Başbakan Yardımcısı Canikli: "Milli İstihdam Seferberliği Meyvelerini Veriyor" - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Canikli: "Milli İstihdam Seferberliği Meyvelerini Veriyor"

Başbakan Yardımcısı Canikli: "Milli İstihdam Seferberliği Meyvelerini Veriyor"

Gaziantep’te ihracatçı, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, milli istihdam seferberliğinin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

03.03.2017 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te ihracatçı, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, milli istihdam seferberliğinin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gaziantepli iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin yanı sıra, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ile birliklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ekonominin canlanması için birçok adım atıldığının altını çizen Başbakan Yardımcısı Canikli, "Piyasanın canlanması için birçok adım attık. Birçok sektörde vergileri indirdik. KOBİ'lere 50 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuyoruz. KOBİ'lere yeni paketle Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğini veriyoruz. 460 bin 160 KOBİ bu destekten yararlanacak. Kredi garanti fonu destekli bankaların istediği teminatı kolaylaştırdık. Milli istihdam seferberliği kapsamında, Piyasaya 2 milyon 100 bin yeni istihdam hedefimiz var. ve bu adım meyvelerini vermeye başladı. Piyasa canlanıyor" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı sisteminde Kılıçdaroğlu'nun seçilme şansı yoktur"

Mevcut sistemin Türkiye'ye yapılmış en büyük kötülük olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Canikli, "Mevcut sistem Türkiye'ye yapılmış en büyük kötülüktür. Geçmiş dönemde hepinizin malumu yaşanan krizler var. Yakın döneme bakıldığında Sezer'in Ecevit'e attığı anayasa kitapçığı ekonomik krizi tetikledi. Yani mevcut sistemde bu olayların yaşanmamasının garantisi yoktur. Muhalefet eleştiriyor, bu yetki yanlış ellere geçerse diye, cumhurbaşkanlığı sisteminde Kılıçdaroğlu gibilerinin seçilme şansı yüzde sıfırdır. Çünkü bunlar halkın değerlerine yabancıdır" diye konuştu.

GAİB'in yılın ilk iki ayında toplam yüzde 2,7'lik artışla toplam 1 milyar 263 milyon 793 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Koordinatör Başkan Abdulkadir Çıkmaz ihracatın arttırılmasının istihdamı da olumlu yönde etkileyeceğini, ihracatçı birlikleri olarak bu yönde yoğun bir tempo ile çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Canikli, ihracatçıların gösterdiği başarılı performansın önümüzdeki süreçte artarak devam etmesini dilediğini ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Canikli: 'Milli İstihdam Seferberliği Meyvelerini Veriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement