Başbakan Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron düzenlemesine ilişkin, "Bu statüde çalışan, yüzbinleri ifade edeceğimiz kişilerin, kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek.

04.12.2017 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron düzenlemesine ilişkin, "Bu statüde çalışan, yüzbinleri ifade edeceğimiz kişilerin, kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'nda, resmi ziyarette bulunacağı Güney Kore'ye hareketi öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Güney Kore Cumhuriyeti Başbakanı Lee Nak-Yeon'un daveti üzerine, Kore Cumhuriyeti'ne resmi ziyaret gerçekleştireceğini belirten Yıldırım, ziyarette kendisine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Güney Kore Dostluk Grubu Başkanı Zeki Aygün, Kore Dostluk Grubu Başkan Vekili Mehmet Akyürek, AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir'in eşlik edeceğini açıkladı.

Başbakan Yıldırım, "Ziyaretimizin, Türkiye ile Güney Kore Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yıl dönümü, aynı zamanda Türkiye-Güney Kore Kültür yılı olarak kutlanmakta olan 2017 senesinde gerçekleştirilmesi ayrıca önem arzetmektedir." ifadelerini kullandı.

Ziyareti esnasında Güney Kore Cumhuriyeti Başbakanı Lee Nak-Yeon ile kapsamlı baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştireceklerini bildiren Yıldırım, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in tarafından kabul edileceğini, Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Chung Sye Kyun ile ayrıca bir görüşme yapacaklarını aktardı.

"Bölgesel ve uluslararası konuları görüşeceğiz"

Yıldırım, görüşmeler esnasında ikili, siyasi, ekonomik, ticari, kültürel iş birliği konularının kapsamlı şekilde ele alınacağını, terörle mücadele, düzensiz göç meselesi başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Kore'deki gerginlik gibi güncel, bölgesel ve uluslararası konuları da görüşeceklerini ifade ettti.

Ziyareti vesilesiyle Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği'nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştireceklerini anlatan Yıldırım, Güney Kore'deki mukim vatandaşlarla da bir araya geleceklerini vurguladı.

Başbakan Yıldırım, Türk şehitliğinin de bulunduğu Busan şehrinde Kore Anısal Mezarı ziyaret edeceklerini, bu çerçevede Kore şehitlerini temsilen bir şehit yakınının kendisine eşlik edeceğini aktardı.

"Ekonomik iş birliği potansiyelimiz artarak devam ediyor"

Güney Kore ile ilişkilerin 2012'de imzalanan bir anlaşmayla stratejik ortaklık seviyesine çıkarıldığına işaret eden Yıldırım, "Güney Kore'de özellikle son yıllarda ekonomik iş birliği potansiyelimiz artarak devam etmektedir. Türkiye'nin önemli büyük projelerinde Güney Kore firmalarıyla kapsamlı işbirliği gerçekleştirmekteyiz. Hem Çanakkale 1915 Köprüsü hem de Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi köprülerde Güney Kore'nin önemli altyapı şirketleri yer aldılar. Ayrıca elektrik, alternatif enerji konusunda da özel sektör ile Güney Kore kapsamlı işbirliği gerçekleştirilmektedir." diye konuştu.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasıyla beraber ticaret dengesinin Türkiye'nin lehine geliştirilmesinin de konularının arasında yer aldığını kaydeden Başbakan Yıldırım, bu çerçevede Güney Kore'nin küresel büyük şirketlerinin yöneticileriyle de toplantılar yapacaklarını bildirdi.

Yıldırım, Türkiye'den Güney Kore ile iş yapan firmaların temsilcilerinin de bu seyahate iştirak edeceklerini belirterek, bu seyahatin Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

"Taşeron düzenlemesi"

Başbakan Yıldırım, son aşamaya gelindiği belirtilen taşeron düzenlemesinin ayrıntılarına ilişkin soru üzerine şu yanıtı verdi:

"Taşeron olarak çalışanların kamuda kadroya alınması, daha doğrusu sürekli çalışan haline getirilmesi yönünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıkların yaptıkları çalışma tamamlandı. Bu konudaki düzenleme son şeklini aldı. Bu statüde çalışan, yüzbinleri ifade edeceğimiz kişilerin, kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek. Bununla ilgili 12 maddeden oluşan düzenlemenin detaylarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ilgili taraflarla, kamuoyuyla bugün yarın, bu hafta içinde paylaşmış olacak. Muhtemelen yarınki grup toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir."

Kasım ayı enflasyon rakamları

Yıldırım, "Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Beklentilerin üzerinde bir artış oldu. Bu artışın önlenmesi için ne gibi önlemler alınacak?" sorusu üzerine, şu görüşlerini paylaştı:

"Beklediğimizden biraz yüksek geldi. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda yukarı doğru bir kıpırdanma var. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünüyoruz. Aralık ayındaki oranın bundan daha düşük olacağını öngörüyoruz. 2018'de fevkalade bir durum olmazsa bu oran daha da düşecek. İki tane temel sebep ön plana çıkıyor burada. Bir tanesi yüksek büyüme olduğu zaman enflasyonun biraz yukarı seviyede olması mümkün. Yüksek büyümeyi hedef aldığınız zaman enflasyon yukarı doğru hareketleniyor. İkincisi, son birkaç ayda küresel finans piyasalarında yaşanan, özellikle de gelişmekte olan ülkeleri yakından etkileyen kur hareketleri ve buradaki dalgalanmalar da kısmen enflasyon oranına etki ediyor. Bütün bunları dikkate aldığımızda önümüzdeki sene hedefimiz enflasyonu olabildiğince, mümkünse tek haneli bir orana düşürmek yönünde olacaktır. Bu yönde de bazı önemli kararlar almış olacağız. Bunların çalışmaları devam ediyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement