-Başbakanlık Üç Generalle İlgili Ayim Kararına İtiraz Etti - Son Dakika
Yerel

-Başbakanlık Üç Generalle İlgili Ayim Kararına İtiraz Etti

-Başbakanlık, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin (ayim), Üç Generalin "Bir Üst Rütbeye Terfi Ettirilmeme İşleminin İptali" İstemini Yerinde Bulduğu Kararına İtiraz Etti

19.01.2011 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin (AYİM), üç generalin "Bir üst rütbeye terfi ettirilmeme işleminin iptali" istemini yerinde bulduğu kararına itiraz etti.

ANKARA(ANKA)- Başbakanlık, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin (AYİM), üç generalin "Bir üst rütbeye terfi ettirilmeme işleminin iptali" istemini yerinde bulduğu kararına itiraz etti.

Tümgeneral Gürbüz Kaya, Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nun, "Yüksek Askeri Şura'nın 1-4 Ağustos 2010 tarihlerinde yaptığı toplantıda alınan terfi kararının kendileri yönünden uygulanmaması işleminin iptali" istemiyle açtıkları davanın ardından AYİM Daireler Kurulu'nda 24 Aralık 2010 da yapılan görüşmede oybirliğiyle işlemin iptaline karar verilmişti. AYİM'in işlemin iptaline ilişkin gerekçeli kararında, davacıların bir üst rütbeye terfisine kanunen bir engel bulunmadığı belirtilmiş, kararda "Genelkurmay Başkanlığı tarafından, ilgili bakanlıklar makamına teklif edilen terfi kararnamesinin imzalanmayarak, geri çevrilmesi ve bunun zorunlu sonucu olan bir üst rütbeye terfi ettirilmeme işleminin hukuka aykırı olduğu değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verilmişti. 22 Kasım 2010 tarihinde ise Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından söz konusu generaller ve amiral açığa alınmış, AYİM, 3 Aralık 2010'da, komutanların açığa alınmasıyla ilgili işlemin yürütmesinin durdurulması istemini oy çokluğuyla reddetmişti.

Daha önce Milli Savunma Bakanlığı üç general hakkındaki kararın düzeltilmesini talep ederken, Başbakanlık da bugün AYİM'e yapılan başvuru ile komutanlar hakkındaki kararın düzeltilmesini talep etti. Başbakanlığın talebi AYİM Daireler Kurulu'nda görüşüldükten sonra karara bağlanacak. (ANKA)

(ZHR/ORH - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel -Başbakanlık Üç Generalle İlgili Ayim Kararına İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement