Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kuzey Irak'ta kurulduğu iddia edilen Birleşik Kürt Ordusu konusunu gazetelerde yazılıp çizilenlere göre değerlendirmenin yanlış olduğunu söyledi.

01.12.2012 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kuzey Irak'ta kurulduğu iddia edilen Birleşik Kürt Ordusu konusunu gazetelerde yazılıp çizilenlere göre değerlendirmenin yanlış olduğunu söyledi.

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kaymakamlık ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kuzey Irak'ta kurulduğu iddia edilen Birleşik Kürt Ordusu konusunu değerlendiren Bozdağ, gazetelerde yazılıp çizilen hadiselere bakarak sadece dünyada gelişen olayları, yaşananları değerlendirmenin fevkalade yanlış olacağını belirterek, "Irak'ta şu an merkezi hükümetle Kuzey Irak'taki yönetim arasında bazı sorunlar var, burayla ilgili itilaflar var. Bunu biz de görüyoruz. Suriye'de yaşanan hadiseler var. Suriye'nin kuzeyinde PKK ile iş birliği içerisinde çalışan gruplar var. Bütün bunlar karşısında Türkiye yapması gereken ne ise onları yapmaya, durması gereken yer ne ise orada durmaya, tavrını Türkiye çıkarları doğrultusunda koymaya devam ediyor ve bundan sonraki süreçte de bunu yapmaya devam edecektir. Bu noktada bizim attığımız adımlar ortada. Bundan sonra da adımlarımızı yine aynı çerçevede atmaya devam edeceğiz" dedi.

"SİVAS OLAYLARI ÜZERİNDEKİ SİS PERDESİ KALKACAK"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Sivas Olaylarının yeniden incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermesine ilişkin soruyu cevaplayan Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Devlet Denetleme Kurulu'nu Sivas Olayları üzerinde yeniden bir inceleme ve soruşturma yapmak üzere görevlendirmesini önemli buluyorum. Umarım ki bu komisyon başarılı bir çalışma yürütür. Sivas Olayları üzerinde bulunan sis perdesi aralanmış olur. Zira Sivas Olaylarından mahkum olan insanlar konuştukları zaman suçsuz olduklarını söylüyor. Olay yerinde olmayan, o gün orada bulunmayanların oradaymış, olayın failiymiş gibi gösterildikleri söylüyorlar. Orada mahkumlar var, onların yakınları var, öte yandan da Sivas Olaylarının mağdurlarının yakınlarının gerçek faillerin cezalandırılmadığına, bulunmadığına ilişkin şikayetleri var. Hem müdahillerin hem de yargılanan kişilerin şikayetleri var. Belli ki bu konuda detaylı bir adli soruşturmanın yeterince yapılmamış. Bu çok açık. O nedenle bu konunun Devlet Denetleme Kurulu tarafından ele alınması ve yeni delillerin ortaya çıkmasıyla adli süreçler yeniden harekete geçme imkanı bulacaktır. Eski Cumhurbaşkanlarımızdan Turgut Özal'ın ölümüyle alakalı da herkesin kafasında sorular vardı. Bu sorulara ilişkin adımlar bir türlü atılmamıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirmesi sonucu ortaya çıkan rapor, şüpheleri daha da kuvvetlendirmiş. Savcılık soruşturma başlattı ve fethi kabir yapıldı. Merhum Özal'ın naaşına ulaşıldı. Yeniden inceleme yapıldı ve adli tıp raporu çerçevesinde bu şüphelerin haklılığı yönünde bulgular ortaya çıktığına dair kamuoyunda bilgiler var. Bütün bunları değerlendirdiğinizde bir yanlışlık varsa, bir suç ve kasıt varsa bunları işleyenler kimse onlar cezalandırılsın onların üzerine gidilsin, hak ettiği ceza neyse yargı onu versin. Bu noktada da rahmetli Özal ile ilgili başlatılan inceleme faydalı olmuştur. Umarım Sivas Olaylarına ilişkin inceleme de faydalı olur, bu olayın üzerindeki sis perdelerinin kalkmasına, gerçeğin tartışmasız şekilde ortaya çıkmasına yardımcı olur" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement