Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Oecd Bakanlar Konseyi Toplantısı'na Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Oecd Bakanlar Konseyi Toplantısı'na Katıldı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Oecd Bakanlar Konseyi Toplantısı\'na Katıldı

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı'nın (OECD) yılda bir kez düzenlenen ve iki gün sürecek Bakanlar Konseyi Toplantısı (Ministerial Council Meeting) OECD Konferans Merkezinde başladı.

07.06.2017 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı'nın (OECD) yılda bir kez düzenlenen ve iki gün sürecek Bakanlar Konseyi Toplantısı (Ministerial Council Meeting) OECD Konferans Merkezinde başladı.

Danimarka'nın başkanlığında Bakanlar Konseyi'nin açılışı Danimarka Başbakanı Lars Løkke Rasmussen tarafından gerçekleşti.

Türkiye'yi Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında bir heyet temsil ediyor. Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı da toplantıda hazır bulundu. Başbakan Yardımcısı Şimşek toplantı çerçevesinde "İnsanların ve şirketlerin açık ve dijital bir ortamda gelişmelerinin sağlanmasına yönelik politikalar konulu panele ana konuşmacı olarak katılacak. Bakanlar Konseyi Toplantısı'nın bu yıl ki ana teması olarak "Küreselleşmenin işler hale getirilmesi: Herkes için daha iyi bir yaşam" belirlendi.

Bakanlar Konseyi açık ve dijital ekonomilerde refahın geliştirilmesine yönelik yeni bir kapsayıcı büyüme anlatısı sunumu ve küreselleşmeye insan odaklı bir yaklaşım tanımlanacak.

Bakanlar tarafından Toplantı boyunca, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, OECD'nin yeni üyelik yapısı ve ticaret ile yatırım konuları ele alınacak.

Bakanlar Konseyi Toplantısı öncesinde, OECD Forumu iş dünyasının temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin de katılımıyla gerçekleşti. OECD Forumu'nun başlığı "Köprüler Oluşturmak" (Bridging Divides) olarak belirlendi.

Açılışı OECD Genel Sekreteri Angel Gurria tarafından yapıldı.Forum'da Bakanlar Konseyi gündemine paralel olarak, kapsayıcı büyüme, dijitalleşme ve "güven" konularında paneller ve toplantılar düzenleniyor. - Özbey

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Oecd Bakanlar Konseyi Toplantısı'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement