Başbuğ "Ümit Ediyorum İktidar Partisi de Bu Muhalefetin, Kamuoyunun Endişelerini Dikkate Alır" - Son Dakika
Güncel

Başbuğ "Ümit Ediyorum İktidar Partisi de Bu Muhalefetin, Kamuoyunun Endişelerini Dikkate Alır"

Başbuğ "Ümit Ediyorum İktidar Partisi de Bu Muhalefetin, Kamuoyunun Endişelerini Dikkate Alır"

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "İç güvenlik yasasıyla ilgili olarak, bugün muhalefet partilerinin ve toplumun bir kesiminin ciddi endişeleri olduğunu duyuyoruz, izliyoruz.

21.02.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "İç güvenlik yasasıyla ilgili olarak, bugün muhalefet partilerinin ve toplumun bir kesiminin ciddi endişeleri olduğunu duyuyoruz, izliyoruz. Eğer demokrasilerde ideali yakalayacaksak çoğulculuğu düşünmemiz lazım" dedi.

İlker Başbuğ, yeni kitabı 'Nasıl Bir Türkiye' isimli kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu. Trump AVM'deki, D&R mağazasında gerçekleşen imza gününde okurları, Başbuğ'a yoğun ilgi gösterdi. Kitap imzalatanlar, İlker Başbuğ'la fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

"DÜŞÜNCELERİMİ BU KİTAP ARACILIĞYLA KAMUOYUYLA PAYLAŞTIM"

Kitapla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlker Başbuğ, "Bu kitap benim beşinci kitabım. Kitapta özellikle askerlik görevi esnasındaki tecrübelerimize dayalı olarak karşılaştığımız sorunları ve son bölümde de nasıl bir Türkiye görmek istediğimizi, karşılaştığımız problemleri, bu problemlere karşı çözüm tarzlarını anlatmaya çalıştım. Neticede düşündüğümüz şeyleri bu kitap aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmaktı amacımız" dedi.

"ÜMİT EDİYORUM Kİ İKTİDAR PARTİSİ MUHALEFETİN ENDİŞELERİNİ DİKKATE ALIR"

İç güvenlik paketiyle ilgili düşüncesi sorulan İlker Başbuğ, "Kitabın, 'Nasıl Bir Türkiye' bölümünde de değindiğimiz bir konu var. Anayasaya göre Türkiye Cumhuriyeti biliyorsunuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti... Tabi demokratik devlet niteliğine baktığımız zaman, demokraside ideal, çoğulculuğu yakalamaktır. Bazen çoğunluğun dediği oluyor ama, önemli olan çoğulculuğu yakalamaktır. Arzu edilen, ulaşılmak istenen budur. İç güvenlik yasasıyla ilgili olarak, bugün muhalefet partilerinin ve toplumun bir kesiminin ciddi endişeleri olduğunu duyuyoruz, izliyoruz. Eğer demokrasilerde ideali yakalayacaksak çoğulculuğu düşünmemiz lazım. Çoğulculukta da çoğunluğa sahip iktidarın; diğer tarafların, diğer kesimlerin düşüncelerini de, bu konuya ilişkin tekliflerini de düşünmesi, değerlendirmesi kanaatimce doğru olur. Son günlerde iç güvenlik yasasına ilişkin olarak gerek Türk toplumunun büyük bir kesimini gerekse özellikle siyasi partilerin ciddi endişeleri var. Ümit ediyorum iktidar partisi de bu muhalefetin, kamuoyunun endişelerini dikkate alarak bu yasanın meclisten çıkarılmasını düşünür" diye konuştu.

"MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI TEKLİFİ ALMADIM"

'Milletvekili adaylığı teklifi aldınız mı?' sorusuna Başbuğ, 'Hayır' cevabını verdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbuğ 'Ümit Ediyorum İktidar Partisi de Bu Muhalefetin, Kamuoyunun Endişelerini Dikkate Alır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.


Advertisement