Başbakan Yıldırım: Sıra Kandil'de, Orayı da Başlarına Yıkacağız (3) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım: Sıra Kandil'de, Orayı da Başlarına Yıkacağız (3)

Başbakan Yıldırım: Sıra Kandil\'de, Orayı da Başlarına Yıkacağız (3)

GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİBaşbakan Binali Yıldırım, İzmir'de Balkan derneklerinin temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

20.06.2018 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de Balkan derneklerinin temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen bu toplantıdan sonra Başbakan Yıldırım, ilk kez oy kullanacak olan gençlerle körfez turuna çıktı. Tur öncesinde gemiden kendisini karşılayanlara el sallayan  Yıldırım, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. İnciraltı'ndan Pasaport İskelesi'ne kadar gençlerle yolculuk yapan Binali Yıldırım, Kordon'da da kendisini bekleyen gençlerle buluştu. Kordon'daki çim alanda 'Çay-çiğdem bizden, sohbet sizden' konulu genç buluşmasına katılan Başbakan Yıldırım; bir yandan çay içip çiğdem yedi, bir yandan da gençlerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, gençlerden gelen hayvanlara yönelik şiddette gelecek cezalarla ilgili soruya, "Hayvan da insan da can taşıyor. Bizim dinimiz nefes alan veren bütün yaratıkları kutsal görür. Onların en ufak zarar görmesine engel olur. Karıncaların, kuşların ihyası için vakıf kurmuş bir medeniyetin evlatlarız. Hal böyleyken Sakarya'da yaşanan, insanlıkla izah edilecek bir şey değil. Cinayetin ötesinde tam bir vahşet. Bu olaydan sonra hayvanlarla ilgili kanunları tekrar gözden geçirdik. İki gün önce kararname imzaladım. Seçimlerden sonra en önce çıkacak kanun bu hayvanların korunmasına yönelik kanun olacak. Hayvanlara herhangi bir şekilde şiddet uygulayanlara, onları öldürenlere çok ağır cezalar getiriyoruz" diye konuştu.

'BU SORUYU BANA DEĞİL, MAHKEMELERE SORACAKSIN'

Başbakan Yıldırım, bir gencin HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın kesinleşmiş cezası olmamasına karşın neden cezaevinde olduğuna ilişkin sorusuna, "Onu bana sormayacaksın. Mahkemelere soracaksın. Ben mahkeme değilim. O kararı mahkemeler veriyor" yanıtını verdi.

'GENÇ İŞSİZLİĞİ ÖNLEMENİN YOLU BUGÜNDEN YARINA HALLOLACAK BİR İŞ DEĞİL'

Gençlerin işsizlik sorunuyla ilgili de konuşan Başbakan Yıldırım, " Türkiye'de yaş ortalaması oldukça düşük. Genç nüfus bir fırsat ama iyi değerlenmezse bir tehdide de dönüşebilir. Nitekim Doğu ve Güneydoğu'da gençlerimizin duygularını bölücü terör örgütü sömürüyor. Onları, eli kalem tutması gerekirken dağa gitmesine sebep oluyor. Genç işsizliği önlemenin yolu bugünden yarına hallolacak bir iş değil. Üniversite kapısına gelmeden önce gençlerimizi ilgi alanlarına göre yönlendirmemiz lazım. Uzmanlık alanlarını çeşitlendirerek Türkiye'nin gelecek ihtiyaçlarını görerek planlama yapmamız lazım. Orta ve uzun vadede meslek alanlarını çeşitlendirmek üzere genç işsizliğe çözüm üretebileceğiz. Terörü Türkiye gündeminden çıkardıktan sonra yatırımlar daha da artacak ve özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan batıya göç olmayacak" diye konuştu.

"AK PARTİ İKTİDARINI SONLANDIRMA YÖNÜNDE BİR GAYRET VAR"

Gençlerden gelen ekonomi ile ilgili soruya da cevap veren Başbakan Yıldırım, "Türkiye 2013'e kadar kesintisiz büyüdü ama unutmayalım; 2017'de de yüzde 7.4 büyüdü. Sadece 2016'da darbe olduğu için büyüme 3.1'de kaldı. 15 yılda ortalama yüzde 5.7 büyüdük. Bu sayede Türkiye ekonomisi 3 kat, ihracatta 4 kat büyüdü. Son yaşanan olayların bir kısmı küresel şartlardan, bir kısmı içerideki şartlardan kaynaklanıyor. Ekonomi üzerinden AK Parti iktidarını sonlandırma yönünde bir gayret var. Seçimlere son bir ay kala değerlendirme kuruluşları arka arkaya Türkiye ve bankaların notunu düşürdü. Verdikleri mesaj; 'Türkiye'ye gitmeyin terör var, istikrarsızlık var, yatırım ortamı için iyi bir yer değil' Bunun seçimlerden sonra tamamen biteceğini söyleyebilirim. İnşallah yine istikrar kazanacak, yine AK Parti kazanacak, Recep Tayyip Erdoğan kazanacak" dedi.

Başbakan Yıldırım, gençlerle olan buluşmasının ardından Buca ilçesindeki mitinge katılmak üzere Kordon'dan ayrıldı. Forbest Caddesi girişinde miting yapan Yıldırım, "Birlik, bolluk, bereket için durmak yok. Vakit Türkiye vakti? Yaparsa AK Parti yapar. Türkiye AK Parti'yle 16 yıldır kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Aşımızı, ekmeğimizi, işimizi büyüttük. Türkiye'yi 3.5 kat büyüttük. Son rakamları gördünüz. Vatandaşlarımız, sizler iyi bilin ki Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine, onunda ötesine geçirmek için çalışıyoruz. Ülkemizi dünyanın 10 büyük ülkesi arasına mutlaka sokacağız. Son 10 yılda dünyada 10 tane büyük proje yapıldı. 10 büyük projenin altı tanesini Türkiye yaptı" dedi.

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

İzmir'e yaptıkları yatırımları anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Yapacak çok işimiz var. AK gençler, artık Türkiye'nin şahlanma vakti geldi. Vakit Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıma vaktidir. AK Parti Türkiye'ye yapılan 20 bin kilometre bölünmüş yolun mimarıdır. 284 bin yeni dersliği AK Parti iktidarı yaptı. 585 bin öğretmeni AK Parti iş başı yaptırdı. 131 yeni üniversiteyi Türkiye'ye AK Parti kazandırdı. Şehir hastanelerini yapan AK Partidir. Bin 245 hastaneye yapan AK Partidir. Hızlı treni hayalden gerçeğe dönüştüren parti, dünyanın en büyük havalimanını yapan parti AK Parti'dir. Türkiye'nin her iline doğalgaz getiren parti AK Parti'dir. AK Parti'nin yaptığı

hizmetlere bunların hayalleri yetmez. Bu yatırımları İzmirli kardeşlerim çok iyi biliyor. Çiftçilerimize en büyük desteği 16 yıldır biz veriyoruz. İzmir'in aldığı destek miktarı 45 milyon TL. Şimdi ne kadar? 395 milyon TL yıllık. 8 kat artış var. İşte AK Parti farkı bu. 3 Milyar 300 milyon lira destek sağladık. Stadyumları da yapıyoruz. Alsancak Göztepe stadyumları yapılıyor. Karşıyaka stadyumuna başladık. Onu da mahkeme kararıyla durdurdular. Onu da yapacağız" diye konuştu.

"MİLLETİN YOLUNA TAŞ KOYUYORLAR"

Muhalefet adaylarını da eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "24 Haziran'a 3 gün kaldı. Meydanlarda muhalefet adayları konuşuyor değil mi? Ne anlatıyorlar? Hikaye. Projeleri var mı? Ülke adına ümit vaat eden hayırlı bir söz çıkıyor mu ağızlarından? Bugüne kadar Türkiye'ye hiçbir hizmetleri dokunmuş mu? Eserleri var mı? Ama yıkmaya gelince bunların üzerine yok. Ne diyorlar. 'Külliyeyi yıkacağız, yerli arabayı yapmayacağız, nükleer elektrik santralini yapmayacağız' AK Parti ne yaptıysa bunları durduracağız. Durdurabilirler mi? Buca buna izin verir mi? Biz bu milletin yoluna baş koymuşuz baş" dedi.

Taylan YILDIRIM - Mehmet GÜNEY/ İZMİR

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım: Sıra Kandil'de, Orayı da Başlarına Yıkacağız (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement