Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! Şehidimiz var - Son Dakika
Güncel

Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! Şehidimiz var

Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine düzenlenen füze ile saldırısında 1 askerimiz şehit oldu, bir sivil yaralandı. Saldırı sonrası Milli Savunma Bakanlığı, bölgeye SİHA göndererek gerekli tedbirleri aldı.

14.04.2021 23:38  Güncelleme: 07:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

3 ROKET ATILDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Başika üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlendiği belirtildi. Atılan üç roketten birinin üs bölgesine, diğer ikisinin ise köye düştüğü bildirilen açıklamada, saldırıda bir askerin şehit olduğu, köyde yaşayan bir çocuğun da yaralandığı bildirildi.

SALDIRI SONRASI SİHALAR GÖREVLENDİRİLDİ

Açıklamada, saldırı sonrası bölgede bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) görevlendirildiği ve gerekli tedbirlerin derhal alındığı vurgulanarak, "Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! Şehidimiz var

SALDIRI ERBİL HAVALİMANININ VURULMASININ ARDINDAN GERÇEKLEŞTİ

Saldırının Erbil Uluslararası Havalimanı yakınına bir roketin düşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Peş peşe gelen saldırıların ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Barzani ile telefonda görüştü. Görüşmede Erbil Uluslararası Havalimanı'na ve Başika'daki Türk askeri üssüne düzenlenen saldırılar ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü. Barzani, Erbil ve Başika'da yaşanan saldırılar hakkında bilgi verdi; Sayın Bakanımıza başsağlığı dileklerini iletti" denildi.

"BEDEL MİSLİYLE ÖDETİLECEK"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine bu gece yapılan roketli saldırıda şehit olan kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu saldırıyı yapanlara gereken bedel misliyle ödetilecektir. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin güvenliğine dönük tehditleri önlemek için Irak içinde bulunmaktadır. Vatan savunmasını yüksek bir şuur ve fedakarlıkla yerine getiriyorlar. Şehitlerimize rahmet olsun. Yapılan hiçbir saldırıyı cevapsız ve bedelsiz bırakmayacağız" ifadelerini kaydetti.

Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! Şehidimiz var

FAHRETTİN ALTUN'DAN ŞEHİT ASKER İÇİN TAZİYE MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Irak'ın kuzeyine düzenlenen roketli saldırıda şehit olan asker için, "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine gerçekleştirilen roketli saldırı sonucu bir kahraman askerimizin şehit olması yüreklerimizi dağladı. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından şehit asker için yaptığı paylaşımda "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika Üs Bölgesi'ne, hain teröristler tarafından yapılan saldırı sonucu Şehit düşen kahraman evladımıza Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim Şehidimizin makamını ali eylesin" dedi.

Başika\'daki Türk askeri üssüne saldırı! Şehidimiz var

Son Dakika Güncel Başika'daki Türk askeri üssüne saldırı! Şehidimiz var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • Haaaki: Bu ypg pkk gavurları'nın Allah bin bir türlü belasını versin şu Ramazan-ı Şerif ayındayız kimle oyun oynadıkları'nın farkında değiller 1900 lü yıllarda da ülkece çok fazla ağır silahımız yoktu ama elhamdülillah imanımız vardı şuanda da var elhamdülillah bu itler ne ile oyun oynadıkları'nın farkında değiller barut ile oyun oynuyorlar haberleri yok baruta ateş ile yaklaşırsanız patlar dikkat o barut patlamasın vesselam... Allah ülkemize zeval vermesin min 31 10 Yanıtla
  • Abuzer kömürcü: Hani hava savunma sistemi vardı 18 10 Yanıtla
  • Coi: Koca Türkiye kimi muhatap alıyor barzaniyi ah güzel ülkem ne hala geldin.. 10 10 Yanıtla
  • Necatı bayraktar turk haiknn bası sag oisun : Tekrar uyuyan devı uyandrmayın bızı tahrık etmeyın bu mıiiet oimek ıcn ve vataöı ıcın canını seve seve verır 1 16 Yanıtla
  • Ağrılı: Sihalar yurt dışına satılmasın lütfen önce yeterli sayıda filo kurulsun sonra satın, 14 2 Yanıtla
  • Kadir: Allah bu teröre lanet etsin bu aziz ramazanda da cana kıymak lanet olsun size lanet olsun 11 5 Yanıtla
  • ATALAY: niye askerleri koruyan sistemimiz halen yok 14 2 Yanıtla
  • Erdem: Omuzdan atılan füzeler in odaklama süreleri süreleri çok kısadır şu ana kadar bunu odaklanma süresinin altında tehdit tesbit sistemi bulunduğunda bunun önlemi alınmış olacak 1 1
  • Memo: Neden hemen müslümanliğa sığiniyorsunuz 2 0
  • Begenmeyen cöplükler: Bu begenmeyen sirtini yaslayanlar saklanmayin bagirin meydanlarda bölmek istiyoruz diye parca parca bölelim sizi.. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya'da Kaçakçılık Operasyonunda 14 Şüpheli Gözaltına Alındı
    14:37 Antalya'da Kaçakçılık Operasyonunda 14 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Antalya'da Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 1 milyon 515 bin boş makaron, 8 bin 140 puro, sahte bandroller, elektronik sigaralar, güneş gözlükleri, kaçak tütün, 5 kaçak cep telefonu, 2 sigara sarma makinesi ve 8 bin 245 litre sahte alkol ele geçirildi. Operasyon sonucunda 14 şüpheli gözaltına alındı.

  • Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi
    14:35 Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi

    Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Alanyaspor tesisleri ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Çavuşoğlu, Böcek'in tesislerin bitirilememesi nedeniyle rahatsız olduğunu söyledi ve taraftar gruplarının paylaşımlarının kendisini üzdüğünü belirtti. Ayrıca, Böcek'in tesislerin yapımını seçim sonuçlarına bağladığını ifade etti. Çavuşoğlu, Alanyaspor'un maç yaptığı stadın devlet tarafından yapıldığını ve tesislerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Böcek'in otobüs ve şoför maaşları konusundaki bilgi eksikliğini eleştirdi ve herkesin başkanı olduğunu söyledi.

  • Antalya'da Kaçakçılık Faaliyetlerine Operasyon: 14 Şahsa Adli İşlem
    14:34 Antalya'da Kaçakçılık Faaliyetlerine Operasyon: 14 Şahsa Adli İşlem

    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, 1 milyon 515 bin dolu makaron, 8 bin 245 litre sahte alkol, 8 bin 140 adet gümrük kaçağı puro ve daha birçok kaçak mal ele geçirildi. Toplamda 14 şahıs hakkında kaçakçılık suçundan adli işlem yapıldı.

  • Gaziosmanpaşa'da Trafik Kavgasına İdari Para Cezası
    14:33 Gaziosmanpaşa'da Trafik Kavgasına İdari Para Cezası

    Gaziosmanpaşa'da yaşanan trafik kavgasına karışan minibüs şoförü ve otomobil sürücüsüne toplam 7 bin 129 lira idari para cezası kesildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve olayın 17 Mart'ta Cebeci Caddesi'nde gerçekleştiğini tespit etti. Minibüs şoförüne 6 bin 439 lira ceza uygulanırken, otomobil sürücüsüne ise 690 lira ceza yazıldı.

  • Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı
    14:31 Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı

    Xiaomi Mix Flip, katlanabilir telefon pazarında yerini alacak. İçe doğru katlanabilen yapıya sahip olan telefon, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve Adreno 750 grafik birimiyle güçlendirilecek. Mayıs ayında tanıtılması beklenen telefonun fiyatı da uygun olacak.

  • Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı
    14:31 Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı

    Huawei ile yollarını ayırmasının ardından ABD yaptırımlarına takılmadan çalışmalarını sürdüren Honor, kısa bir süre önce Magic 6 Ultimate Edition modelini tanıttı. Honor Magic 6 Ultimate Edition; 6,8 inç 2800×1280 çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan LTPO OLED panele ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefonda kullanılan işlemci Snapdragon 8 Gen 3. 4 nm teknolojisiyle üretilen yonga setinde 1 adet 3.3 GHz ARM Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz ARM Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz ARM Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz ARM Cortex-A520 çekirdekleri mevcut. Modelde 16 GB RAM ve 512 GB veya 1 TB depolama seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 50 Megapiksel ana, 180 Megapiksel periskop ve 50 Megapiksel ultra geniş açı sensörlerinden oluşan üçlü kamera adasına sahip olan Honor Magic 6 Ultimate Edition, DSLR kalitesinde fotoğraf çekimi imkanı sunuyor. Fiyatı ise 16 GB RAM + 512 GB ROM için $972, 16 GB RAM + 1 TB ROM için $1069 olarak belirlendi.

  • Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir
    14:31 Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir

    Samsung Galaxy Z Fold 6 modelinin fiyatı hakkında çıkan iddialara göre, daha düşük fiyatlı bir versiyonun da sunulabileceği belirtiliyor. Bu versiyonun, daha düşük seviyede özelliklere sahip olması bekleniyor.

  • Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz
    14:31 Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü
    14:30 Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akseki ziyareti sırasında vatandaşların ulaşım desteği talebini karşılıksız bırakmadı. Uzak mahallelerde oturan vatandaşlar ring seferleri ile ilçe merkezine taşınıyor.


Advertisement