Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Fetö ile Mücadele Çok Önemli" - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Fetö ile Mücadele Çok Önemli"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, farklı kimliğe, kültüre, geçmişe sahip insanların bir arada dostça, kardeşçe yaşamasının dünyaya verilecek güzel bir mesaj olduğunu belirterek, "Bu kardeşliği, bu huzuru bu bölgede bozmak isteyenler de var. FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) ile mücadele çok önemli.

21.12.2017 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, farklı kimliğe, kültüre, geçmişe sahip insanların bir arada dostça, kardeşçe yaşamasının dünyaya verilecek güzel bir mesaj olduğunu belirterek, "Bu kardeşliği, bu huzuru bu bölgede bozmak isteyenler de var. FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) ile mücadele çok önemli. 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi sadece Türkiye'ye kasteden bir girişim değildi. Bu örgüt hangi ülkede faaliyet gösteriyorsa orası risk ve tehdit altında esasen." dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Makedonya'nın kuzeybatısındaki Gostivar şehrinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunun açılış töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, "Farklı kimliğe, kültüre, geçmişe sahip insanların bir arada dostça kardeşçe yaşaması esasen dünyaya verilecek güzel bir mesaj. Bu kardeşliği, bu huzur bu bölgede bozmak isteyenler de var. FETÖ ile mücadele çok önemli. 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi sadece Türkiye'ye kasteden bir girişim değildi. Bu örgüt hangi ülkede faaliyet gösteriyorsa orası risk ve tehdit altında esasen. FETÖ örgütünün faaliyet gösterdiği ülkelerin altında adeta bir dinamit. Biz devlet olarak insanlık vazifemizi yapıyoruz. Acı bir tecrübe yaşadık. Bütün faaliyet gösterdikleri ülkelerdeki yetkililere, makamlara insanlık vazifesi olarak onları ikaz ediyoruz, uyarıyoruz. Bu dinamit bir gün patladığında ülkenizin altında savunacak, koruyacak ülke bulamayabilirsiniz." diye konuştu.

FETÖ yapılanmasının faaliyet gösterdiği ülkelere öneride bulunan Çavuşoğlu, "Yüzlerce dava var bizde, bu davalarda şu anlarda binlerce deliller ortaya çıktı, hiçbir şey yapmıyorsanız bu delilleri alın değerlendirin. Bugün Türkiye'deki FETÖ okullarının içine girdiğimizde gizli bölmelerle, gizli geçitlerle kimi terör faaliyetlerinin toplantılarının yürütüldüğü odalara, geçitlerin yapıldığını gördük. Bu bir tane okulda değil, iki tane okulda değil, birçok okulda bu var. Dolayısıyla burada bu örgütle ciddi bir mücadele ortaya koymak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletin sahaya inip FETÖ terör örgütünün işgal girişimini bertaraf ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Ama tehlike bu örgütün faaliyet gösterdiği yerlerde halihazırda bizce devam ediyor. Biz dost ve kardeş ülkelerimize bu ikazları yapacağız, onların düşünmesini ve gerekli adımları atmasını da bekleyeceğiz." dedi.

Medyada yer alan FETÖ'nün Makedonya'daki suikast timine ilişkin haberlerle ilgili bir soru üzerine Çavuşoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunlar bir kısım gazetelere yansıyan haberler, bizler de sayın büyükelçiliğimiz marifetiyle girişimlerini Makedonya hükümeti nezdinde, devlet makamları nezdinde yapmış bulunuyoruz. Bunların gerçeklik payı, ne ölçüde doğru olduğuyla ilgili olarak şu anda Makedonya devleti de gerekli araştırmalarını yapıyor."

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Fetö ile Mücadele Çok Önemli"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: 'Fetö ile Mücadele Çok Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement