Başbakan Yıldırım Medya Temsilcileriyle Bir Araya Geldi (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım Medya Temsilcileriyle Bir Araya Geldi (2)

Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın, terör unsurları bölgeden temizleninceye kadar devam edeceğini belirterek, "Milletimizin harekata desteği tamdır.

21.01.2018 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın, terör unsurları bölgeden temizleninceye kadar devam edeceğini belirterek, "Milletimizin harekata desteği tamdır. Bu da askerimizin oradaki operasyon kabiliyetini daha da arttırmaktadır." dedi.

Medya temsilcileriyle Vahdettin Köşkü'nde bir araya gelen Yıldırım, Suriye rejiminin etkin kontrolünün bulunmadığı Afrin Bölgesi'ndeki bütün terör gruplarının mevcudiyetinin, Suriye'nin de aynı zamanda toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit olduğunu anlattı.

DEAŞ gibi PKK, KCK, PYD, YPG'nin de bir terör şebekesi olarak masum Suriyeli sivilleri tahakkümü altına almak için her türlü terör faaliyetine başvurduğunu, sadece Araplar ve Türkmenleri değil, kendisine karşı çıkan Kürtleri de etnik ve ideolojik temizliğe tabi tuttuğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Nitekim Suriye'den ülkemize bu süreçte yüz binlerce Kürt göç etmek zorunda kalmıştır. Bu tespitlerin ışığı altında TSK tarafından ülkemiz sınır güvenliğini sağlamak, Afrin Bölgesi'ndeki teröristleri yok etmek, bu sürette Kürtler, Araplar, Türkmenler başta olmak üzere dost ve kardeş bölge halkını terörün zulmünden ve baskısından kurtarmak amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkomutanlığı riyasetinde Zeytin Dalı Harekatı başlatılmıştır. Harekat, terör unsurları bölgeden temizleninceye kadar devam edecek. Milletimizin harekata desteği tamdır. Bu da askerimizin oradaki operasyon kabiliyetini daha da arttırmaktadır."

Bugün gazetelerin iç sayfalarına baktığını anlatan ve bu vesileyle medya temsilcilerine teşekkür eden Yıldırım, "Aynen 15 Temmuz'da olduğu gibi görüş farklılıklarımızı, duruşlarımızı, dikkate almadan ülke menfaati için, milletin geleceği için çok güzel bir fotoğraf gösterdiniz. Esasen bugün buradaki fotoğraf da bunun aynısıdır. Burada bugün bize karşı muhalefet içinde olan da olmayan da bütün medya mensupları, yazılı,görsel bir arada. Çünkü bu mesele milli meseledir." diye konuştu.

Yıldırım, demokratik bir ülke olarak farklı seslerin olabileceğini belirterek, "Ama bunlar her şey yolunda giderken, ülkemizin başında bu gaileler olmazken bir problem teşkil etmez ancak, bütün dünyanın gözümüzün üzerinde olduğu bir bölgede beka meselesiyle karşı karşıya bulunduğumuz bu şartlarda sizlerden beklediğimiz de buydu. Biz bunu telkin etmedik ama siz durumdan vazife çıkararak, güzel bir duruş sergilediniz. İyi bir başlangıç yaptınız. Milletim ve hükümetim adına sizlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, terör unsurları bölgeden tamamen temizleninceye kadar Fırat Kalkanı'ndaki gibi harekata devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, "Orada da bugün okullar, hastaneler açık. İnsanlar iş, güç kurmaya çalışıyorlar. Normal hayat devam ediyor, Türkiye'ye karşı da büyük bir memnuniyet var." dedi.

Hedef terör örgütü

Harekatın planlama ve icrasında, sadece bahse konu terör unsurlarıyla, bu unsurlara ait barınak, silah, sığınak, mevzi, araç ve gerecin hedef alındığını, sivil halkın zarar görmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiğini belirten Yıldırım, "Harekat uluslararası hukuk temelinde, BM Sözleşmesi'nin 51. maddesine dayandırılarak, meşru müdafaa hakkı olarak yürütülüyor. Ayrıca BM'nin Güvenlik Konseyi'nde aldığı terörle mücadeleye ilişkin 1373, 1624, 2170, 2178 sayılı kararları uyarınca, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı esasına göre yürütülüyor." diye konuştu.

Bu harekatın milli menfaatler doğrultusunda başarıyla tamamlanması, sivil halkın zarar görmemesi ve bölgede arzu edilen barışın sağlanması için yazılı ve görsel medyanın desteği ve katkılarını önemsediklerini dile getiren Yıldırım, yabancı kaynakların, PKK, KCK, PYD, YPG ile DEAŞ terör örgütü kaynakları üzerinden Türkiye aleyhinde yapacakları muhtemel dezenformasyonlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dün sosyal medyada kan revan içinde küçük bir çocuk. Bunu hemen arkadaşlar ortaya çıkardı ki geçmiş dönemde Musul ve orada yapılan operasyonlara ait bir fotoğraf. Buna benzer olaylar önümüzdeki kısa süre içinde başlamak üzere yoğun bir şekilde yapılacak. Bu tabii bir taktik, bir dezenformasyon yöntemi. Maalesef bu terör örgütleri sosyal medyayı hemen hemen bütün devletlerden daha etkin kullanıyor. Bu bakımdan medya kuruluşlarımızın, basın yayın organlarımızın bu konuda daha dikkatli olmasını bekliyoruz. Teyit etmeden, sorgulamadan bu konulardaki haberlere mesafeli yaklaşılması önem arz ediyor. Orada şu propaganda yayılmaya çalışılıyor; 'Burada DEAŞ yok'. Halbuki Suriye'deki mücadele DEAŞ ile sınırlıydı. Dolayısıyla Türkiye'nin bu operasyonu farklı amaçlar gözetiyor gibi yavaş yavaş bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Şunu asla aklımızdan çıkarmayalım, DEAŞ burada. Çünkü DEAŞ'a Rakka'dan yol verdiler, buraya gelmesine izin verdiler. Bir kısmı da buradan denizden Avrupa'ya geçmeye çalıştı. Geçerken yakaladık, bir kısmı da geçti. Dolayısıyla burada istemediğimiz kadar DEAŞ'lı var. Birlikte çarpışıyorlar. Bunların birbirinden farkı olmadığını zaten bütün dünya kamuoyu biliyor."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım Medya Temsilcileriyle Bir Araya Geldi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement