Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Kimin Yardıma İhtiyacı Varsa Ona Ulaşmaya Çalışıyoruz" - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Kimin Yardıma İhtiyacı Varsa Ona Ulaşmaya Çalışıyoruz"

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Kimin Yardıma İhtiyacı Varsa Ona Ulaşmaya Çalışıyoruz"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valiliğinde düzenlenen bayramlaşma programına katılarak, "Türkiye hem yakın coğrafyasında, hem de uzak coğrafyada, kimin yardıma ihtiyacı varsa ona ulaşmaya çalışıyor" dedi.

01.09.2017 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valiliğinde düzenlenen bayramlaşma programına katılarak, "Türkiye hem yakın coğrafyasında, hem de uzak coğrafyada, kimin yardıma ihtiyacı varsa ona ulaşmaya çalışıyor" dedi.

Bursa Heykel tarihi Valilik Binasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan, Bennur Karaburun, Osman Mesten, İsmail Aydın, Müfit Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

"Türkiye son 3 yılda yaptığı yardımlarla dünyanın en cömert ülkesi olmuştur"

Bayramlaşmanın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Türkiye hem yakın coğrafyasında hem de uzak coğrafyada, kimin yardım ihtiyacı varsa ona ulaşmaya çalışıyor. Kimin bir ağrısı varsa ona pansuman yapmaya çalışıyor. Kimin ihtiyacı varsa onu ikmal etmeye çalışıyor. Türkiye son 3 yılda dünya devletleri arasında yapmış olduğu yardımlarla dünyanın en cömert ülkesi olmuştur. Bu 3 yıl üst üste böyle sürmüştür. Türkiye bugün 17'nci büyük ekonomiye sahiptir. Ama dünyanın diğer büyük ekonomilerinin bu konuda gerekli gayreti göstermediklerini, bencil davrandıklarını, hatta yaşananları görmediklerini, sırtını döndüklerini görüyoruz. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ama gönül ister ki büyük devletler, ekonomik anlamda potansiyeli olan devletler bu manada bir el atsınlar, bir rol alsınlar, çaba sarf etsinler. Bunu göremiyoruz. Tekrardan milletimize bu gayretlerinden dolayı mazluma, mağdura ulaşan elimize destek çıktıkları için onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Acıların yaşandığı gözyaşının aktığı coğrafyaların olduğunu belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Özellikle AK Parti iktidar olduğu günden itibaren, her şekilde yaşanan acıların yanında olmaya, o insanlara omuz vermeye, bunu yaparken de dini etnik mezhep farkı gözetmeksizin, insanlığın yaşadığı acıyı bertaraf etmek için Türkiye olarak adımlar attık. Bundan sonra da adımlar atmaya devam edeceğiz."

"Biz her zaman hakkı tutup kaldıracağız, her zaman adaleti haykıracağız"

"Uluslararası platformların esas kuruluş amacı dünyayı daha güzel daha yaşanabilir kılmak içindir" diyen Çavuşoğlu, "Birlikte dayanışmayı ortaya çıkarmak ve insanlık adına daha müreffeh bir toplum ortaya koymak içindir. Ama maalesef Birleşmiş Milletler bugün, Filistin'de ve son olarak Myanmar'da yaşananlar karşısında sessiz kalmayı tercih etmiştir. Nihayet sayın cumhurbaşkanımızın Müslüman liderlerle yapmış olduğu görüşmeler neticesinde, BM Güvenlik Konseyi'nin ufak da olsa bir hareketlilik içine girdiğini görüyoruz. Bundan mutlu oluyoruz. BM kuruluş amaçlarına uygun olarak nerede bir mesele, nerede bir kanayan yara varsa orada sorunun köküne inmek suretiyle onu tamamen ortadan kaldırması barışı ve huzuru kalıcı hale getirmesi gerekiyor. Bizim gayretimiz budur. Biz her zaman hakkı tutup kaldıracağız, her zaman adaleti haykıracağız. Bizim yegane misyonumuz budur" şeklinde konuştu.

"Coğrafyamızın etrafından acılar yaşanıyor"

Çavuşoğlu, "Coğrafyamızın etrafında maalesef acılar yaşanıyor. Kan, gözyaşı var. Suriye'de, Irak'ta, nitekim uzak olmasına rağmen gönlümüzün ta dibinde olan Arakan'daki Müslüman kardeşlerimizin bugünlerde görmüş oldukları zulümle bizleri fazlasıyla üzmüştür. Türkiye olarak tarihimizden temaruz ettiğimiz değerlerle siyasetimizin temel paradigmasını oluşturan değerlerimize sahip çıkma, geçmişi geleceğe taşıma, sorumluluğu ile beraber her zaman mağdurun mazlumun yanında yer almaya kendi kendimize söz verdik" dedi.

Sabah şehitlik ziyareti gerçekleştiren Çavuşoğlu, "Bayrağımız vatanımız için özgürlüğümüz için canını seve seve feda eden şehitlerimiz var. Şehitlerimize de bu bayramı vesile kılarak tekrardan rahmet temenni ediyorum. Gazilere uzun ömürler niyaz ediyorum. Hepimizin yapması gereken siyasetçisinden, medyasına, sivil toplum örgütünden, kamu görevlilerine kadar şehitlerimiz ve onların yakınları bu toplumun tamamına birer emanet olarak telakki edilme suretiyle onlara destek ve güç verilmesidir" açıklamasında bulundu.

Son olarak Hac ibadetini yerine getirenlere de seslenen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal toprakları yolculuk yapan hacılarımız var. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen milyonlarca insan adeta kainatı anımsatırcasına Arafat'ta vakfeye durdular, dualar ettiler. Onlara da buradan Allah kabul etsin dileklerimi iletiyorum. Allah hac ibadetlerini kabul etsin. Herkesin bayramını ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bursa bizim aşkımız, Bursalılar bizim gayemiz. Onlara hizmet etmek bizim için çok ulvi bir görevdir. Onun için gece gündüz çalışacağız, Türkiye'yi güçlendireceğiz, Bursa'yı geliştireceğiz. Bursa'mızı insanımızın mutlu ve huzurlu hayat sürmesi için yola çıktık bu yolda da azmimizden kararlığımızdan vazgeçmeyeceğiz."

Daha sonra valilikten Tahtakale'deki Bursa İl Dernekleri Federasyonu'na (BİLDEF) yürüyerek giden Çavuşoğlu, vatandaşlarla bayramlaştı. BİLDEF'te açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Bursa bizim hamurumuz. Bursa gerçekten Türkiye'nin birliğine beraberliğine yönelik ilham kaynağını barındırın bir kentimiz. Hep birlikte bunu omuzlayacağız. Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine anahtar teşkil edecek bir ilimiz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: 'Kimin Yardıma İhtiyacı Varsa Ona Ulaşmaya Çalışıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement