Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Gümüşhane'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Gümüşhane'de

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Gümüşhane\'de

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuk istismarına yönelik risklerin azaltılması, cezaların daha caydırıcı hale getirilmesi ve ağırlaştırılması, mağdurun ve ailesinin hassasiyetle korunması, ifşa edilmemesi konularında önümüzdeki günlerde çok ciddi adımlar atmış olacaklarını söyledi.

11.03.2018 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuk istismarına yönelik risklerin azaltılması, cezaların daha caydırıcı hale getirilmesi ve ağırlaştırılması, mağdurun ve ailesinin hassasiyetle korunması, ifşa edilmemesi konularında önümüzdeki günlerde çok ciddi adımlar atmış olacaklarını söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gümüşhane'ye gelen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gümüşhane Valisi Okay Memiş'i makamında ziyaret etti.

Vali Okay Memiş'in brifinginin ardından söz alan Akdağ, yaklaşık 15 gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla 'çocuk istismarı' ile ilgili bir komisyon kurduklarını ve bu komisyonun koordinasyon ve başkanlığını da kendisinin yürüttüğünü söyledi.

"Büyük ölçüde çalışmaları belli bir noktaya getirdik, kanun taslağı kısa sürede TBMM'de olacak"

Komisyonun çalışmalarında sona yaklaştıklarını kaydeden Akdağ, "Yedi bakanla birlikte çalışıyoruz. Büyük ölçüde çalışmaları belli bir noktaya getirdik. Bir taraftan risklerin azaltılması, bir taraftan cezaların daha caydırıcı hale getirilmesi, yer yer ağırlaştırılması, öbür taraftan mağdurun ve ailesinin hassasiyetle korunması, ifşa edilmemesi konularında önümüzdeki aylarda çok ciddi adımlar atmış olacağız. Bir kanun tasarısı taslağı da hazırladık. Kısa bir süre içerisinde kesin şeklini verip Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın son talimatlarını alıp TBMM'ye götüreceğiz" dedi.

"Vatandaşımızın, insanımızın taleplerine karşılık verecek tedbirleri gerçekleştireceğiz"

Çocuklara yönelik şiddet ve cinsel saldırılar karşısında müsamaha göstermelerinin düşünülemeyeceğini vurgulayan Akdağ, "Bu hususta hükümet olarak son derece hassasız. Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti çok yüksek. Milletimizin hassasiyetinin de çok yüksek olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla meseleyi bütün yönleriyle ele almış durumdayız. Vatandaşımızın, insanımızın taleplerine karşılık verecek tedbirleri gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"Çocuk istismarı dünyanın problemi"

Çocuk istismarının tüm dünyanın problemi olduğunu dile getiren Akdağ, "Batı'da, ABD'de ve diğer ülkelerde ciddi bir problem. Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz yılki raporunda çocuk yaştaki cinsel saldırı vakalarının dünyadaki toplam çocukların yüzde 12'sine yapıldığını ifade ediyor. Bu en ağır tecavüzden, tacize, sarkıntılığa kadar geniş bir tanımlama içerisinde. Oranın ne kadar yüksek olduğu ortada. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu en asgariye indirmeye, elimizden gelse tamamen kaldırmaya gayret ediyoruz ve bu gayretlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Gerek ABD gerek diğer batılı ülkeler Suriye'de zalim Esed rejimi kendi halkının üzerine bomba yağdırırken neredeydi"

Konuşmasında Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'na da yer veren Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu durumda bir taraftan ekonomik gelişmesini devam ettirirken, bir taraftan da nelerle mücadele ettiğini iyi görmek gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Ordumuz Afrin'de büyük bir muvaffakiyetle yoluna devam ediyor. Eğer harekat Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi çok süratle sonlandırılmıyorsa bunun tek sebebi de Afrin'deki sivilleri korumak. Zaman zaman batılı kaynaklarda sivillerle ilgili endişeler ifade ediliyor. Gerek ABD gerek diğer batılı ülkeler tarafından. Acaba bu ülkeler Suriye'de zalim Esed rejimi kendi halkının üzerine bomba yağdırırken neredeydi? ya da kendileri burada operasyonlar yaparken Türkiye Cumhuriyeti'nin gösterdiği hassasiyeti gösterdiler mi? Bunun sorgulanması gerekiyor. Bizim tarihimiz inançlarımızdan kaynaklanan duruşumuz, miras olarak kazandığımız özellikler insana büyük kıymet vermemizi gerektiriyor. Bu silahlı mücadele yapılırken de öyle. Sivilleri koruyarak yolumuza devam ediyoruz. Afrin operasyonumuzun ana maksadı da insanları korumaktır. Bir taraftan Türkiye'ye terör ithalini engellemek, öbür taraftan Suriye'deki kardeşlerimize huzur içerisinde emniyet içerisinde yaşayabilecekleri bir ortam sağlamaktır. Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Bütün milletimizin meselenin arkasında olduğunu biliyoruz. Zaman zaman muhalefetteki bazı siyasilerden zaman zaman başka çevrelerden çatlak sesler çıkmıyor değil."

"Ülkemiz kalkınırken büyük şehirlere göçü önleyecek tedbirlerin alınması çok önemli"

Yeni Zigana, Kop, diğer büyük tüneller ve havaalanının önümüzdeki 2 yıl içinde sadece Gümüşhane'yi değil bölgeyi ayağa kaldıracağını dile getiren Akdağ, "Ülkemiz kalkınırken büyük şehirlere göçü önleyecek tedbirlerin alınması çok önemli. Hükümet olarak ülkenin daha fazla gelişmesi gereken bölgelerini geliştirmeye ve açığı kapatmaya çalışıyoruz. Devlet yatırımları açısından bu açıklar büyük ölçüde kapatıldı. Tarım ve ticari hayatın da zenginleştirilmesi gerek göçü önlemek açısından" dedi.

Gümüşhane'nin de sadece Gümüşhane'de yaşayan insanların çalışkanlığıyla değil, gittiği şehirlerde de yaşayan insanının muvaffakiyet gösterdiği bir kent olduğunu ifade eden Akdağ, "Nüfusuyla çok da uyuşmayan başarılı bir şehir görüyoruz. Bütün Gümüşhaneli kardeşlerimi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı ve Gümüşhane Belediye Başkanlığını ziyaret ettikten sonra AK Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin ilk dersini vermek üzere buraya katılacak. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Gümüşhane'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı
    08:43 Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi ile ilgili önemli bir karara imza attı. Başvurular 3 Nisan'da başladı ve 23 Nisan'da sona erecek.

  • Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor
    08:41 Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor

    Hatay'da meydana gelen depremde Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulmayı başaran Mehmet Özdemir, binanın yerle bir olma anını unutamıyor. Özdemir, bu büyük yapının bu kadar çürük olacağını düşünmediğini belirtiyor.

  • Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı
    08:40 Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı

    Hatay'da meydana gelen depremde bine yakın insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'ın enkazından sağ kurtulan Mehmet Özdemir, deprem anında yaşadığı korku dolu anları unutamıyor. Özdemir, Rönesans Rezidans'ın yerle bir olduğu anları hafızasından silemediğini belirtiyor.

  • Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı
    08:39 Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerini tebrik ederek, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı
    08:38 Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Egemen K. (25) idaresindeki hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve yolcu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Araç iş makinesi yardımıyla bölgeden kaldırıldı.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi
    08:27 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi

    Kütahya'nın Fatih Mahallesi'nde Motosikletli Polis Timleri tarafından yapılan çalışmalarda, O.A. isimli şahsın üst aramasında 1,57 gram esrar, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet fişek bulundu. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Görevde Yükselme Sınavı İddialarına Yalanlama
    08:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Görevde Yükselme Sınavı İddialarına Yalanlama

    Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı kapsamında gerçekleştirilen mülakatlarda, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır? Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?' sorularının sorulduğu iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamalarla iddialar yalanlanmıştır.

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    08:16 İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor. Can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.


Advertisement