Başbakan Yıldırım 65. Hükümet Programını Sundu - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım 65. Hükümet Programını Sundu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi de dahil olmak üzere, yeni yönetim sistemini de belirleyecek değişiklik behemehal 26. Yasama Dönemi'nde AK Parti Hükümeti olarak bizim en öncelikli konularımız arasında yerini alacaktır.

24.05.2016 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi de dahil olmak üzere, yeni yönetim sistemini de belirleyecek değişiklik behemehal 26. Yasama Dönemi'nde AK Parti Hükümeti olarak bizim en öncelikli konularımız arasında yerini alacaktır." dedi.

65. Hükümet programını TBMM Genel Kurulu'nda sunan Başbakan Yıldırım, sözlerine, "Cumhuriyetimizin 65. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 7. hükümeti adına aziz milletimizi ve Meclisimizin siz değerli vekillerini saygıyla selamlıyorum." diyerek başladı.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak

üzere, tarihi boyunca bu büyük millete hizmeti geçen, eser bırakan, taş üstüne taş koyan bütün devlet ve siyaset adamlarına şükranlarını sunduğunu ifade eden Yıldırım, huzur ve güven ortamı içinde adil ve özgür bir şekilde gerçekleşen, yüksek katılım ve temsilin olduğu 1 Kasım seçimlerinde milletin bir

defa daha AK Parti iktidarının devamı yönünde güçlü bir irade ortaya koyduğunu ve demokrasinin seçimlerden güçlenerek çıktığını belirtti.

"1 Kasım seçimlerinin asıl galibi hiç şüphesiz Türkiye'dir, aziz milletimizdir." ifadesini kullanan Başbakan Yıldırım, başarılı çalışmalarını bugüne kadar sürdüren 64. Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyelerini yaptıkları hizmetleri için en kalbi duygularla tebrik ettiğini, millet, partisi adına şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Yıldırım, "Bu dönemde, seçim sürecinde milletimize vadettiğimiz birçok sözün yoğun bir şekilde gerçekleşmesinden memnuniyetimizi ifade ediyorum." dedi.

Hükümet değişikliklerinin halkımıza hizmet yarışında bir bayrak değişimi olduğunu vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Hükümetleri olarak halka verdikleri sözleri her zaman yerine getirdiklerini, bundan böyle de eksiksiz yerine getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Yıldırım, "2002'den sonra elde ettiğimiz bütün başarıların mimarı hiç kuşkusuz partimizin kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sayın Cumhurbaşkanımızın

liderliğinde oluşan bu kazanımları onun liderliğinde çalışarak hep birlikte çalışarak, geleceğe taşıyacağız." diye konuştu.

"Terörle mücadele kararlılıkla devam edecek"

Bütün AK Parti Hükümetleri gibi 65. Hükümetin de hiç kuşkusuz oy versin vermesin tüm vatandaşlara hizmet edeceğini, tüm vatandaşların hükümeti olacağını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"AK Parti Hükümetleri 14 yıl boyunca ülkemizde demokrasinin yerleşmesi ile milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini sağlamak için her türlü zorluklara rağmen, canla başla çalışmıştır. Milli iradeye dayalı siyaset kurumunu zayıflatmaya yönelik her türlü tertibi milletimizin büyük sağduyusuyla aşmıştır. Bundan sonra da milli iradeye karşı oluşturulacak her türlü girişimi, milletimizin desteğiyle, kararlı bir duruşumuzla aşacağımız bilinmelidir."

Ülkenin birliği ve beraberliği yolundaki kutlu yürüyüşü kesintiye uğratmaya çalışan ve milli güvenliği tehdit eden eski ve yeni tüm vesayet unsurlarıyla kararlı mücadeleyi devam ettireceklerine işaret eden Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bölücü terör örgütü ve paralel terör örgütü başta olmak üzere, tüm terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin birliğine, kardeşliğine ve devletimizin bekasına halel getirecek hiçbir gayrimeşru oluşuma müsamaha gösterilmeyecektir.

Milletimiz emin olsun ki bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkarılacaktır.

Ülkemizin terörle mücadelesinde vatanımız ve milletimizin huzuru için en büyük fedakarlığı yaparak kanlarını dökmüş, canlarını ülkemi­zin geleceği için vermiş olan kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet

diliyorum, ruhları şad olsun. Tüm şehit ve gazilerimizle bize onların emaneti olan aileleri ve yakınları olmak üzere milletim adına onlara şükranlarımı sunuyorum.

Bugüne kadarki seçimlerde siyasi partiler hep yeni bir anayasa vaadinde bulundular. Ancak bu vaatler ne yazık ki rafa kalkmış, milli iradenin seçtiği bu Meclis maalesef yeni anayasayı bir türlü başaramamıştır. Artık gün bugündür. Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi de dahil olmak

üzere yeni yönetim sistemini de belirleyecek değişiklik behemehal

26. Yasama Dönemi'nde AK Parti Hükümeti olarak bizim en öncelikli konularımız arasında yerini alacaktır. İlk defa millet iradesiyle gerçekleştirilecek bu anayasanın yapımında diğer siyasi partilerin de yanımızda yer almasını bekliyoruz. Gelin, bu tarihi sorumluluğu birlikte yerine getirelim."

"İnsanımızın mutluluğunu ve refahını ön planda tutacağız"

Cumhuriyetin 100. yılına yürürken eğitimde, adalet sisteminde ve ekonomide yapılacak köklü değişikliklerin Türkiye'yi "üst gelir grubu" ve "en yüksek insani gelişmişlik seviyesi"ndeki ülke standartlarına ulaştıracağını aktaran Binali Yıldırım, "Hükümetimiz, şimdiye kadar olduğu gibi milletimizin geleceğini inşa etmede kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir.

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla yapacağımız her işte öncelikle insanımızın mutluluğunu ve refahını ön planda tutacağız." dedi.

İcraatlarının ana gayesinin "İnsanların hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini artırmak ve refahını yükseltmek" olacağını vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti hükümetlerinin, Cumhuriyet tarihinde hiçbir partiye nasip olmamış bir kurumsal sürekliliğe ve icraat tecrübesine sahip bulunduğunu kaydetti.

Yıldırım, "14 yılda gerçekleştirdiğimiz icraatlar ve köklü dönüşümleri daha da ileriye taşıyarak, 2023 hedeflerine yürüyüşümüzü güçlü ve kararlı bir şekilde devam ettireceğiz.

Önümüzdeki dönemde, daha güçlü bir Türkiye için, ülkeyi zenginleştiren, vatandaşlarımızın refahını artıran, adil paylaşımı önceleyen, demokrasiyi daha da ileriye taşıyan uygulamalarla, milletimizden aldığımız yetkiyi, milletimiz için kullanacağız." diye konuştu.

"Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Tüm vatandaşlarımızın bu anlamda inancına, diline, kültürüne, değerlerine, yaşam tarzına ve diğer tüm farklılıklarına saygı göstermeyi sürdüreceğiz." diyen Yıldırım, insani kalkınmayı esas

alarak, hak ve özgürlüklerin alanını genişletmeye devam edeceklerini vurguladı.

Dış Politika

21. yüzyıl şartlarında, ülkeyi daha da ileriye taşımanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirten Yıldırım, "Bu sorumluluktan hareketle, köklü geçmişimizden güç alarak bölgemizde ve dünyada barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Dış politikadaki hedefimiz, Türkiye'nin bölgesinde barış ve kardeşliği daim kılacak politikaları kararlılıkla sürdürülmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Hükümet programının, 10. Kalkınma Planı ve Seçim Beyannamesi'ndeki taahhütlerin esas alınarak hazırlandığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu program,

ülkemizi bölgesinde ve dünyada hak ettiği konuma ulaştırmada önemli bir kilometre taşı olacaktır.

Ülkemiz, AK Parti hükümetleriyle birlikte başlayan istikrar ve güven ortamı sayesinde bölgesel ve küresel krizlerden en asgari

ölçüde etkilenmiş, birçok ülkenin aksine büyümesini, kalkınmasını

sürdürmeyi başarmıştır.

Bundan böyle ülkemizi, küresel ve bölgesel anlamda istikrar ve güven adası haline getirmek için gösterdiğimiz bu başarıyı, 65. Hükümet döneminde de güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Reform ve icraatlarımız, insan odaklı bir anlayışla, yatırım, istihdam ve

üretimi önceleyen, refahın daha adil paylaşımını öngören bir Türkiye hedefine hizmet edecektir.

Bu bağlamda 6 temel alanda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Bunlar, demokrasi ve adalet, eğitim, reel ekonomide köklü değişim. Öncelikli dönüşüm programları, kamu yönetimi ve kamu maliyesidir.

Vatandaşlarımız için olmazsa olmaz olan insan hak ve hürriyetleri ile adaleti daha ileriye taşımak, ekonomik ve sosyal gelişmemiz için vazgeçilmez bir hedeftir.

Türkiye'nin gerçek mukayeseli üstünlüğü, genç ve dinamik nüfusudur. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak eğitimde fırsat eşitliğinde ve herkesin eğitim imkanlarına erişimi konusunda çok önemli mesafeler kat ettik. Önümüzdeki dönemde eğitimde uzmanlaşmaya ve her seviyede kaliteyi daha fazla hız vereceğiz.

Üreterek büyüyen, istihdam oluşturan, ihracatı geliştiren bir ülke olma yolunda reel sektörü daha güçlü, daha rekabetçi yapacağız. Bu

çerçevede, atacağımız adımlarla, üretim yapımızda ve ihracatımızda

ileri teknolojiye dayalı yüksek katma değerli ürünlerin payını

artıracağız.

İş ve yatırım ortamı iyileşecek."

"Ulusal ve uluslararası doğrudan yatırımları teşvik edecek, destekleyecek ve tüm yatırımların ihtiyacı olan her türlü tedbiri zamanında alacağız." ifadelerini kullanan Yıldırım, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

" Kamuda zaman yönetimini esas alan etkin bir personel sistemini önemsiyoruz. Bu sayede, daha hızlı çalışan ve daha hızlı karar veren bir idari yapılanmayı gerçekleştireceğiz. Yerel yönetimlerde, kamu kaynaklarının ülke ve millet menfaati için kullanımını temin edecek düzenlemeleri süratle gerçekleştireceğiz. Bütün bu alanları kapsayan 'öncelikli dönüşüm programımızı' uygulamaya devam edeceğiz. Bu şekilde, tasarrufları, yatırımı, üretimi, ihracatı artıracak, daha yüksek oranda büyüme hedefini gerçekleştireceğiz. 2016 yılında uygulamaya konulan eylem planımız, hükümet programında yer alan öncelikler de dikkate alınarak hayata geçirilecektir."

"Dördüncü sanayi devrimine geçiş"

"Gençlerimiz geleceğimizdir. Gençlerimize mesleki eğitim ve iş imkanlarının sağlanması öncelikli görevlerimizden bir tanesi olacaktır." diyen Yıldırım, bilgi toplumunu gerçekleştirmek amacıyla bilgi-iletişim teknolojileri başta olmak üzere, dördüncü sanayi devrimine geçiş için gerekli çalışmalara hız verileceğini bildirdi.

65. hükümetin, siyasi istikrar ve güven sayesinde ekonomik büyümeyi gerçekleştirmeye devam edeceğini belirten Başbakan Yıldırım, "Bu dönemde de yatırımlara ve projelere odaklanarak, özel sektör yatırımlarını çok daha fazla destekleyeceğiz. Bilim ve teknoloji alanına verdiğimiz önemle, başta uzay, havacılık ve savunma sanayi olmak üzere, yerli ve milli sanayimizi güçlendirmek için gerekli adımları atacağız." dedi.

Bir taraftan üretken yatırımlara alternatif finansman imkanları

sağlarken, diğer taraftan da finansmana uygun şartlarda erişimi kolaylaştıracaklarını bildiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Özel sektörün ilgisini yeterince çekmeyen bölgelerde kamu ve özel sektörün işbirliğiyle istihdam ağırlıklı proje ve yatırımlara öncelik vereceğiz. Böylece bölgesel kalkınma farklılıklarını asgari düzeye indirecek girişimleri güçlendireceğiz.

Bütün bunları gerçekleştirerek milletimize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirebilmemiz için Meclisimizin ve milletimizin desteğine duyduğumuz güven tamdır."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım 65. Hükümet Programını Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement