Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Çok büyük, yüce bir milletiz. Bugün bütün dünya bu büyük milletin ortaya koyduklarını temaşa ediyor, kıskanıyor ama olsun. Biz de diyoruz ki; kıskanmanıza gerek yok, insanlığa sahip çıkın, mazlumun, mağdurun yanında olun.

31.03.2018 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Çok büyük, yüce bir milletiz. Bugün bütün dünya bu büyük milletin ortaya koyduklarını temaşa ediyor, kıskanıyor ama olsun. Biz de diyoruz ki; kıskanmanıza gerek yok, insanlığa sahip çıkın, mazlumun, mağdurun yanında olun. Az gelişmiş ülkeleri sömürmek için değil, onları abad etmek için oraya gidin. O zaman da siz aynı durumda, aynı şekilde olursunuz." dedi.

Mustafakemalpaşa ilçesinde belediye tarafından yaptırılan "Engelsiz Yaşam Merkezi"nin açılış törenine katılan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, bugün belki çok basit ama işlevi çok güçlü bir tesisin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, siyasetçiler ya da millete hizmeti kendisine şiar edinmiş insanlar olarak büyük yatırımlar, önemli projeler yaptıklarını ancak en fazla insanları birinci sınıf vatandaş derecesine yükseltecek dokunuşlardan büyük haz duyduklarını ifade etti.

Mustafakemalpaşa Belediyesinin de çok önemli bir projeyi hizmete sunacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Engelli Yaşam Merkezi tahmin ediyorum 300 bin liralık bir rakama tekabül ediyor. Baktığınız zaman rakam büyük değil ama içerik çok derin, muhtevalı. Hal böyle olunca o toplumun içinde bütün bireylerin aynı statüde aynı ehemmiyete haiz olduklarını hissetmeleri çok önemli." diye konuştu.

"Bunun bereketlerini yaşıyoruz millet olarak"

Çavuşoğlu, belediyecilik anlayışının eskiden kaldırım yapan, söken, çöp toplayan, bazen altyapı hizmetlerini gerçekleştiren, kanalizasyon boruları döşeyen bir alan gibi görüldüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Halbuki Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte Türkiye'de bir paradigma değişikliği yaşadı belediye hizmetleri. Ne demeye çalışıyorum? Sayın Cumhurbaşkanımızın tabii bugün hatırladıklarımız bunlar, hatırlayamadıklarımız o kadar önemli hususları var ki. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde şehrin belli yerlerinde, bölgelerinde, mahallelerinde, varoşlarında oradaki bazı arkadaşlarımızı görevlendirmek suretiyle, bilgisi olmadan kimin neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek, sonra o tespit ettiği adreslere bir gece yarısı hiç kimse görmeden bir elinden verdiğini ikinci elin görmediği bir şekilde erzakını, gıdasını, kömürünü, yardımını bıraktığı bir süreçle başladı belediyecilik hizmeti. Düşünün bir sabah ihtiyaç sahibi bir insan, evinde yakacağı, gıdası ya da iaşesine ilişkin bir geliri olmayan bir kardeşimiz kapısını açtığında önünde gıdasını, kömürünü bulacak, belki de iaşesini temin edecek. Bunun bereketlerini yaşıyoruz millet olarak."

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığının da kaldırımı da kanalizasyonu da yaptığını ama öbür taraftan insanların hissiyatına dokunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, merkezin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

"Devletten ürkerdik, korkardık"

Hakan Çavuşoğlu, AK Parti olarak daha çok çalışıp, daha çok hizmet edeceklerinin altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'de son 15 yılda bizim sağlamış olduğumuz kazanımların en büyüklerinden bir tanesi de devletle millet kaynaşmasıdır. Milletimiz, devlet olarak karşısında soğuk bir duvar, bir set bir bariyer görüyordu. Güler yüzden yoksun bürokratların adeta tepeden bakan yaklaşımlarıyla karşılaşıyordu. Devletten ürkerdik, korkardık, halbuki o devlet millete hizmet etmek için oluşturulmuş bir organizasyon. Devlet güçlü olacak, milletine müşfik olacak, milleti de onu yüceltmek için her daim çalışmaya, birlik ve beraberliğini muhafaza etmeye devam edecek. Böyle güçleneceğiz Allah'ın izniyle."

Geçmişte bir eve gelen misafir görmesin diye engellilerin kilitli kapılar ardından saklandığını gördüklerini, bunları yaşadıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bunlar hiç bize yakışmayan şeylerdi. Ama elhamdülillah, şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Engellilerle ilgili kanunumuzu çıkardık, anayasa değişikliğimizi yaptık. 5 bin memur vardı Türkiye'de engelli biz geldiğimizde. Şimdi ne kadar biliyor musunuz? 50 bin. 10 kat büyütmüşüz. Ülkemiz büyüdükçe, milletimiz güçlendikçe bu daha da artacak." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, bu sene 5 bin engelli vatandaşı kamuda istihdam etmek üzere karar aldıklarını ve bunu açıkladıklarını belirterek, bundan daha iyisini de yapacaklarını söyledi.

"Sandık ayağınıza gelecek"

Engelliler için son olarak bir yasa değişikliği daha gerçekleştirdiklerini anımsatan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben seçim işleri başkan yardımcılığı yaptım partimizde. Hep şikayet gelirdi engelliler söz konusu olunca acaba sandıkları birinci kata koyabilecek miyiz diye. O kadar çalışılırdı maalesef engelli bir seçmenin olduğu bazı sandıkların 4'üncü, 5'inci kata çıkarıldığını görürdük. Sonra kucağına alır, baba oğlunu 2-3 kişi beraber en temel vatandaşlık hakkı olan oyunu kullanmak üzere bu kadar çileyi çeker oyunu öyle kullanırdı. Şimdi kanun çıkardık. Oy ayağınıza, sandık ayağınıza gelecek değerli kardeşlerim. Seyyar sandıkları kurduk."

Çavuşoğlu, nerede kanayan bir yara varsa ona merhem olacaklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim amacımız bu. Hizmet etmek. Hizmet ettikçe aşkımız ve şevkimiz artıyor. Hizmet ettikçe, milletimizin gülen yüzünü gördükçe, gece başımızı yastığa koyduğumuzda rahat bir nefes alıyor, rahat bir uyku uyuyoruz. Ama şunu unutmayın; bizim için gecesini gündüzüne katan, gece gözüne uyku girmeyen, sınırlarımızda, sınır ötemizde cengaverlerimiz, kahramanlarımız var. Onları da asla dualarımızdan eksik bırakmayacağız Allah'ın izniyle. Çok büyük, yüce bir milletiz. Bugün bütün dünya bu büyük milletin ortaya koyduklarını temaşa ediyor, kıskanıyor ama olsun. Biz de diyoruz ki; kıskanmanıza gerek yok, insanlığa sahip çıkın, mazlumun, mağdurun yanında olun. Az gelişmiş ülkeleri sömürmek için değil, onları abad etmek için oraya gidin. O zaman da siz aynı durumda, aynı şekilde olursunuz."

Çavuşoğlu, daha sonra açılışını gerçekleştirdiği merkezi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, İlçe Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement