Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye Eleştiri: Bizimle Aynı Masada Olanlar Bize Karşı Ordu Kuruyor - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye Eleştiri: Bizimle Aynı Masada Olanlar Bize Karşı Ordu Kuruyor

Medya ödülleri töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, Suriye sınırında ordu kuracağını açıklayan ABD'yi eleştirdi: Bizimle aynı masada oturanlar bize karşı ordu kuruyor.

16.01.2018 19:08  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, medya ödülleri töreninde konuştu. Başbakan Yıldırım açıklamasında şunları söyledi:

"Kanunlarla, kısıtlamalarla, yasaklarla değil; medyanın, basının, yayının kendi etik değerlerinin gelişmesi lazım. Medyaya, basına güveni artırmanın, itibarını yükseltmenin yolu bu. Başka türlü olmaz. Bu konuda hepinize çok büyük görevler düşüyor."

TÜRKSAT'TA İNDİRİME GİDİLİYOR

"TÜRKSAT'ın frekans ücretleri pahalı diye şikayette bulunuyorlar. Bu konuda da Ulaştırma Bakanımıza söyledik. O da TÜRKSAT ile beraber bir çalışma yaptı. Burada ciddi bir indirime gidiyoruz. Frekansın bandın genişliğine göre. Daha dar bir bant genişliğinde 7 bin 200 dolar artı KDV, daha geniş band olunca 12 bin 500 artı KDV. Yani yüzde 40'la 60 varan bir indirimden bahsediyoruz."

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye Eleştiri: Bizimle Aynı Masada Olanlar Bize Karşı <a class='keyword-sd' href='/ordu/' title='Ordu'>Ordu</a> Kuruyor
"KİM DOST, KİM DEĞİL BELLİ OLUYOR"

"Bugünlerde milli ve yerli ner türlü çıkışa ihtiyaç var. Savunma sanayinde böyle, ekonomide böyle... Siyasette de yerli ve milli çıkışa ihtiyaç var. Niye? Etrafa bakıyorsunuz her gün yeni bir plan, yeni bir tezgah. Bir yandan Suriye'de Irak'ta işleri yoluna koyalım derken, dost bildiğimiz bazı ülkeler, hem de NATO içinde bizimle beraber aynı masa etrafında oturanlar, bize karşı alenen terör faaliyeti yürütenlerle bir olup ordu kuruyorlar."

"KENDİ SINIRIMIZI KORURUZ"

"NATO'nun sınırları, Türkiye'nin güney sınırlarıdır. NATO'nun sınırlarını korumak, terör gruplarına mı kaldı? Biz kendi sınırımızı koruruz. Her türlü ülkemize yönelecek bu terör faaliyetlerinin de üstesinden gelmesini biliriz. Fırat Kalkanı'nda bunu yaptık, icap ederse yeni alanlarda da bunu en güzel şekilde yerine getiririz."

"EMPERYALİST ÖZLEMLER VE HEDEFLER"

"Ancak bugünlerde gerçek dost ve gerçek dost olmayanlar belli oluyor. Emperyalist özlemler ve hedefler, bölgede yeni planlamalar peşindeler. Yeni planlama, Türkiye'nin bölgedeki teminat gücünü zayıflatmaya yönelik planlamalardır."

"ÇAPULCULARLA İŞ TUTMAYA DEVAM EDECEK MİSİNİZ?"

"Biz müttefiklerimize açık bir çağrı yapıyoruz. Niyetinizi açıkça ortaya koyun. Siz, tabi olduğunuz müttefikliğe, NATO üyeliğinin getirdiği vecibelere uygun olarak hareket edecek misiniz? Yoksa Türkiye'nin içeride ve dışarıda başını ağrıtan çapulcularla iş tutmaya devam edecek misiniz? Bu kararın verilmesi bizim açımızdan hayati önem taşıyor."

"EGEMENLİK HAKLARIMIZDAN TAVİZ VERMEDİK"

"Bugüne kadar egemenlik haklarımızdan, şartlar ne olursa olsun taviz vermedik. Bundan sonra da hiçbir şekilde, hiçbir güç şu Ayyıldızlı bayrağı indiremez, ezanları dindiremez, bu milleti bölemez!"

Başbakan Yıldırım\'dan ABD\'ye Eleştiri: Bizimle Aynı Masada Olanlar Bize Karşı Ordu Kuruyor

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye Eleştiri: Bizimle Aynı Masada Olanlar Bize Karşı Ordu Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement