Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş'ta Toplantılar Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş'ta Toplantılar Düzenledi

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş\'ta Toplantılar Düzenledi

Muş’ta AK Parti İl Başkanlığı’nın organize ettiği toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 7 Haziran’da yapılan genel seçimi değerlendirerek, yüzde 41 oranında oy aldıklarını ve buna başarısızlık denilemeyeceğini söyledi.

18.10.2015 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta AK Parti İl Başkanlığı'nın organize ettiği toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 7 Haziran'da yapılan genel seçimi değerlendirerek, yüzde 41 oranında oy aldıklarını ve buna başarısızlık denilemeyeceğini söyledi.

Muş'ta çeşitli ziyaret ve toplantılara katılan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yoğun ilgi ile karşılandı. İlk olarak Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Yılmaz, ardından Gençlik Merkezi'ndeki toplantıya katıldı. Burada bir konuşma yapan Yılmaz, 7 Haziran'da yapılan genel seçim sonucunda AK Parti'nin aldığı oy oranına başarısızlık denilemeyeceğini açıklayarak, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimler için Muşlulardan destek istedi.

Muş ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Muş'ta çok ciddi bir sürpriz olacak inşallah. Cenabı Allah bu güzellikleri devam ettirsin. 1 Kasım akşamı hep birlikte Muş'un sonuçlarını heyecanla bekleyeceğiz inşallah. Değerli kardeşlerim 7 Haziran seçimlerinde 18 milletvekilimiz eksik kaldı. Yüzde 41 gibi bir oy aldık, Allah için buna başarısızlık diyemeyiz. İyi bir oy aldık Türkiye genelinde ama yetmedi, tek başına iktidar olamadık. Bu 18 milletvekilinin 2'sini Muş'tan tamamlayacak mıyız değerli kardeşlerim? Yeniden o koalisyon yapılarına mı dönelim yoksa tek başına güçlü istikrarlı bir yönetim mi devam etsin? Aslında bunun oyunu vereceğiz. 7 Haziran'da oyumuz yetmedi, tek başına iktidar olamadık. Bunun üzerine samimi bir şekilde koalisyon çalışmalarına başladık" dedi.

"ORTAK BİR HÜKÜMET KURAMADIK, HER ŞEYE HAYIR DEDİLER"

7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde MHP'inin hiçbir şekilde ortak hükümet için yanaşmayarak her şeye 'hayır' dediğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "CHP ile oturduk müzakereler yaptık ama belirli konularda anlaşamadık Dolayısıyla iktidar, ortak bir hükümet kuramadık. Bir reform hükümeti yapalım dedik ona da onlar yanaşmadılar. Dolayısıyla CHP ile koalisyon kuramadık. Peki, MHP ile ne oldu? Sayın Bahçeli daha doğrusu MHP'den ziyade, her götürdüğümüz teklifi reddetti. Birlikte koalisyon hükümeti kuralım mı? Hayır. Biz azınlık hükümeti kuralım siz destek olun, hayır. Seçime yönelik bir hükümet kuralım, hayır. Her şeye hayır. Bir tek şey söyledi bize; gidin dedi CHP ile koalisyon kurun. Sizler de takip ettiniz. Peki HDP ne dedi? Başından itibaren zaten AK Parti'ye karşı olduğunu, başkan yaptırmayacağını söyledi. Hiçbir şekilde AK Parti ile bir hükümet kurma iradesi ortaya koymadı. Peki HDP ne dedi? CHP ile hükümet kurun dedi. Bakın MHP de HDP de bize diyor ki CHP ile koalisyon hükümeti kurun. Biz de diyoruz ki niye bunu yapalım? Gelin hep beraber güçlü bir destek verin, AK Parti iktidarını devam ettirsin. Geçmişte bu koalisyonlardan memleketimize ne hayır oldu? Bakın Türkiye ne zaman tek başına güçlü bir hükümet kurduysa o dönemlerde büyümüş. Demokrasisi de gelişmiş, ekonomisi de büyümüş. Rahmetli Menderes dönemlerini düşünün. O dönemde Türkiye büyümüş, gelişmiş. Adalet Partisi'nin bir döneminde yine aynı şekilde. Rahmetli Özal döneminde ANAP ile Türkiye büyümüş, gelişmiş. Şu anda ise AK Parti. Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye ciddi bir sıçrama gerçekleştirmiştir. Şimdi de Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"SON 13 YILDA EKONOMİYİ 3'E KATLAMIŞIZ"

AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırımlara ve reformlara değinen Yılmaz, şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim son 13 yılda ekonomiyi 3'e katlamışız. İhracatı 4'e katlamışız. Artık dünyada sözü edilir bir ülke haline gelmişiz. IMF'ye borçlarımız ödemişiz, IMF'ye borç veren bir duruma gelmişiz. Bakın bu partiyi kurduğumuzda, iktidara geldiğimizde topladığımız vergilerin 86 lirası faize gidiyordu. 14 lirasıyla da hizmet yapmaya çalışıyorduk. Bugün geldiğimiz noktada bu tam tersine dönmüş durumda. Bu güven ve istikrar ortamında, bu güçlü politikalarla Türkiye ekonomisi kabuk değiştirdi. Eskiden faize giden paralar vatandaşa hizmet olarak dönüyor. Bakın Muş örneğine bakın. Üniversite var mıydı eskiden? Hayal bile edemezdik eskiden. Ama şu anda Alparslan Üniversitemiz var ve yatırımlarla devam ediyor. 200 milyondan fazla sadece o üniversitemize para harcadık. Diğer taraftan yollar, hastaneler, okullar, kırsal alana götürdüğümüz hizmetler. Nereye bakarsanız bakın AK Parti'nin hizmetini görürsünüz. Şimdi işte Alparslan 2 Barajı'nı yapıyoruz. Biraz duraklamış ama hızlandıracağız. Muş Ovası'nı Karasu Deresi'ni ıslah ediyoruz. Toplulaştırma, sulama projelerimiz. DAP İdaremiz kanalıyla küçük sulamalardan hayvan içme suyu göletlerine kadar birçok hizmet yapıyoruz. Kalkınma ajanslarımızla projelere hibe desteği veriyoruz. SODES ile sosyal destekler veriyoruz. Ülke iyi yönetilmezse, ülkenin parası iyi yönetilmezse, ülkenin kaynakları iyi yönetilmezse bu bereket olur muydu? Niye geçmişte yoktu da bugün var. Şimdi bazı hizmetleri söyleyince birileri diyor ki bu devletin görevi, sizin bir marifetiniz değil diyor. Devlet elbette yapacak buna itirazımız yok. Ama ben de dönüp ona şunu soruyorum; bu devlet yeni mi kuruldu kardeşim. Eskiden devlet yok muydu? Neden bu hizmetler eskiden yoktu peki? Demek ki at sahibine göre kişniyor. Demek ki AK Parti gibi güçlü bir hükümet olunca hizmetler katlanarak artıyor. Bundan sonra da inşallah böyle devam edecek."

AK Parti hükümeti tarafından dul, yetim, hasta, yaşlı ve emeklilere yönelik desteklemelere değinen Yılmaz, "Sizlerin desteğiyle inşallah Muş'umuza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelen tüm güçle hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yılmaz, konuşmasından sonra AK Parti Muş Milletvekili Adayları Mehmet Emin Şimşek, Abdulselam Er ve Medeni Çağlar'ı platforma çıkararak alkışlattı. Yılmaz, programın sonunda katılımcılarla fotoğraf çektirip taleplerini dinledikten sonra Gençlik Merkezi'nden ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş'ta Toplantılar Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement