Başbuğ ve Tolon'un Son Savunması 7 Haziran'da Alınacak - Son Dakika
Güncel

Başbuğ ve Tolon'un Son Savunması 7 Haziran'da Alınacak

- ERGENEKON Davası'na bakan mahkeme heyeti, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i mütalaaya ilişkin son savunmasını yapmak üzere kürsüye çağırdı.

04.06.2013 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- ERGENEKON Davası'na bakan mahkeme heyeti, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i mütalaaya ilişkin son savunmasını yapmak üzere kürsüye çağırdı. Perinçek de "Ben 14 Mayıs'tan beri son savunmamı yapmaya hazırım. Ancak 3 avukatımın da Ankara'da işleri var" dedi. Mahkeme Başkanı Özese ise "Başka avukatlarınız var, mazeretlerini kabul etmedik. Tutuklu sanıkların savunmalarının hazır olmasını istemiştik" diye konuştu. Perinçek ise "Ayaküstü savunma yapılmaz ki. Avukatlarım aylardan beri çalışıyorlar, emek verdiler savunma hazırladılar. Ben hazırım ama avukatlarımla görüşüp uygun oldukları zamanı ayarlamaya çalışıyorum. Ankara'da onların da işleri güçleri var. Perşembe günü hazır olacağımızı size arz etmiştim. Nedir bu aceleniz?" şeklinde konuştu.

"SİZE YANLIŞ İSTİHBARAT VERİYORLAR, İNANMAYIN"

Perinçek şöyle devam etti: "Sizi bir şey söylemek istiyorum. Size bazı bilgiler, istihbaratlar verdiklerini biliyorum. Bunlara inanmayın. Size 'darp edecekler, saldıracaklar' diye yanlış istihbaratlar veriyorlar, bunlara inanmayın.Biz bunları biliyoruz" Avukatlar ile sanıkların oturduğu bölüm arasından belge alışverişini engellemek amacıyla yapılan düzenlemeyi kasteden Perinçek, "Buraları o yünden boşalttınız" dedi. Mahkeme Başkanı Özese ise "Anlaşıldı Doğu Bey" diyerek Perinçek'i oturttu. Haziran 2012, tarihinde avukatlara ayrılan bölüm ile tutuklu sanıkların oturduğu bölüm arasındaki bir metre genişliğindeki koridor metal bariyerlerle kapatılmış va sanık ve avukatlar arasında not, dilekçe, flaşbellek gibi malzemelerin alışverişi yasaklanmıştı.

TUTUKSUZ SANIK İLSEVER DE SAVUNMASINI YAPTI

Son savunmasını yapan tutuksuz sanık İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, "Savcılığın hakkımda hazırladığı esas hakkında mütalaa gerek içeriği, gerekse ruhuyla bu davanın tükendiğinin kanıtıdır" diyerek savunmasına başladı. İlsever, iddianamede konu edilen hakkındaki birçok suçlamayı belgeleriyle çürüttüğünü söyleyerek, "Görüyorum ki, savcılık bu suçlamalardan bazılarını iddianamedeki gibi açık şekliyle değil, örtülü olarak sürdürüyor. Sadece bu tutum bile, bu davanın esas olarak bittiğini gösterir. Burada 4-5 yıldır esir tutulan arkadaşlarımızı tahliye edin" dedi. Tutuksuz sanıklar Serhan Bolluk, Tunç Akkoç ve Adnan Türkkan da son savunmalarını yaptı.

PERŞEMBE GÜNÜ PERİNÇEK SAVUNMASINI YAPACAK

6 Haziran Perşembe günü yapılacak duruşmada tutuklu sanıklar İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Ergün Poyraz'ın son savunmalarının alınmasına karar veren mahkeme heyeti, 7 Haziran Cuma günü görülecek duruşmada ise emekli Orgeneraller İlker Başbuğ, Hurşit Tolon ile başka suçtan tutuklu Yalçın Küçük ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz 'ün son savunmalarının alınmasına hükmetti. Mahkeme Heyeti duruşmayı 6 Haziran Perşembe saat 09.30'a erteledi. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbuğ ve Tolon'un Son Savunması 7 Haziran'da Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement