Başbakan Yıldırım: "16 Nisan'dan Sonra Hızımıza Hız Katacak,türkiye'yi Birçok Alanda Yeni Eserlerle... - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım: "16 Nisan'dan Sonra Hızımıza Hız Katacak,türkiye'yi Birçok Alanda Yeni Eserlerle...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "FETÖ'nün inine girdik, hiç müsamaha göstermeden, göz açtırmadan mücadelemiz devam edecek.

03.03.2017 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "FETÖ'nün inine girdik, hiç müsamaha göstermeden, göz açtırmadan mücadelemiz devam edecek. Terörist başı Feto, gelecek hesap verecek. Bölücü örgütle de mücadelemiz aynı şekilde devam edecek." dedi.

Yıldırım, İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bütün kesimlere büyük faydalar sağlayacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine PKK'nın, DEAŞ'ın ve FETÖ'nün karşı çıktığını ifade etti. Bu örgütlerin, "Aman ha hayır verin, evet çıkarsa biz bittik" dediklerini dile getiren Yıldırım, "Bunlar, bitecekler. Ne yaparsa yapsınlar, bu memleketten çekip gidecekler. Bu ülkenin güvenliğini, geleceğini karartmaya güçleri yetmeyecek. Yeni sistem ile en çok da bizim terörle mücadelemiz güç kazanacak. Kurumlarımız arasında güçlü işbirliği olacak. Askerimiz, polisimiz, korucumuz için de daha uyumlu bir çalışma olacak." değerlendirmesini yaptı.

Terörle mücadelede işin sonuna geldiklerine işaret eden Yıldırım, "FETÖ'nün inine girdik, hiç müsamaha göstermeden, göz açtırmadan mücadelemiz devam edecek. Terörist başı Feto, gelecek hesap verecek. Bölücü örgütle de mücadelemiz aynı şekilde devam edecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, bu sistemle ilgili muhalefet partilerinin zihinleri bulandırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını, "Cumhurbaşkanı istediği zaman Meclisi feshedecek" dediklerini aktararak, bunun kocaman bir yalan olduğunu söyledi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanının Meclisi feshetme yetkisi yok. Cumhurbaşkanı veya Meclis, kendi kendine seçim kararı alabilir. Böyle bir hakkı var. Seçim yenileme hakkı var. Fesih kararı yok. Meclisi feshetme yetkisi bu değişiklik ile gelmiyor. Ne geliyor? Sadece Meclis isterse seçimleri yenileyebiliyor, cumhurbaşkanı da isterse seçime gidebiliyor. Peki nasıl olacak? Cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa Meclis de beraber gidiyor. Meclis karar alırsa cumhurbaşkanı da beraber gidiyor. Çünkü seçim aynı gün yapılıyor. Peki durup dururken niye seçim kararı alsın? Almazlar. Ne yapacaklar? Oturup anlaşacaklar. Mecburen uzlaşacaklar, kriz varsa çözecekler. Bu sistemin en güzel yanı krizleri ortadan kaldırmıştır. Krizleri ortadan kaldıracak, siyasette uzlaşmayı geri getirecek. Bu sistem ile 21. yüzyılı evelallah Türkiye'nin yüzyılı yapacağız. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız ve bu güzel ülkemizi parmakla gösterilen ülkeler arasına sokacağız."

Meydanda bulunanlara "16 Nisan'a hazır mısınız? Türkiye'yi büyütmeye, Sinop'u büyütmeye var mısınız? Türkiye'yi şaha kaldırmaya hazır mısınız? Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ülkesi arasına sokmaya hazır mısınız? Öyleyse ne diyoruz?" diye soran Yıldırım, "Evet" yanıtını aldı.

Sinop'a 10 milyarlık yatırım

Başbakan Yıldırım, Sinop'a 14 yılda 10 milyar liralık yatırımın yaptıklarını, okulları yenilediklerini, bunun üzerine de 444 yeni derslik yaptıklarını anlattı. Sinop'a üniversite kurduklarını, şehre doğalgaz getirdiklerini aktaran Yıldırım, 240 olan yurt kapasitesinin bin 655'e çıktığını, toplam 29 spor tesisi kazandırıldığını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 14 yılda ildeki ihtiyaç sahiplerine 350 milyon lira destek sağlandığını, bu sürede sağlıkta bir devrimi Sinop'ta gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Hizmetin milletin ayağına gitmesi, vatandaşların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için devlet hastaneleri yaptıklarını aktaran Yıldırım, yatırımların devam ettiğini söyledi.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesine 250 yatak yeni kapasite ilave ettiklerini bildiren Yıldırım, hastanenin bu şekilde büyütüleceğini, ayrıca Boyabat ve Durağan devlet hastanelerinin yapımının da devam ettiğini anlattı.

