Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye İhmal Edilecek Bir Ülke Değil - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye İhmal Edilecek Bir Ülke Değil

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye İhmal Edilecek Bir Ülke Değil

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ihmal edilecek bir ülke olmadığını belirterek, Türkiye'nin algısının değiştirilmesi için kampanyalar yapıldığını söyledi.

19.07.2017 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ihmal edilecek bir ülke olmadığını belirterek, Türkiye'nin algısının değiştirilmesi için kampanyalar yapıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 25'incisi düzenlenen GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı'nın açılışına katıldı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve sanayicilerin de katıldığı 140 firmanın stant açtığı fuarın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ihmal edilecek bir ülke olmadığını belirtti.

Türkiye'nin 2010-2016 döneminde Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyüme gösteren ülkelerin başında yer aldığını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Siz sadece Türkiye odaklı üretim yaparsanız, rekabet koşulları sizin için ağır olabilir. Bence başarının testi, ihracat yapıp yapamadığımızdır. O yüzden ihracata yönelmeliyiz. Bununla ilgili teşvikler zaten var. Hep birlikte sektörün gelişmesi için çabalıyoruz. Marka, kalite artışı, üniversitelerle iş birliği alanımızı geliştirmemiz gerekir. Bir kaç yıl önce, ülke olarak muazzam bir gelişme içerisindeyken, sonrasında ülke olarak başımıza işler açmaya çalıştılar. Özellikle 2012 sonrasında FETÖ merkezli gelişmeler, yakın coğrafyamızdaki iç karışıklıklar yaşandı. Tüm bunlara rağmen Türkiye, temelleri sağlamlaştırıldığı için gerçekten olağan üstü bir performans gösterdi. 2010-16 dönemine baktığımız zaman Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyüme gösteren ülkelerin başında yer aldık. Biz en zor şartlarda bile bu kadarını başardıysak, daha iyilerini de yaparız. Daha çok reform yaparak Türkiye'yi daha hızlı koşabilir hale getirmeliyiz. Ekonomideki direncimizi daha da arttıracağız. Türkiye'nin algısını değiştirmek için inanılmaz bir kampanya yapılıyor. Çünkü Türkiye algısının bozulması için çok çalışanlar var. Başka FETÖ ve terör örgütü olmak üzere. Ama istikrar, bu algıyı değiştirmede büyük rol oynayacak. Dışarıdan baktığınız da şu an satın alma paralizesiyle dikkat çeken bir ülkeyiz. O anlamda Türkiye ihmal edilecek bir ülke değil."

Konuşmaların ardından davetliler açılışını yaptıkları fuardaki stantları dolaştı.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye İhmal Edilecek Bir Ülke Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.


Advertisement