Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Aynı Masada Oturup Çay İçmeyenler Aynı Çatıda Toplandı" - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Aynı Masada Oturup Çay İçmeyenler Aynı Çatıda Toplandı"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, daha önce aynı masada oturup çay içmeyenlerin 24 Haziran seçim sürecinde aynı çatıda bir araya geldiğini belirterek, "Bir araya gelme sebepleri Tayyip Erdoğan'ı yıkmak için ama başaramayacaklar, Allah'ın izniyle millet bunlara fırsat vermeyecek.

08.06.2018 06:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, daha önce aynı masada oturup çay içmeyenlerin 24 Haziran seçim sürecinde aynı çatıda bir araya geldiğini belirterek, "Bir araya gelme sebepleri Tayyip Erdoğan'ı yıkmak için ama başaramayacaklar, Allah'ın izniyle millet bunlara fırsat vermeyecek." dedi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Yalıntaş Mahalle Meydanı'nda vatandaşlarla buluşmasında konuşan Çavuşoğlu, AK Parti olarak sadece millete güvenerek yola çıktıklarını söyledi.

Çok önemli badireler atlattıklarını, saldırılara maruz kaldıklarını, Gezi olayları ve darbe girişimi gibi birçok zorlu süreçten geçtiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, bu süreçlerin iyi bir muhakemesinin yapılması gerektiğini anlattı.

Milletin 24 Haziran günü gerekeni yapacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tekrar seçeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu ülke ne zaman ayağa kalktıysa, yatırımlar yaptıysa birileri bundan rahatsız oldu. Biz bu Türkiye düşmanlarını tanıyoruz ama içerideki iş birlikçilerinin, millet, devlet adına siyaset yaptıklarını söyledikleri halde bu teröristlerle yan yana kol kola yürümelerini hazmedemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin bölgesinde küresel bir güç olacağını ve harita çalışması yapanlara "dur" diyeceklerini dile getirdi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin televizyon televizyon dolaşarak, kendilerinin bu ülkeye değer katan, bu ülkenin gencine vizyon katan projelerini bir bir durduracağını söylediğini anımsatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu nasıl bir anlayış? Böyle bir siyaset anlayışı olabilir mi? Bize geçmişi vadediyor. Siyasetçi gençlerine ve milletine geleceği vadedecek, ufku gösterecek, değişimi gösterecek, ülkenin nasıl güçleneceğini söyleyecek ama bunlar geçmişi vadediyorlar bize. Bunlar siyasetçi falan değil. Bunlar geçmişi bize vadeden gericiler. Aynı masada oturup çay içmeyen güruhun, aynı çatıda bir araya geldiğini görüyoruz. Bir araya gelme sebepleri Tayyip Erdoğan'ı yıkmak için ama başaramayacaklar, Allah'ın izniyle millet bunlara fırsat vermeyecek."

"Bunların derdi ülke yönetmek, geleceğe taşımak değil"

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olduktan kısa bir süre sonra Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret ettiğini anımsattı.

Demirtaş'ın yargılanmasına değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Muharrem İnce aday oluyor, sonraki gün Selahattin Demirtaş'ın dizinin dibine koşuyor. Öbürlerinin tamamı Demirtaş için ağlıyor; 'Aman çıksın' diyorlar. Dur be kardeşim. Çıksın diyorsun da adamın dosyasının kapağını kaldırıp nelerle suçlandığını gördün mü? Kandil'in temsilciğini yapan bu adam bir karar alarak, 6-7 Ekim Kobani olaylarında 54 vatandaşımızın katline sebep olmadı mı? Şimdi yargı önünde hesap veriyor. Yargı bir karar veriyor. Sen, Selahattin Demirtaş için dizini döverek ağlıyorsun. Yazıklar olsun sana.

Bunların derdi ülke yönetmek, geleceğe taşımak değil. Bunların yegane derdi bu ülkenin üzerinde emeli olanların, bu ülkeyi kontrol altında tutmaya çalışanların ekmeğine yağ sürmek. Onların değirmenine su taşımak. Yoksa bir adam neden çıkıp 'Yerli ve milli projesini kaldıracağım, Kanal İstanbul'u durduracağım, Metin Temel Paşa'nın apoletlerini sökeceğim' desin."

"Sizin sonucunuz mutlaka Recep Tayyip Erdoğan olacaktır"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin bugün itibarıyla yeni bir eşikle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Seçim sürecinde karşılarında aynı çatı altında bir araya gelenler olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Bir araya gelenlere bakın. Yıkım ve sadece yakmak üzerine projeler geliştiriyorlar. Bu ülke çok kan kaybetti. Oy namustur, sorumluluktur. Bu ülkeyi idare etme yeteneğine ve kabiliyetine sahip olanları önce bir değerlendirin. Sizin sonucunuz mutlaka Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Mutlaka AK Parti olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, Millet İttifakı olarak yola çıkan bu "partiler güruhunun asla milletin ittifakı olmadığını" söyledi.

Hakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunlar yabancıların, teröristlerin ağzıyla konuşan, kendilerine sufle yapılanları söyleyenlerdir. Bunu gözardı etmeyiniz. Bunlar projedir. Bu ülke kıymetlidir. Ecdadımıza sorumluluğumuz var. Bir borcumuz var. Bu borcumuzu Türkiye'yi standartları gelişmiş, muasır medeniyet seviyesine yükselmiş bir ülke olarak çocuklarımıza emanet ve teslim etmektir. Bunu biz yapacağız. Bunu biz başaracağız. Kararlıyız."

Konuşmaların ardından Çavuşoğlu, Adnan Menderes Meydanı'nda vatandaşlarla sohbet ederek şikayet ve önerilerini dinledi.

Meydandaki AK Parti ve MHP çadırlarını da ziyaret eden Çavuşoğlu, Mustafakemalpaşa Öğretmenevi'nde Roman vatandaşlarla sahur yaptı.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Aynı Masada Oturup Çay İçmeyenler Aynı Çatıda Toplandı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: 'Aynı Masada Oturup Çay İçmeyenler Aynı Çatıda Toplandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement