Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz sonrası Türkiye ile 15 Temmuz öncesi Türkiye'nin çok farklı olduğunu belirterek, "264 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin ve o akşam tam tabiriyle uçurumun kenarından dönmüş olan 79 milyon aziz milletin hepsine karşı can borcumuz var." dedi.

04.11.2016 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz sonrası Türkiye ile 15 Temmuz öncesi Türkiye'nin çok farklı olduğunu belirterek, "264 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin ve o akşam tam tabiriyle uçurumun kenarından dönmüş olan 79 milyon aziz milletin hepsine karşı can borcumuz var." dedi.

Kurtulmuş, TV 52 İstanbul ofis ve stüdyolarının açılışında yaptığı konuşmada, yerel bir televizyon için İstanbul ofisini açmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, bu başarının TV 52'nin çok daha seyredilen bir kanal olmasını sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'nin sadece kendi içinde değil, çevresindeki sorunlar nedeniyle de ciddi bir mücadele içinde olduğunu kaydetti.

Numan Kurtulmuş, ülke olarak diplomasi alanında da mücadele verildiğinin altını çizerek, "Yakın çevremizdeki askeri ve fiili gelişmelerle ilgili olarak her türlü hazırlığı yapıyoruz. Ülkenin içinde her türlü terör örgütleriyle mücadele veriyoruz. PKK ve DEAŞ ile mücadele veriyoruz. Onların arkasındaki uzantıları ve FETÖ ile mücadele ediyoruz. Devleti ele geçirmeye çalışmış bir örgütle mücadele ediyoruz. O örgütle mücadele öyle kolay kolay her ülkenin verebileceği bir mücadele değildir." diye konuştu.

"Ortak hedefler çerçevesinde bütünleşmeyi başarmalıyız"

Bu örgütle mücadele edilmesi için gerekli unsurlara değinen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimiz ortak hedeflere yönelmeliyiz. Ortak hedefler ve milli menfaatlerimiz çerçevesinde bütünleşmeyi başarmalıyız. Bu anlamda herkesin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor. Siyasete, yerel yönetimlere, STK'lara, televizyon kanallarımıza, medya kuruluşlarımıza büyük sorumluluklar düşüyor. 65. Hükümetin medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak, Türkiye'nin her yerinde hem ulusal hem yerel düzeyde bütün medya kuruluşlarının sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz ve bu sorunları çözmeye gayret ediyoruz. Bizim beklentimiz, bu ortak hedefler çerçevesinde herkesin aynı yöne yönelmesidir. Hedefimiz bu milletin birliğini ve dirliğini sağlamak, bu ülkeyi daha güçlü hale getirmek, Türkiye'yi karşılaşmış olduğu bu tehdit ve sıkıntılardan en kısa sürede kurtararak, büyük, güçlü Türkiye istikametinde koşar adım ileriye götürmektir."

Kurtulmuş, bu konuda medya, siyaset, sivil toplum, üniversite, sanat ve spor camiasının üzerine düşeni yapacağının altını çizerek, "Bu şekilde Türkiye'nin, bütün bu sıkıntılarını geride bırakan, dünyanın parlayan yıldızı, güçlü bir ülke olmasını sağlayacağız." dedi.

TV 52 televizyonuna başarılar dileyen Kurtulmuş, Ordu'nun daha ileriye gitmesi için ele ele mücadele edildiğini ve bu mücadelenin Ordu'yu hem merkezi hem de yerel yönetim anlamında daha ileriye götüreceğini söyledi.

"Ordulu hemşehrilerim vatansever, inançlı ve çalışkandır"

Ordulu hemşehrilerinin vatansever, inançlı ve çalışkan olduğunu belirten Kurtulmuş, bu halka destek olmanın ve hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 Temmuz sonrası Türkiye ile 15 Temmuz öncesi Türkiye'nin çok farklı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Herkesin üzerine düşen bir sorumluluk var. 264 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin ve o akşam tam tabiriyle uçurumun kenarından dönmüş olan 79 milyon aziz milletin hepsine karşı can borcumuz var. Eğer o insanlar o cesareti, o fedakarlığı göstermemiş olsaydı bugün burada ne 52 TV olurdu, ne bizler burada olurduk. Türkiye bambaşka bir yerde olurdu. Bunu hiç unutmayacağız, aklımızda, zihnimizde ve kalbimizin bir köşesinde 15 Temmuz hep olacak. İki şeyi hatırlamak bakımından; bu millete ihanet içinde olanların ve bundan sonra olabilecek olanların hangi imkanlarla düşmanlık edebileceğini hiç unutmayacağız. İkincisi ise cesur, fedakar, kararlı, inançlı milleti hiçbir şekilde unutmayacağız. O şehitlerimizi ve hangi dava için canlarını feda ettiklerini asla unutmayacağız. Onun için 14 Temmuz'da bir çalışıyorsak, şimdi bin çalışacağız. 14 Temmuz öncesi birlik ve beraberliğimiz bir ise şimdi bir milyon olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'ye Uyuşturucu Getiren 3 Şahıs Yakalandı
    09:33 Düzce'ye Uyuşturucu Getiren 3 Şahıs Yakalandı

    Düzce İl Emniyet Müdürlüğü narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Düzce'ye uyuşturucu getiren 3 şahıs yakalandı. Şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramada bin 582 adet sentetik ecza ve 13 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheliler, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adli makamlara sevk edilecek.

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle yağmurla çamur yağdı
    09:31 Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle yağmurla çamur yağdı

    Eskişehir'de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağmurla bir süre çamurlu yağış etkili oldu. Bu durum park halindeki araçların kaporta ve camları ile binaların pencerelerinin hafif çamurla kaplanmasına neden oldu.

  • VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı
    09:31 VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 artışla 10.114,75 puandan başladı. Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı
    09:29 Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine operasyon: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp çetesine yönelik yapılan operasyonda 1'i firari hükümlü toplam 9 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerini yakalamak için çalışma başlattı. Operasyon sonucunda çete üyeleri yakalandı ve aramalarda ruhsatsız tabanca, mermi ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

  • Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti
    09:27 Üsküdar sahilinde mide bulandıran görüntü! Banka oturup ulu orta kendini tatmin etti

    İstanbul Üsküdar sahilinde bir bankta oturan şahıs, vatandaşların gözleri önünde ulu orta kendini tatmin ederken görüntülendi. Yürüyüş yapanların olaya ilgisiz kalmaları ve herhangi bir tepki vermemeleri dikkat çekti.


Advertisement