Sinop'ta 14 yılda 113 kilometre bölünmüş yol yaptık

Başbakan Yıldırım, Erfelek ilçesine de yeni bir hastane yapılmasına da karar verdiklerini belirterek, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile 14 yılda 90 milyar kaynak ayırarak, Türkiye'nin her köşesini modern konutlarla donattıklarını anlattı. Sinop ve diğer 80 ildeki her vatandaşın ev sahibi olmasını sağladıklarını vurgulayan Yıldırım, ulaştırma alanında iddialarını, somut olarak her ile yapılan büyük eserlerle ortaya koyduklarını söyledi. Yıldırım, 14 yılda ulaştırma alanında Sinop'a en büyük yatırımı yaptıklarına dikkati çekerek, "2002 yılında Sinop'ta bölünmüş yol nedir bilen yoktu, Sinop'ta 14 yılda 113 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük; hayatları, milleti, gönülleri birleştirdik." diye konuştu.

Karayollarındaki iddialarının havayollarında da geçerli olduğunu ifade eden Yıldırım, 14 yılda 26 olan havalimanı sayısını, 55'e çıkardıklarını ve mevcut havalimanlarını büyüttüklerini ve yenilediklerini vurguladı.

Sinop Havalimanı'nda da 2008'de iniş-kalkış yapan uçak sayısının bir yılda 205, yolcu sayısının da 14 bin olduğunu aktaran Binali Yıldırım, söz konusu rakamların 2015 sonunda bin 72 uçak, 92 bin yolcuya ulaştığını, Sinop nüfusunun yarısını bulduğunu kaydetti.

Denizcilikte de önemli işler yaptıklarının altını çizen Yıldırım, Gerze, Helaldı, Demirciköy balıkçı barınaklarını Sinop'a kazandırdıklarını anımsattı.

Orman ve su işleri alanında 1,1 milyar lira yatırımla büyük eserler yaptıklarını da anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Sinop'un içme ve kullanma suyunu karşılayan Erfelek Barajını, Saraydüzü Barajını, Dodurga, Karaca, Kurusaray sulamalarını 25 adet taşkın koruma tesislerini hizmete sunduk. Sinoplu çiftçi kardeşlerimize toplam 139 milyon nakit tarımsal destek verdik. Bunlar, Sinop'a kazandırdığımız eserlerin, hizmetlerin sadece birkaçı.

Biz durmayacağız, yavaşlamayacağız, hızımızı kesmeyeceğiz, ülkemiz için, milletimiz için, Sinop için çalışmaya devam, tamam mı? 16 Nisan'dan sonra hızımıza hız katacak,Türkiye'yi birçok alanda yeni eserlerle buluşturacağız. Bunun için çok çalışacağız."

Yıldırım, alanda bulunanlara "Sinop'ta kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Sinop güçlü bir şekilde 'Evet' demeye var mı? Sinop, Karadeniz gibi coşacak mı? Sinop Erfelek Şelalesi gibi coşacak mı? Güçlü Türkiye'yi kurmaya hazır mısınız? 16 Nisan'da sandıkları doldurmaya var mısınız?" sorularını yönelterek, "Evet" yanıtını aldı.

Notlar

Başbakan Yıldırım konuşması öncesinde eşi Semiha Yıldırım ile platforma çıkarak vatandaşları selamladı. Yıldırım'ın konuşması esnasında deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri denizde güvenliği sağladı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından vatandaşlara satranç takımı dağıttı.

Mitinge, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da katıldı.

(Bitti)

Başbakan Yıldırım: "16 Nisan\'dan Sonra Hızımıza Hız Katacak,türkiye\'yi Birçok Alanda Yeni Eserlerle...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım: '16 Nisan'dan Sonra Hızımıza Hız Katacak,türkiye'yi Birçok Alanda Yeni Eserlerle... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı
    16:21 Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı

    Eskişehir'in Yunusemre Mahallesi'nde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla Yunus Emre Türbesi'nde yağmur duası yaptı. Tarımla uğraşan vatandaşlar, Allah'a yağmur yağması için dua etti. Dua sonrası mahalleli tarafından imece usulü yapılan etli pilav cemaate ikram edildi. Mahalle muhtarı Ali Acar, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı
    16:21 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Yozgat'ın Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 konut, 8 cami, 2 minare, 14 ahır hasar gördüğüne dair talebin geldiğini söyledi.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı
    16:18 Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda Ordu'da inşa edilen Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, geçen yıl nisanda ziyarete açıldı. Gemi ve müze, bir yılda 350 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü
    16:14 Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğünü söyledi. AFAD ekipleri, vatandaşlara çadır, battaniye ve yemek dağıttı. Vali Özkan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, altyapıda herhangi bir arıza olmadığını belirtti.

  • Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi
    16:14 Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğal alanı bulunan Peşmen Nevruzu endemik bitkisi, Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi. Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Şehit Murat Doğru İlkokulu öğrencileriyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlik, çocukların doğa sevgisini ve çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.


Advertisement