Başbakan Yardımcısı İşler, Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler, Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı İşler, Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye’ye getirilen Gazzeli yaralıları ziyaret etti.

11.08.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'ye getirilen Gazzeli yaralıları ziyaret etti. İşler, "Gerekli evraklar temin edildiğinde Türkiye olarak hazırız, ambulans uçaklarımız hazır. Oradan davet geldiği zaman, onları getirip Türkiye'de tedavilerini yapacağız. Gazeli, Filistinli kardeşlerimizin en azından yanında olduğumuzu göstereceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, sabah saatlerinde Ankara'ya getirilen ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ne yerleştirilen 3 Gazzeli yaralıyı ziyaret etti. İşler, hastaların durumlarından bahsederek, Gazze'deki saldırılarda yaralanan 4 kişinin Ankara'ya getirildiğini söyleyerek, 3 yaralının Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, birinin de başka bir hastanede tedavi altına alındığını belirtti. İşler, bir genç iki bayan yaralının tedavi altına alındığını kaydederek, genç yaralının felç durumunun meydana geldiğini ifade etti. İşler, "Diğerlerinin şarapnel parçaları ile yaralanmışlar. Burada rehabilitasyon dönemi geçirecekler" ifadelerini kullandı.

Yaralılarla görüştüklerini belirten İşler, Gazzeli vatandaşların Türkiye'ye gelmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. İşler, 19 yaşındaki İhba Muhammed Naccar ailesinden 7 kişiyi kaybettiğini aktararak, Naccar'ın psikolojinin iyi olduğunu belirtti. Gazze'ye yapılan yardımlar konusunda ise İşler, şöyle konuştu.

"Türkiye olarak Gazze'de yaşanan acılar konusunda her türlü yardımı yapmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Öncelikle saldırılar başladıktan sonra en büyük sıkıntımız yiyecek, içecek sıkıntısıydı. TİKA olarak 15 bin koli hazırlattık ve 5-6 gün içerisinde kolilerin dağıtımı yapıldı. Sonra sıcak yemek çıkarıldı. 15-25 bin aileye sıcak yemek çıkarıldı. 20 TIR'lık bir yardım ulaştırdık. İç piyasadan ilaç tedarik yoluna gittik. Sağlık Bakanlığımız, Afet ve Acil durum Yönetimi(AFAD)'ımız, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)'mız, Kızılay'ımız her türlü yardımı ulaştırmak için koordinasyon içinde gerekli gayreti gösteriyor."

60-65 yaralının Türkiye'ye getirilmesi konusunda görüşmelerin yapıldığını kaydeden İşler, "Bunlar gerekli evraklar temin edildiğinde Türkiye olarak hazırız, ambulans uçaklarımız hazır. Oradan davet geldiği zaman, onları getirip Türkiye'de tedavilerini yapacağız. Gazeli, Filistinli kardeşlerimizin en azından yanında olduğumuzu göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Azeri askerler hakkında bilgi aldığını söyleyen İşler, bir askerin ameliyatta olduğunu ve tedavilerini sürdüğünü ifade etti. İşler, yakın coğrafyada kan ve gözyaşı durmasını istedi.

Sahra hastanesinin kurulmasına ilişkin soru üzerine Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, sahra hastanesi ile ilgili hazırlıklarının tamam olduğunu belirterek, izin alındığı takdirde kurabileceklerini söyledi. İşler ise, "Oradaki güvenlik durumu müsait olursa yapılabilir. Şartların şu anda çok da müsait olmadığı görülüyor" diye konuştu.

Bu arada Zahide Uzun isimli bir hasta, kalp kapakçığından ve dizlerinden rahatsız olduğunu belirterek İşler'den yardım istedi. Kafkas, Uzun'a arabasının en kısa sürede temin edileceği sözünü verdi.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 Gazze vatandaşı İhba Muhammed Naccar, Rahman Muhammed Atavi ve Nida Fuat El Kara ile Azeri askerler Evlin Askerov ve Serhan Fahirzade tedavi görüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler, Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement