Başbakan Yıldırım, Trafik Uygulaması Yaptı (3) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım, Trafik Uygulaması Yaptı (3)

Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'la Tuzla'daki konutundan Başbakanlık Vahdettin Köşkü'ne giderken aracını Çamlıca Gişelerindeki asayiş uygulama noktası önünde durdurdu.

02.09.2017 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'la Tuzla'daki konutundan Başbakanlık Vahdettin Köşkü'ne giderken aracını Çamlıca Gişelerindeki asayiş uygulama noktası önünde durdurdu.

Uygulama noktasına giden Yıldırım, kameriyede polislerle çay içip sohbet etti, sorunlarını dinledi. Yıldırım, polislerle fotoğraf çektirip, özçekim de yaptı.

Ardından polis telsizini alan Yıldırım, anons geçerek tüm güvenlik güçlerinin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Anons geçerken hangi kodu kullanacağını soran Yıldırım, "12.10" cevabını aldıktan sonra telsizden polislere, "Dikkat tüm birimler 12.10... Arkadaşlar Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Rabbim nice bayramlara sağlık, sıhhat, huzur içinde hepimizi, milletimizi ulaştırsın. Bayram gününde aileniz, yakınlarınızdan uzakta fedakarca ülkemiz, milletimizin huzuru için vazifenizi başarıyla yerine getiriyorsunuz. Ben de Başbakanınız olarak telsiz mesajıyla tüm teşkilata selamlarımı iletiyorum. Görevinizde üstün başarılar diliyorum." diye seslendi.

Daha sonra eline telsizi alıp denetim noktasına geçen Yıldırım, trafik ekiplerinin denetleme için durdurduğu sürücülerle sohbet etti. Vatandaşların bayramını kutlayan Yıldırım, araçtaki çocuklara oyuncak ve harçlık verdi.

"Vatandaşlarımızın sorun yaşamadan sevdiklerine ulaşmasını istiyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların yavaş yavaş bayram izinlerinden döndüğünü anımsattı.

Polislerin uygulama noktasında fedakarca görev yaptığını anlatan Yıldırım, "Vatandaşlarımızı kurallara uyma noktasında ikaz ediyorlar. Ayrıca toplumun huzur ve güvenliği için titiz çalışma yapıyorlar. Bir kez daha dönüş yolunda olan vatandaşlarımıza yolların kralı olmadığını, yolların kuralı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bizim umudumuz, beklentimiz, bayram için tatile, sıla-i rahim yapmaya giden vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamadan, sağ salim sevdiklerine ulaşmalarıdır." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, uygulama noktasında trafik denetlemesi yapılıp, aynı zamanda da asayiş, narkotik ve organize şubeyle ilgili uygulamalar da gerçekleştirildiği belirterek, şöyle devam etti:

"Bir yandan seyahat eden, İstanbul'dan Anadolu'ya, Anadolu'dan İstanbul'a gelen vatandaşlarımız trafik kuralları bakımından ikaz ediliyor. Gerekli telkinler yapılıyor. Diğer yandan da asayiş nedeniyle başka şüphe nedeniyle aranan kişiler varsa, daha önce bir plaka tanıma sistemiyle bildirilen araçlar da durdurulup gerekli kontroller yapılıyor. Buradaki arkadaşlar büyük bir fedakarlık içerisinde, bayram seyran demeden işlerini yapıyorlar. Gece gündüz yoğun bir çalışma içindeler. Biz de bu vesileyle buradan geçerken kendilerine ziyarette bulunduk ve onlara bir moral desteği verelim dedik. Ayrıca buradan geçen vatandaşlarla da selamlaştık, bayramlaştık, yolumuza devam ediyoruz."

Bir gazetecinin, telsizden anons yaptığını hatırlatması üzerine Yıldırım, "Buradaki uygulama noktasından, merkez üzerinden bütün uygulama noktalarına, istasyonlarına bayram tebriği de yaptık. Çalışan bütün İstanbul'daki polis ekiplerimizin ve bütün polislerimizin bayramını tebrik ettik." şeklinde konuştu.

Vatandaşlara tavsiye

Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşlara da uyarıda bulunarak, "Vatandaşlarımıza tekrar hatırlatıyoruz, nasıl memlekete, izine, tatile giderken dikkatli gittilerse dönerken de aynı şekilde dikkatli bir şekilde gelsinler, kurallara uysunlar. Zira 'Yolların kralı olmaz, kuralı olur', bunu unutmasınlar. Biz vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamadan, üzülmeden, sevdiklerine, evlerine sağ salim ulaşmalarını bekliyoruz. Dileğimiz, temennimiz budur." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım, Trafik Uygulaması Yaptı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement