Başhekim, Başka Oda İsteyen Türk Hastaya Böyle Demiş: 'Türkiye'ye Gidin O Zaman' - Son Dakika
Güncel

Başhekim, Başka Oda İsteyen Türk Hastaya Böyle Demiş: 'Türkiye'ye Gidin O Zaman'

Başhekim, Başka Oda İsteyen Türk Hastaya Böyle Demiş: \'Türkiye\'ye Gidin O Zaman\'

Almanya'nın Mannheim kentinde yaşayan 18 yaşındaki Ufuk Altunok, bağırsak rahatsızlığı nedeniyle kentteki 'Theresienkrankenhaus' hastanesine yatırıldı.

09.04.2018 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Mannheim kentinde yaşayan 18 yaşındaki Ufuk Altunok, bağırsak rahatsızlığı nedeniyle kentteki 'Theresienkrankenhaus' hastanesine yatırıldı. Altunok, buradaki 2 günlük tedavisinin ardından başka bir odaya alındı. Yeni odanın hijyen koşullarından rahatsız olan genç, babası Niyazi Altunok'u arayarak durumu bildirdi. Ancak hastanenin başhekimi Daniel Schmitz'in ailenin bu talebini, " Türkiye'ye gidin o zaman, size orada Erdoğan baksın" sözleriyle geri çevirdiği iddia edildi.

Ufuk Altınok'un babası Niyazi Altunok, 5 Nisan'da meydana gelen olayı şöyle anlattı: "Oğlumun yattığı odada bakıma muhtaç 2 yaşlı bağırsak hastası yatıyordu ve içeride ağır bir koku vardı. Sonra oğlum beni arayıp durumu anlattı, ben de hastaneye gittim. Oğlumla odada kalması için konuştum ama kesinlikle kalmak istemedi. 'Sonra doktorla konuşur başka odaya geçeriz' dedim."

'OĞLUMUN KOLUNDAN TUTUP SIKTI'

"Önce hemşireyle konuştuk ve hemşire de başhekimi çağırdı. Çocuğun durumunu anlattım. 'Tek kişilik odalar var, geceliği 150 euro, ödeyebilir misin?' dedi. Ben de 'Öderim' dedim. Ancak bu sefer arayıp 'Tek kişilik odamız da yok' dediler. Ben de, 'Doktor bey bize bir yardımcı olun, bu çocuk bu odaya girmiyor. Baba olarak ben ne yapayım?' dedim. Bunu deyince bana, 'Türkiye'ye gidin o zaman, size orada Erdoğan baksın' ifadesini kullandı. Ben de kendisine bizim de Almanya'da yaşadığımızı, çocuğumun Alman vatandaşı olduğunu ve siyaset yapmaması gerektiğini söyledim. Daha sonra bizi görmek istemediğini söyledi ve hemen hastaneyi terk etmemizi istedi. Bu arada oğlumun kolundan tutup sıktı. Bu hareketinden sonra laf dalaşımız oldu. Tabii bu olanlara oğlumun arkadaşı, akrabalarımız ve orada bulunan diğer doktorlar da şahit oldu."

'BURASI OTEL DEĞİL'

"Hastaneden ayrılacağımız sırada başhekim hala sözleriyle bizi taciz etti. Hem hastane hem de biz polisi aradık. Oğlum olay yerine gelen polise durumu anlattı. Ancak polis de 'Burası otel değil' diye cevap verdi. Sonra gidip doktorların ifadesine başvurdular. Daha sonra polis oğluma hastaneden kendi rızasıyla çıkmak istediği yönünde bir kağıt imzalatmak istedi. Ancak biz imzalamadık. Durumu avukatıma ileteceğimizi söyledim ve oradan ayrıldık. Benim çocuğuma yatak vermeyebilirler. Başka bir alternatifleri de olmayabilir. Ama bize 'Türkiye'ye gidin' diyemezler. Bunu demeye hakları yok. Ayrıca konunun siyasetle alakası da yok. Türkiye'de Alman bir hastaya bir doktor 'Git sana Merkel baksın' derse ne olur sizce? Kabul edilemez. Bu da aynı şekilde kabul edilemez."

Altunok, bu olayı tüm detaylarıyla Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına ve Berlin Büyükelçiliğine de ilettiklerini, onların da konunun yakından takipçisi olacaklarını belirtti. Altunok, oğlunun tedavisine Heidelberg Üniversite hastanesinde devam edileceğini söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Başhekim, Başka Oda İsteyen Türk Hastaya Böyle Demiş: 'Türkiye'ye Gidin O Zaman' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement