Başbakan Yıldırım: "Peygamberimizin Ümmetinden Terör ve Şiddet Çıkmaz" - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım: "Peygamberimizin Ümmetinden Terör ve Şiddet Çıkmaz"

Başbakan Yıldırım: "Peygamberimizin ümmetinden terör ve şiddet çıkmaz" "Üç ayların insanlığa huzur barış ve kardeşlik getirmesini niyaz ediyorum" "Biz Hazreti Peygambere ve onun kutlu yoluna aşık bir milletiz" "İslam'ın hayat veren mesajlarının şiddet, terör ve vahşetin referansı...

18.04.2017 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım: "Peygamberimizin ümmetinden terör ve şiddet çıkmaz"

"Üç ayların insanlığa huzur barış ve kardeşlik getirmesini niyaz ediyorum"

"Biz Hazreti Peygambere ve onun kutlu yoluna aşık bir milletiz"

"İslam'ın hayat veren mesajlarının şiddet, terör ve vahşetin referansı olarak gösterilmesini asla kabul etmeyiz"

"Batı kültüründe yerleşmiş bir İslam korkusu var ki Batı bu hastalığıyla mutlaka yüzleşmek zorundadır"

"Din istismarcılığının 15 Temmuz'da bu ülkede yaşattığı acıları gördük"

"Rabbimden bizi Peygamber Efendimize yakışı hayırlı ümmet eylemesini niyaz ediyorum"

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım, Hz. Muhammed'in ümmetine güvenilirliğin önemini aşıladığını kaydederek, "Peygamberimizin ümmetinden terör ve şiddet çıkmaz. Hiçbir şiddet kendini barışın ve adaletin Peygamberine nispet edemez. İslam'ın hayat veren mesajlarının kimi çevrelerde şiddet, terör ve vahşetin referansı olarak gösterilmesini asla kabul etmeyiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temalı Peygamber Efendimizi anma programına katıldı. ATO Congresium'da gerçekleştirilen programda konuşma yapan Yıldırım, Tunceli'de meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'ta rahmet dileyerek sözlerine başladı. Yıldırım, davetlilerden şehitlerin ruhu için Fatiha okumalarını istedi.

Hz. Peygamber ve ashabını hürmetle yad ettiğini belirten Yıldırım, "Allah'tan resulünün şefaatine bizi de dahil etmesini niyaz ediyorum. Hazreti Peygamber Efendimizin ashabını da hürmetle yad ediyorum. Sizlerin şahsında tüm İslam alemini hürmetle selamlıyorum. İslam, selam dinidir, selam barış demektir ve selam Allah'ın selamıdır. Selam Allah'ın adıyla barışa, huzura teminat kılmak demektir. Bizler Efendimizin öğütlediği üzere selam üzerine yaşarız ve her daim selam ederiz. Selamın anlamı benden sana zarar gelmez demektir" şeklinde konuştu.

"Üç ayların insanlığa huzur barış ve kardeşlik getirmesini niyaz ediyorum"

Üç ayların tüm insanlığa huzur getirmesi dileğinde bulunan Yıldırım, "Diyanet İşleri Başkanımız, müftülerimiz, müezzinlerimize kadar tüm diyanet camiamız İslam'ı temsil ediyor ve topluma dinimizi anlatıyorlar. Mübarek üç ayların içindeyiz. Bu ayların insanlığa huzur barış ve kardeşlik getirmesini niyaz ediyorum. Milletimizin huzur ve sükun içinde ramazan ve bayrama ulaşmasını da temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hz. Muhammed'in yaşantısıyla yeni bir dünyanın kapılarını açtığını ifade eden Yıldırım, "Peygamber efendimiz emin kişiliği ve sade yaşantısıyla örnek davranışlarıyla edep ve hayasıyla yeni bir dünyanın yepyeni hayatın kapılarını açtı. Katrana karışmış yürekleri eritti, sertleşmiş kalpleri yumuşattı, çöle dönmüş gönüllere çağlayan gibi aktı. Onu öldürmek için gelenler onda dirildiler. Hazreti Peygamber bir yetim ve öksüz olarak en çok da yetim ve öksüzlerin, çocukların peygamberiydi. Çocukların başını okşamanın sadaka olduğunu ifade edecek kadar çocuklara inanan bir peygamberdi. O tevhidin, özgürlüğün ve sevginin peygamberidir. O şefkatin, rahmetin, muhabbetin peygamberidir. Efendimiz sadece çölü değil, varlığıyla alemleri aydınlatmış, alemlere anlam katmış bir şahsiyetti. Ne giyim kuşamında, ne yeme içmesinde, ne de dünya serveti karşısında sadelikten asla taviz vermedi. İnsanın özüne ait her şey onun ruhunda anlam kazanmıştır. Güzel ahlakıyla tüm insanlığa örnek olmuş, yol göstermiştir. Resulullah Efendimiz insanı körleştiren ideolojiden adaletsizlikten, zulümden, yetim hakkı yemekten uzak bir şahsiyetti. Her türlü asabiyeti, ırkçılığı ayaklarının altına almış, insanları gönül bağıyla birbirine bağladı, Kur-an'ı Kerim sevgisiyle, Allah aşkıyla kaynaştırdı" açıklamalarında bulundu.

"Biz Hazreti Peygambere ve onun kutlu yoluna aşık bir milletiz"

Yıldırım, Türk ulusunun Hz. Peygamberin yoluna aşık bir millet olduğunu kaydederek şu açıklamalarda bulundu:

"Zengini fakirin hamisi, zenciyi beyazın kader ortağı yaptı. Komşuyu komşunun mirasçısı olacak kadar yakınlaştırdı. Biz Hazreti Peygambere ve onun kutlu yoluna aşık bir milletiz. Hamt olsun ki aziz milletim ışığını ondan alır. En çok ona hürmet ederiz ve en çok da onu özleriz. Ona hürmette kusur göstermekten korkarız. Ona hürmetle onun hatırasına isimlerimiz Muhammed, Ahmet, Mehmet, Mahmut, Hatice, Amine, Abdullah, Aişe, Fatma, Ali, Osman, Ömer ve Ebu Bekir'dir. Biz ordumuza peygamber ocağı deriz. Peygamber ocağında yetişen yiğitlere de 'Mehmetçik' deriz."

Hz. Peygamber'e duyulan sevginin 80 milyon Türk vatandaşını birbirine bağladığını söyleyen Yıldırım, "Peygamberimiz ve onun yoluna olan sevdamız 80 milyonu birbirine sevgi bağıyla bağlar. İstanbul'da Sultan Ahmet Meydanında duyulan o muhteşem ezan, Diyarbakır Ulu Camii'nden de aynı ruhla aynı adanmışlıkla yayılır yüreklerimize. Ankara'da Hacı Bayram Camii'nde okunan sureyle mırıldanılan dua ile Şanlıurfa Halil-ur Rahman Camii'nde okunan sure ve dua ayını niyetlerle dökülür dilimizden. Siyasetçi, idaresi, bürokrat, memur tüm işlerinde kardeşlik hukukunu asla zedelemeli. Aynı kıbleye dönen topluluklar, ülkeler bu hassas ülkeler bu hassas ilkeye özenle riayet etmelidir" diye konuştu.

"Peygamberimizin ümmetinden terör ve şiddet çıkmaz"

Hz. Muhammed'in ümmetinden terör ve şiddetin çıkmayacağını belirten Yıldırım, "Peygamber efendimiz, 'Müslüman elinden ve dilinden Müslümanların emin oldukları kişidir, Mümin ise insanların canları ve malları hususunda güvendikleri kişidir' diye buyuruyor. Bu buyruğu veren Peygamberimizin ümmetinden terör ve şiddet çıkmaz. Hiçbir şiddet kendini barışın ve adaletin Peygamberine nispet edemez. İslam'ın hayat veren mesajlarının kimi çevrelerde şiddet, terör ve vahşetin referansı olarak gösterilmesini asla kabul etmeyiz" dedi.

"Batı kültüründe yerleşmiş bir İslam korkusu var ki Batı bu hastalığıyla mutlaka yüzleşmek zorundadır"

Batı kültürlerinde yükselen İslamofobiye değinen Yıldırım, "Batıda eski geleneksel öfke nedeniyle İslam karşıtlığı giderek yükseliyor. Batı kültüründe yerleşmiş bir İslam korkusu var ki Batı bu hastalığıyla mutlaka yüzleşmek zorundadır. Yeryüzünde yaşanan acılar, tüm insanlığın acısıdır. Acıları ayrımsız bir şekilde sahiplenip yaraları birlikte sarmalıyız. Huzur ve güveni yalnız kendimiz için değil, bütün insanlık için istemeliyiz. İslam barış ve güveni, inşa için gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

"Din istismarcılığının 15 Temmuz'da bu ülkede yaşattığı acıları gördük"

Yıldırım, İslam dininin istismarcı kesimlerden korunmasına dikkat çektiği konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:

"Yüce dinimiz korumamız gereken en tehlikeli unsurların başında din istismarcıları gelmektedir. Din istismarcılığının 15 Temmuz'da bu ülkede yaşattığı acıları gördük. Din tıpkı ekmek, su, hava gibi gönüller için vazgeçilmez ihtiyaçtır. İman fıtratın gereğidir. Toplumların, genç nesillerin, çocukların manevi değerlere sahip olmaları onların temiz ve doğru olan bilgiye ulaşmaları için çok çalışmalıyız. Bunun için okullara Kur-an dersleri koyduk."

"Rabbimden bizi Peygamber Efendimize yakışı hayırlı ümmet eylemesini niyaz ediyorum"

Güven toplumunun önemine vurgu yapan Yıldırım, "Her insan canı, inancı, nesli, malı ve hassasiyetinin emniyette olduğu temel hak ve hürriyetinin korunduğu güvenli bir ortamda yaşamayı hayal eder. Bir aile güven üzerine inşa edildiği gibi bir toplum da güven üzerine varlığını sürdürebilir. Güvenin kaybolması toplum varlığını temellerinden sarsmaya başlar. Allah Resulü güvenilir olmayı söz ve uygulamalarıyla bizlere öğütlemektedir. Peygamberliğinden önce Muhammed-ül Emin olarak anılan Hazreti Peygamberimiz hayatının her döneminde güvenilir insan modeli sergilemiştir. Öyle ki kendisiyle amansız mücadeleye girişenler dahi onun dürüstlük ve güvenilirliğini kabul etmiştir. Rabbimden bizi Peygamber Efendimize yakışı hayırlı ümmet eylemesini niyaz ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Başbakan Yıldırım: "Peygamberimizin Ümmetinden Terör ve Şiddet Çıkmaz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım: 'Peygamberimizin Ümmetinden Terör ve Şiddet Çıkmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, DTO İzmir Şubesi Üyelerine Projelerini Anlattı
    16:55 Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, DTO İzmir Şubesi Üyelerine Projelerini Anlattı

    Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, DTO İzmir Şubesi üyelerine seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı. Çankırı, İzmir'in ticaretin kalbi olmaktan uzaklaştığını belirterek, bu sorunları çözmek için çalışacaklarını ifade etti. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

  • Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı, 3 şüpheli gözaltına alındı
    16:53 Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı, 3 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 6 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan operasyonda, A.S, S.K. ve Z.M.A. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan düzensiz göçmenler ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: 'Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım'
    16:53 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: 'Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım'

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Yılmazköy Mahallesi'nde yaptığı ziyarette, cumhuriyete olan borcunu ödemek için aday olduğunu söyledi.

  • Özdemir Manavoğlu, AESOB'u ziyaret etti
    16:51 Özdemir Manavoğlu, AESOB'u ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve oda başkanlarıyla bir araya gelerek, Muratpaşa için hayata geçireceği projeleri anlattı. Manavoğlu, esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinledi ve Muratpaşa'nın hak ettiği değere gelmesi için mücadele ettiklerini belirtti. AESOB Başkanı Dere de ziyaretten memnuniyetini dile getirdi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu
    16:50 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Afyonkarahisar'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Bir öğrencinin 'Sen Alper misin' sorusuna Bakan Kacır, 'Bende astronot tipi var mı' diyerek gülümsedi. Astronot Alper Gezeravcı da etkinlikte yer aldı ve fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı. Bakan Kacır, öğrencilere TOGG'un maketini hediye etti.

  • Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor
    16:47 Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da büyükşehir adaylığını geri çektiğini açıkladığı Gökhan Zan'la ilgili 'deepfake' iddialarına ilişkin, 'Artık bundan sonra sesler görüntüler gerçek bile olsa 'deepfake' deyip işinden içinden çıkılabilme durumu söz konusu olabiliyor.' dedi. Kırık, yapay zekanın gelişimiyle deepfake teknolojisinin ortaya çıktığını ve bu teknolojinin seçim kampanyalarında kullanıldığını anlattı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli Mitinginde Vatandaşlara Seslendi
    16:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli Mitinginde Vatandaşlara Seslendi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ortak yurdu olduğunu vurgulayarak, sandığın 85 milyonun namusuna emanet olduğunu belirtti. Ayrıca, deprem konusunda önlemlerin alınması gerektiğini ve Türkiye'nin kazanımlarının muhalefetin takoz siyasetine rağmen gerçekleştiğini ifade etti.

  • Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti
    16:47 Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart'tan sonra da devam edeceğini belirtti.

  • Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 10 yılda gerçekleştirdikleri hizmetleri anlattı
    16:46 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 10 yılda gerçekleştirdikleri hizmetleri anlattı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 10 yılda gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatan 'Hesap Verme' toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Gürün, hizmetlerin yer aldığı bir sunum yaparak, Muğla'ya en fazla yatırım yapan kurum olduklarını vurguladı. Ayrıca, deniz ve kıyı temizliği, altyapı yatırımları ve diğer projeler hakkında bilgi verdi.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar
    16:44 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor'da yaptığı konuşmada, Kürt olanların JİTEM ittifakıyla iş tutmadığını belirtti.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.


Advertisement