Başçı'nın Açıklamaları Dünya Basınında - Son Dakika
Ekonomi

Başçı'nın Açıklamaları Dünya Basınında

Başçı\'nın Açıklamaları Dünya Basınında

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın, doların yıl sonuna kadar 1,92'ye düşeceği ve Türk Lirası'nın güçleneceğine ilişkin açıklamaları dış basında geniş yer buldu

28.08.2013 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın, doların yıl sonuna kadar 1,92'ye düşeceği ve Türk Lirası'nın güçleneceğine ilişkin açıklamaları dış basında geniş yer buldu.

Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na dün konuk olan Başçı'nın, Merkez Bankası'nın politikaları ve finansal piyasalar hakkında yaptığı açıklamalar, Financial Times, CNBC, Wall Street Journal gibi dünyanın önde gelen basın organlarında yer aldı.

Financial Times (FT), Başçı'nın faiz oranlarının yüzde 7,75'in üzerine çıkmayacağına ilişkin açıklamasını ön plana çıkarırken, Merkez Bankası Başkanı'nın "Dolar yıl sonunda 1,92 ve altında olursa şaşırmayın" ifadesinin de altını çizdi. FT ayrıca, Başçı'nın döviz kurları konusunda endişe duymadığına ilişkin açıklamalarını da gündeme taşıdı.

CNBC, Başçı'nın döviz kurundaki artışın geçici olduğuna yönelik değerlendirmelerine yer verdi. Başçı'nın faiz silahını kullanmadan Türk Lirası'nın değerini koruyacağına dair ifadelerini ön plana çıkaran CNBC, TCMB'nin gelecek pazartesi ek parasal sıkılaştırma yapacağını okuyucularına aktardı.

Wall Street Journal (WSJ) ise Erdem Başçı'nın faiz konusunda açıklamalarına yer verdi. Ekonomistlerin, Merkez Bankasının uygulamaya geçeceği yeni politikanın çok riskli olduğuna işaret ettiğine değinen WSJ, bu politikanın başarı şansının ABD Merkez Bankası'nın alacağı kararla paralellik göstereceğine dikkati çekti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başçı'nın Açıklamaları Dünya Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement