Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: "Bizden Önce 5 Bin 777 Engelli Çalışırken Bugün 49 Bin Engelliyi... - Son Dakika
Genel

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: "Bizden Önce 5 Bin 777 Engelli Çalışırken Bugün 49 Bin Engelliyi...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: "Bizden önce 5 bin 777 engelli çalışırken bugün 49 bin engelliyi istihdam ettik"GAZİANTEP - Başbakan Yardımcısı Şimşek engelsiz vatandaşlar için yaptırılan yaşam merkezinin temel atma törenine katılarak, kendilerinden önce 5 bin 777 engelli çalışırken, bugün...

17.10.2017 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: "Bizden önce 5 bin 777 engelli çalışırken bugün 49 bin engelliyi istihdam ettik"

GAZİANTEP - Başbakan Yardımcısı Şimşek engelsiz vatandaşlar için yaptırılan yaşam merkezinin temel atma törenine katılarak, kendilerinden önce 5 bin 777 engelli çalışırken, bugün 49 bin engellinin istihdam edildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarafından yaptırılan Engelsiz vatandaşlar için yaşam merkezinin temel atma törenine katıldı. Şimşek politikalarının insanı merkeze alarak yapıldığını belirtti.

Şimşek, Engellilere yönelik yaptıkları hizmetler hakkında bilgiler vererek, "belediyelerimiz ve hükumetimiz insanı merkeze alan politikalar izliyor. Her şey insan içindir. Eğer bu böyle olmasaydı belediye burayı yapmazdı. Ama belediyelerimiz engelli kardeşlerimizin rahatlığı için bu tür hizmet merkezlerini açıyor. Hem Büyükşehir, hem Şahinbey Hemde Şehitkamil belediyeleri bu konuda takdire şayan işler yapıyor. Burası muhteşem bir eser olacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

"49 bin engellimizi istihdam ettik"

Hükumetleri döneminde çok sayıda engelli vatandaşı istihdam ettiklerini belirten Şimşek, "Bizden önce sadece 5 bin 777 engellimiz çalışıyordu. Ama bugün çok şükür 49 bine yakın engellimizi istihdam ettik. Çünkü biz insanı merkeze alıyoruz. Şuanda milli eğitim bakanlığımız 462 bin engelli vatandaşımıza eğitim imkanı sunuyor" şeklinde konuştu.

Dünyanın sosyal adalete ihtiyacı olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin İse, "Dünya bugün her zamankinden daha çok sosyal adalete ihtiyaç duyuyor. Cumhurbaşkanımız yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediğinde tamda bunu kastediyordu. Önemli sosyal projelerde bugün engelli kardeşlerimizin engelini ortadan kaldırmak, onlarla ilgili hedeflerimizi büyütmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: "Bizden Önce 5 Bin 777 Engelli Çalışırken Bugün 49 Bin Engelliyi...
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: 'Bizden Önce 5 Bin 777 Engelli Çalışırken Bugün 49 Bin Engelliyi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement