Başbakan Yardımcısı Atalay, Dmd Üyeleri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Atalay, Dmd Üyeleri ile Bir Araya Geldi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümetin elinde yargının hızlandırılmasıyla ilgili olarak bir çalışma olduğunu belirterek, "Tutukluluk sürelerine müdahale değil ama dolaylı olarak yargının hızlandırılmasıyla şikayetleri azaltmak anlamında bir çalışmadır" dedi.

10.01.2012 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümetin elinde yargının hızlandırılmasıyla ilgili olarak bir çalışma olduğunu belirterek, "Tutukluluk sürelerine müdahale değil ama dolaylı olarak yargının hızlandırılmasıyla şikayetleri azaltmak anlamında bir çalışmadır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleri ile Rixos Otel'de kahvaltıda buluştu. Atalay, bir gazetecinin, gazetecilerin terör suçlusu olarak gösterilerek hapse atılmasının çifte standart olduğuna ilişkin sözleri üzerine, hükümetin tutumunun yargının hızlı ve adaletli yürümesi yönünde olduğunu ifade etti. Atalay, yargıya bütün boyutlarıyla baktıklarını kaydederek, "Şu anda hükümetin elinde bir çalışma var. Adalet Bakanlığımız bunu yürütüyor. Bu çalışmanın özü, yargının

hızlandırılması. Bütün boyutlarıyla, birçok kanunda düzenlemeler var. İcra Kanunu'ndan Çek Kanunu'na kadar, Ceza Muhakemelerine kadar geniş bir yelpazede. Orada bu tartışmaların bir kısmı da cevaplanmış olacak. Tartışma konuları var. Tutukluluk sürelerinin sınırlanması gibi. Tutukluluk sürelerine müdahale değil ama dolaylı olarak yargının hızlandırılmasıyla şikayetleri azaltmak anlamında bir çalışmadır" ifadelerini kullandı.

Hükümetin açıkladığı demokratik açılımın kabul görmediği yorumlarının hatırlatılması ve Ayrımcılıkla Mücadele Kurumu ve İnsan Hakları Kurumu'nun kurulması konusundaki gelişmelerin sorulması üzerine Atalay, AK Parti için temel sürecin demokratikleşme süreci olduğunu belirterek, demokratikleşmenin hükümet çalışmalarında bir misyon olduğunu kaydetti. Atalay, yargıda 2 boyutun önemli olduğunu vurgulayarak, bunların yargının hızlandırılması ve düşünce özgürlüğü olduğunu ifade etti. Atalay, yargının

hızlandırılması konusunda Adalet Bakanı Ergin'in Bakanlar Kurulu'nda sunum yaptığını söyledi. Atalay, düşünce özgürlüğü konusunda, "Halen varsa, kanunların, yasaların denetlenerek, anti demokratik hükümlerin temizlenmesi bizim hükümet programımızda da yazılı bir beyandır. Mümkün olabildiğince şiddet taşımayan düşüncenin özgür kalması yönünde çabalarımız var ve olacak" şeklinde konuştu.

Demokratikleşme paketinin sadece terörle ilgili olmadığını belirten Atalay, "İlk açıklamamda da söylediğim gibi bu çalışmalar yargının hızlandırılması ve diğerleri terörle irtibatlı değil, genel manada çalışmak gerekir" dedi.

İnsan hakları konusunun da kendi sorumluluğunda olduğunu kaydeden Atalay, İnsan Hakları Kurumu'nun kurulmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Atalay, "İnsan Hakları Kurumu'nu kurmakta kararlıyız" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Atalay, Dmd Üyeleri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement