, ancak geçen yaz döneminde çok ileri bir terör olayının yaşandığını ve yaşanan bu terör olayının herkesi etkilediğini söyledi.

Hiçbir ülkenin kendi sınırları içerisinde başka bir ülkeye uzanan bir terörü yaşatamayacağı uyarısını da yapan Atalay, yeni anayasa ile PKK sorununun çözülüp çözülmeyeceği yönündeki bir soruyu yanıtlarken de yeni anayasanın tüm toplumsal sorunların çözümlenmesi konusunda çok önemli bir rol oynayacağı inancını dile getirdi.(ANKA/DEVAM) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Atalay(3): Yüce Divan Konusuna Yargı Karar Verir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement