Başbakanlığa Beyaz Saray Modeli - Son Dakika
Güncel

Başbakanlığa Beyaz Saray Modeli

Başbakanlığa Beyaz Saray Modeli

Başbakanlık Merkez Binası artık tek bir kampüste toplanıyor. İnşa edilen kampüs Türkiye'nin en güvenli binası olacak.

09.01.2012 13:09  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Merkez Binası ve ek kurumları, TOKİ ile gerçekleştirilecek ortak çalışma kapsamında tek bir kampüste toplanacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 150 dönüm arazi üzerine inşa edilecek Başbakanlık kampüsü, Türkiye'nin en iyi korunan ve en güvenli kamu kurumlarından biri olacak.

Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyacak Başbakanlık kampusu, Söğütözü'nde bulunan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait arazi üzerine yapılacak. Söz konusu binanın yapılması amacı ile Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde bulunan Orman Genel Müdürlüğü ile arazinin devrine ilişkin protokol imzalandı ve İlk kazma önümüzdeki günlerde vurulacak.

Orman Genel Müdürlüğü inşaatın gerçekleştirileceği süre zarfında başka bir hizmet binasına geçecek. TOKİ'de alınan araziye karşılık Orman Genel Müdürlüğü'ne yeni bir bina yapacak. Söğütözü'nde bulunan arazi üzerindeki lojmanlar da yıkılacak. TOKİ, en geç 2 yıl içinde kampus inşaatını bitirerek, arazi, inşaat bedeli ve diğer giderleri tahsil ettikten sonra Başbakanlığa devredecek.

Birçok başbakanın görev yaptığı, tarihi izler taşıyan ve 1. derece sit alanı olan Başbakanlık merkez binası ise müzeye dönüştürülerek vatandaşların ziyaretine açılacak. Başbakan Erdoğan'ın makam katının bulunduğu orta bölüm müze olarak hizmet verirken, yanındaki binalar diğer kamu kurumlarına tahsis edilecek.

Başbakanlığın yeni kampusunun yapılacağı Orman Genel Müdürlüğü arazisi 3. derece sit alanı olduğu için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınması gerekiyor. Yeni Başbakanlık kampusunun, 2-3 katlı binalardan oluşacağı için doğal yapıya zarar vermeyeceği belirtildi.

ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakanlığa Beyaz Saray Modeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement