Başbakan Yıldırım'dan Yavru Köpeğin Patilerine Kesilmesi Olayına Tepki Gösterdi: "Bunu Yapana Ben... - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım'dan Yavru Köpeğin Patilerine Kesilmesi Olayına Tepki Gösterdi: "Bunu Yapana Ben...

Başbakan Yıldırım'dan yavru köpeğin patilerine kesilmesi olayına tepki gösterdi: "Bunu yapana ben insan demekten utanıyorum" "O dönem Dersim'i yapanların, bugün bir şekilde öz eleştirisini hesabını vermelidir" "İrfan merkezleri ve Cem evlerini artık statüsünü tartışma alanından çıkarmaya...

16.06.2018 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım'dan yavru köpeğin patilerine kesilmesi olayına tepki gösterdi: "Bunu yapana ben insan demekten utanıyorum"

"O dönem Dersim'i yapanların, bugün bir şekilde öz eleştirisini hesabını vermelidir"

"İrfan merkezleri ve Cem evlerini artık statüsünü tartışma alanından çıkarmaya karar verdik"

İSTANBUL - Başbakan Binali Yıldırım, Sapanca'da patileri kesilen köpek olayına tepki göstererek, "Bunu yapana ben insan demekten utanıyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım bir otelde düzenlenen programda Alevi Kanaat Önderleri ile bayramlaştı. Yıldırım'a programda eşi Semiha Yıldırım, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal eşlik etti.

Yıldırım programda yaptığı konuşmada katılımcıların Ramazan Bayramı'nı kutladığını ifade ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yıldırım, " Biz aynı inancın aynı dinin mensuplarıyız. Hepimiz biriz. Farklılıklarımız da bizim en büyük zenginliğimiz. Erzincan'da doğmuş büyümüş birisi olarak bu birlikteliğin ne anlama geldiğini bilirim. Aynı medeniyetin ortak mirasçılarıyız. Aramızdaki muhabbet bizi kardeş yapıyor. Kaderimiz de bir bizim hamurumuz bu toprakların kültürü ile sazı ile sözüyle yoğrulmuştu. Aramızda bir şey varsa o da muhabbettir. O muhabbeti korumak için birbirimizin sözüne can kulağımızı vermek ve birbirimizi iyi anlamak gibi bir mecburiyetimiz vardır. Hz. Fatıma'yı annemiz bilmeyen bizden değildir. Kerbela'yı bilmeyen bizden değildir. Yolumuz bir maksadımız bir menzilimiz bir" dedi.

"Geçen yıldan itibaren daha çıkışlar nerede ise bitme noktasına geldi."

Yıldırım, konuşmasının devamında terör örgütü PKK'ya katılan gençlerin neredeyse tamamen bittiğini ifade ederek, " Bu kardeşliğe zarar vermeye yönelik tehditleri ancak ve ancak birbirimiz ile kenetlenerek aşacağımızı düşünüyorum. Dün Tunceli'de çok coşkulu çok heyecanlı güzel bir toplantı yaptık. Orada canlarımız ile hemşerilerimiz ile bir araya geldik. 2003'te de Tunceli'ye gitmiştim. O günkü Tunceli ile bugünkü Tunceli arasında çok büyük fark var. Terör korkusu ortadan kalktıktan sonra orada her şey daha güzelleşti. Toplum da acılar yaşandı. Husumetler gelişti. Her yönden büyük zarar gördük. Enerjimizin bir kısmı bu terör sebebiyle harcandı. Bölgeye yol yaptırmak istedik onu engellediler. Yüksek ovaya hava yolu yaparken 99 kere şantiye basıldı çalışanlar kaçırıldı. Sorun nedir bilir misiniz en büyük sorun PKK terör örgütüdür. Geçen yıldan itibaren daha çıkışlar nerede ise bitme noktasına geldi. Çünkü artık ay yıldızlı bayrağımız yurdun her bölgesinde dalgalanıyor. İnsanlar artık eski kaos korku dönemine dönmek istemiyor" diye konuştu.

"Bunu yapana ben insan demekten utanıyorum"

Kürsüde birlik mesajları vermeye devam eden Yıldırım," Aramızda ötekilik yok. Bizim insanlarımızın hepsi can'dır her canda azizdir. Sakaryada'daki olayı görüyor musunuz? Bunu yapana ben insan demekten utanıyorum. O da bir can o can taşıyor. Bir alçak sen onun ayaklarını nasıl kesersin sen ona nasıl kıyarsın. Bizim geleneğimiz karıncayı incitmeyi bile bir suç görür. Bunlar maalesef dönüp dolaşıp eğitime geliyor. Eğitim işin başı" diye konuştu.

"O dönem Dersim'i yapanların, bugün bir şekilde öz eleştirisini hesabını vermelidir"

Yıldırım konuşmasının devamında Tunceli'de cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan olayla ilgili konuşarak, "Dersim ile bu ülke yüzleşmelidir hiçbir yanlışın arkasında durmak gibi bir lüksümüz yok. O dönem Dersim'i yapanların bugün bunun bir şekilde öz eleştirisini hesabını vermelidir. Devlet yaptı. Devlet yanlış yapabilir, yapmaması gerekir ama yanlış yapılmıştır. Bir daha bu yanlışın olmaması için bu meselenin de açık samimi bir şekilde toplumla paylaşılması gerekir. İdam etmek için yaşını büyütüp idam ettiğiniz o insanların zihinlerindeki acının küllendirilmesi ve bir daha yaşanmaması için konuşulması gerekir. Dolayısı ile değerli dostlar yapmamız gerek bundan sonra ortak yönlerimizi daha çok ortaya çıkarmak gerekir" dedi.

"İrfan merkezleri ve Cem evlerini artık statüsünü tartışma alanından çıkarmaya karar verdik"

Yıldırım konuşmasının devamında, cemevlerinin statüsü ile ilgili konuya değinerek, "Sorunları torunlara bırakmayacağız. Doğru zeminde konuşacağız. Alevi vatandaşlarımız ile birlikte meseleleri çözmek için biz çalıştaylar yaptık. En büyük konu sorunun tanımında anlaşamamak. Öyle bir farklılaşma var ki Hz. Ali'siz Alevilikten tutun, Aleviliği tek başına din olarak görmeye kadar değişik değişik görüşler var. Benim tespitim bu yönde. Ancak makul olanı yapmak açısından elimizde fırsatlar var. İrfan merkezleri ve Cem evlerini artık statüsünü tartışma alanından çıkarmaya karar verdik. Bu şekilde inşallah uygulama fiili durum bunun fiili durumunu görmemiz lazım. Bu bir ihtiyaç olmasa Cem evleri her yerde yapılır mı? Bize düşen bu ihtiyacı görmek. Ona göre hızlı hareket etmek. Geçte olsa önemli bir mesafe almış olmayı da ben ciddi bir kazanım olarak görüyorum. İnşallah bundan sonra daha fazla içice ön yargısız konuşarak görüşerek bu meselelerin üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım'dan Yavru Köpeğin Patilerine Kesilmesi Olayına Tepki Gösterdi: 'Bunu Yapana Ben... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi
    21:38 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı ve vatandaşlara seslendi. Özel, oy kullanmaya kadar herkesin komşularına, müşterilerine, öğrencilerine, arkadaşlarına ulaşarak CHP'ye destek vermelerini istedi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.


Advertisement