Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

''Aslında dünyanın bir İsrail sorunu olduğu ortaya çıkmıştır.

03.08.2014 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Aslında dünyanın bir İsrail sorunu olduğu ortaya çıkmıştır. İsrail sorunu çözülmeden ne bölgede ne de dünyada barış gelmeyecek onu herkesin böyle bilmesinde de fayda var, bir an önce bu sorunun çözülmesi gerekmektedir" dedi.

Bursa'da İl Dernekleri Federasyonunu ziyaret eden İşler, burada yaptığı konuşmada, Orta Doğu'da yaşanan acılardan bahsetti.

Suriye'den yaşanan olaylar öncesi gerekli reformların yapılması konusunda yetkililerle zaman zaman dosthane görüşmeler yapıldığını anlatan İşler, "Bu görüşmelerde dedik ki; 'bakın dünya değişti, siz de sisteminizi değiştirin.' Hep bizi oyaladılar, dinlemediler ve maalesef Suriye coğrafyası bir kan gölüne döndü. Yüz binlerce insan öldü, yüz binlerce insanın akıbeti belli değil. Milyonlarca mülteci var ve acı yaşanıyor. Suriye'deki acı komşu ülkelere sıçradı. Irak'ta da izlenen başarısız ve izansız politikalar bu sıkıntıları getirdi" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı İşler, Irak ve Suriye'de bunlar yaşanırken Ramazan ayında Filistin'de, Gazze'de İsrail'in acımasız saldırılarının ve orantısız güç kullanımının devam ettiğini belirterek, "Sahilde top oynayan çocukların 2008-2009'daki o görüntülerini dünyaya izlettiler. Şimdi de televizyonlara baktığımız zaman sanki 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki görüntüleri andıran görüntülerle İsrail'in bu zulmü, terörü, diktatörlüğü ve bu şiddeti karşısında tüm dünya maalesef sessiz sedasız, kör sağır oldular" ifadesini kullandı.

"Birleşmiş Milletler sistemi iflas etmiştir"

Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman doğruyu telaffuz ettiklerini ve bu olayda da her zaman mazlumun yanında olduklarını vurgulayan İşler, şöyle devam etti:

"Biz de şunu diyoruz; istedikleri kadar rahatsız olsunlar, bu zulüm savaş sürdükçe bu haksızlık sürdükçe, biz sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Bu olay şunu göstermiştir; Birleşmiş Milletler (BM) sistemi iflas etmiştir. Aslında bunu daha önce de gördük. Bu yaşanan olaylar BM'nin İsrail aleyhine almış olduğu bir sürü kararları var ve hiçbirisini uygulanmamıştır. Hayata geçirilmemiştir."

İşler, "Biz Türkiye olarak mevcut sistemin iflas ettiğini ve acilen değiştirilmesi gerektiğini yüksek sesle söylüyoruz. Bu şekilde bu kervan gitmez diyoruz. Hakikaten bunu Gazze saldırıları bir kez daha ortaya koydu. Batı dünyası ve Amerika, bu olaylara karşı sessiz kalırken, bilakis yaptıkları açıklamalarla İsrail'i desteklerken, diğer taraftan da bizleri üzen İslam dünyasının bu olaya son derece sessiz kalması da Müslümanları üzmüştür. Ondan dolayı biz tepkimizi ortaya koyduk, inşallah hakkı söyledikçe bu kervanlara başkaları da katılacak ondan emin olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

İsrail'in zulmü

"Aslında dünyanın bir İsrail sorunu olduğu ortaya çıkmıştır. İsrail sorunu çözülmeden ne bölgede ne de dünyada barış gelmeyecek onu herkesin böyle bilmesinde de fayda var, bir an önce bu sorunun çözülmesi gerekmektedir" diyen İşler, "Biz kesinlikle antisemitizme karşıyız aynı şekilde İslamofobiye de karşıyız. Bunlar batıda çıkmıştır biliyorsunuz, batıda üretilen terimlerdir ve bunu üreten batılılar maalesef Gazze'deki katliamlara da sessiz kalmaktadırlar" ifadesini kullandı. Başbakan Yardımcısı İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

İşler, İsrail'in ateşkese de uymadığını ifade ederek, "Bakınız ateşkes dediler yine eften püften sebeplerle ateşkesi ihlal ettiler ve öldürmeye devam ettiler. Kullandıkları silahların çoğu yasak silah. Onları kullanarak oradaki kundaktaki bebekleri öldürüyorlar. İnsanlara SMS çekerek 'evlerinizi boşaltın tepenize yıkacağız' diyorlar. Dünyanın gözü önünde bunlar yaşanıyor. BM'nin binaları dahil hiç bir tane korunaklı yer yok şu anda Gazze'de. BM'nin temsilcisi de kendisi ağlayarak bunları ifade etmiştir. BM, kendi temsilcilerinin yaptığı açıklamalara rağmen sessiz kalmaya devam etmektedir. Artık yeni bir dünyanın kurulmasının, yeni bir uluslararası sistemin kurulmasının da zamanı gelmiştir."

- Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement