Başbakan Yardımcısı Fikri Işık 'Gümüşhane Tanıtım Günleri'nde Konuştu -2 - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık 'Gümüşhane Tanıtım Günleri'nde Konuştu -2

GÜMÜŞHANE Valiliği ile İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından gerçekleştirilen '7. Gümüşhane Tanıtım Günleri'nin açılışı, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

29.09.2017 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜMÜŞHANE Valiliği ile İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından gerçekleştirilen '7. Gümüşhane Tanıtım Günleri'nin açılışı, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 'Bugüne kadar Gümüşhaneli olmasaydı' dediği biriyle karşılaşmadığını söyleyen Işık, "Bizim hemşerilerimiz Allah'a hamdolsun, vatanına, milletine, değerlerine bağlı, başkası ve ülkesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli insanlardır. Hemşerilerimle gurur duyuyorum." dedi.

ŞERİFE BOZ VE ŞEHİT ÖĞRETMENİN BABASI DA TÖRENE KATILDI

Gümüşhane Valiliği'nin desteğiyle İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen '7. Gümüşhane Tanıtım Günleri' açılış töreni bugün yapıldı. Törene; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstanbul Gümüşhane dernekler Federasyon (GÜDEF) başkanı Sayın Tahsin Sögüt, Gümüşhane'nin ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda siyaset, iş ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile 15 Temmuz gecesi kocasının hafriyat kamyonuyla halkı Taksim'e taşıyan Şerife Boz, 16 Haziran'da Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden memleketi Gümüşhane'ye giderken PKK'lı teröristlerce kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın babası Hamit Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

"GÜMÜŞHANE İNSANI ALTIN VE GÜMÜŞLE ÖLÇÜLEMEYECEK KADAR DEĞERLİ"

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane'nin altın ve gümüşüyle meşhur olduğunu belirterek, "Zaten adını gümüş yataklarından alıyor. Ancak Gümüşhane altınından ve gümüşünden çok daha değerli bir kaynağa sahip. O da insan kaynağı Gümüşhane'nin insanı hakikaten altın ve gümüş ile ölçülemeyecek kadar değerlidir." dedi. Işık, "Bugüne kadar Gümüşhaneli olmasaydı dediğim biriyle karşılaşmadım" diyerek "Bizim hemşerilerimiz Allah'a hamdolsun, vatanına, milletine, değerlerine bağlı, başkası ve ülkesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli insanlardır. Hemşerilerimle gurur duyuyorum. Sizleri mahcup edecek hiçbir işin içinde de bulunmamak için azami gayreti gösteriyorum." dedi.

"GÜMÜŞHANE'DE HAMDOLSUN BİRLİK VE BERABERLİK VAR"

Işık, sözlerine şöyle devam etti: Türkiye'nin neresine gidersek gidelim Gümüşhaneli hemşerilerimiz o ilin, o ilçenin insanlarıyla hemen kaynaşmıştır. Gümüşhane'yi hem İstanbul'da tanıtmak hem de yavrularımıza aşılamak en önemli görevimiz. Bu yaz ailemle Gümüşhane'yi ziyaret ettik. Oranın doğal ve tarihi güzelliklerinin bulunduğu mekanlarda kaldık. Gümüşhane'de hamdolsun birlik ve beraberlik var. Valimiz, Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, kaymakamlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, siyasi partilerimiz, ticaret ve esnaf odalarımız tam bir uyum ve ahenk içinde çalışıyor. Bu inanın hükümette görev alan bir arkadaşınız olarak beni çok gururlandırıyor. Kendi iç çekişmelerimizin daha önce şehre ne kadar ağır bedeller ödettiğini biliyoruz. Onun için Allah bu birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin. Bu organizasyonun Gümüşhanemize, Gümüşhane kültürümüzün tanıtımına katkı sağlamasına güzel işler yapılmasına vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

"LİMNİ GÖLÜ, KARACA MAĞARASI, ÖRÜMCEK ORMANLARI, TOMARA ŞELALESİ…"

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise, 2017 yılını Gümüşhane için turizmde atılım yılı olarak gördüklerini ifade etti. Memiş, başta Limni gölü, Karaca mağarası, Örümcek ormanları ve Tomara şelalesi olmak üzere doğa harikası yaylaları ile tarih ve inanç turizmi açısından birçok yerin bulunduğunu, buralarda yol ve peyzaj çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "Temiz ve sakin havasıyla şehit hayatından uzaklaşıp rahat bir nefes almak için ilimizde rekor düzeyde yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlayacağımıza inanıyoruz" dedi.

"GÜMÜŞHANE'DE ÜRETİLEN ÜRÜNLERİMİZİ İSTANBULLULARA TANITMAK"

İstanbul Gümüşhane dernekler Federasyon (GÜDEF) başkanı Tahsin Sögüt ise, etkinliği Gümüşhane Valiliği'yle birlikte yürüttüklerini söyleyerek, "Daha önce Feshane'de yaptığımız etkinlikler bu yıl ilk kez Anadolu Yakasına taşındı ve buradayız. Gümüşhane olarak İstanbul'da 142 derneğimiz var. Hepsi ile iletişim içindeyiz. Burada amacımız, Gümüşhane'den gelen hemşerilerimiz ile Gümüşhane'de üretilen ürünlerimizi İstanbullulara tanıtmaktır." diye konuştu.

ŞERİFE BOZ VE HAMİT YILMAZ'A PLAKET

Protokol konuşmalarının ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, Şerife Boz ve Hamit Yılmaz'a birer plaket takdim etti. Burada konuşan Hamit Yılmaz, "Bu milletin ve Gümüşhane'nin bir ferdi olmaktan onur duyuyorum." dedi. Şerife Boz da "Gümüşhaneli olmaktan gurur duyuyorum. Beni buraya davet eden herkese teşekkür ediyorum." dedi. Boz ve Yılmaz daha sonra Başbakan Yardımcısı Işık ve Söğüt ile birlikte kürsüde şehitler için dua etti. GÜDEF Başkanı Söğüt günün anısına Işık'a gümüş bir plaket takdim etti. Etkinliğin düzenlenmesine destek veren belediye, kurum ve kişilere plaket verilmesiyle devam eden tören kurdele kesilmesinin ardından sona erdi.

IŞIK VATANDAŞLARA MEŞHUR KELKİT FASÜLYESİ DAĞITTI

Törenin ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, beraberindeki protokol ile birlikte etkinlik alanındaki stantları gezdi. Görevlilerden bilgi olan Işık, büyük bir kazanda yapılan meşhur Kelkit kuru fasulyesi ile yöresel meyve sularına vatandaşlara dağıttı.

28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek etkinlik alanına gelen vatandaşlar, Gümüşhane'nin yöresel lezzetleri olan kuşburnu, köme, pestil, Kelkit fasulyesi, Kürtün ekmeğini tadarak alışveriş yapma fırsatı bulacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Fikri Işık 'Gümüşhane Tanıtım Günleri'nde Konuştu -2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement